שתף קטע נבחר

אציל וחגיגי: חציל במילוי גבינות עזים

פיליס גלזר הזמינה את אמא שלה למטבח ויחד הן הכינו מנה צמחונית, חגיגית ונהדרת: גלילות חציל ממולאות בגבינת עזים, עם רוטב עגבניות. מעדן שיכול להיות מנה ראשונה או עיקרית

 

 

 

רוצים עוד מתכון של פיליס ואמה?

גפילטע פיש לפסח

 

חצילים ממולאים בגבינות עזים, ברוטב עגבניות ביתי

זהו מעדן שיכול להוות מנה ראשונה או מנה עיקרית במשך ימי החג, והשנה כולה. אפשר לגוון עם מבחר גבינות, כל עוד אחת רכה ואחת מוצקה.

 

  • כדאי תמיד לקנות חציל אחד נוסף, כי לפעמים הפרוסות לא נחתכות כמו שצריך.
  • יש להוסיף את חלבון הביצה רק אם הגבינות שבחרתם יוצרות מרקם יבש מדי לעיבוד (המרקם צריך להיות מוצק). אם לא, אין צורך להוסיף אותו בכלל.
  • אם מעדיפים בלי רוטב עגבניות, ניתן להשתמש ברוטב עגבניות קנוי (כמו "אנריקוס אורגניק גרדן").

 

המרכיבים:

2 חצילים ארוכים ושמנים, חתוכים לפרוסות בעובי 1-1.5 ס"מ

שמן זית להברשה

1 חבילה (175 גרם) גבינת "אנאבל" רכה 5% בתוספת זיתים או בזיליקום

50-70 גרם גבינת עזים מוצקה, כמו פטה, או פרמזן, מגוררת דק (רצוי אורגנית)

2 כפות פטרוזיליה או בזיליקום ומעט מרווה קצוצות

1 חלבון ביצה קטנה, טרופה עד שהוא יציב (לא הכרחי)

לרוטב העגבניות:

800 גרם עגבניות תמר מקולפות בקוביות (אפשר גם שימורים)

2-1 כפות שמן זית

1 בצל גדול קצוץ דק

4 שיני שום כתושות

2 כפות אורגנו טרי קצוץ (או 2 כפית יבש)

2 כפות בזיליקום טרי קצוץ (או 2 כפיות יבש)

2 כפיות טימין או מרווה טריים קצוצים (או 1/2 כפית יבש)

1 קופסא 100 גרם רסק עגבניות (רצוי אורגני)

מלח ופלפל גרוס לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

  1. רוטב העגבניות: מחממים כף שמן זית במחבת גדולה ומטגנים את הבצל והשום במשך 3-4 דקות, תוך כדי ערבוב.
  2. מוסיפים את יתר המרכיבים לרוטב ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש נמוכה כ-30 דקות עד שהרוטב מסמיך והחלק הנוזלי ביותר התאדה.
  3.  מחממים את התנור למצב של גריל. פורסים את החצילים לפרוסות לאורך ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה.
  4. מברישים בשמן זית משני הצדדים ושמים מתחת לגריל ל-3 דקות, או עד שהפרוסות מתחילות להזהיב.
  5. הופכים בזהירות ומזהיבים את הצד השני. יש להיזהר שלא לשרוף אותן. מוציאים מן התנור ונותנים להתקרר קצת.
  6. בקערה קטנה, טורפים את הגבינות. מוסיפים את עשבי התיבול ואם התערובת קשה מדי לעבודה, ניתן להוסיף חלבון ביצה לפי הצורך, עד לקבלת מרקם יציב, לא נוזלי(כאמור אין להוסיף ביצה עם התערובת סמיכה אך לא קשה).
  7. שמים כף מהתערובת בחלק הרחב של כל פרוסת חציל ומגלגלים כלפי מעלה.
  8. שמים כל גליל עם התפר כלפי מטה בתבנית מרופדת בנייר אפייה (בשלב זה אפשר לאפות גם בלי הרוטב, או לכסות, לקרר ולאפות למחרת).
  9. מחממים את התנור ל-200 מעלות. בעזרת כף, יוצקים כמה כפות מהרוטב על החצילים ואופים 25-20 דקות, או עד שהחצילים מחוממים לגמרי והמילוי יציב.

 

חומרי הגלם באדיבות רשת "ניצת הדובדבן"

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Index Open
צילום: ירון ברנר
מומלצים