שתף קטע נבחר

זירת הקניות

איך לשטוף כלים עם הרגליים (ולחסוך במים)

ליד הכיור במטבח של יוסי גולן מסתתרת דוושה קטנה, בלתי נראית כמעט, ובגללה הוא ממש אוהב להדיח כלים. בעזרת המכשיר שפיתח הוא מפעיל ומפסיק את זרימת המים בין שטיפת כוס לצלחת, וחוסך המון מים שאחרת היו זורמים בזרימה לאבדון

יוסי גולן, פנסיונר בן 76 מאשקלון, מדיח את הכלים במטבח בעזרת הרגליים. לא - הוא לא המציא שיטה שטיפה חדשה אלא מכשיר עם דוושה שמסייע לו לחסוך המון מים.

 

בסרטון שהעלה לאתר youtube מדגים גולן בגאווה כיצד לחיצה פשוטה על הדוושה מפעילה ומפסיקה את זרימת המים בברז בין שטיפת כוס לצלחת, ומונע מהמים לזרום סתם במורד הכיור:  

 

 

"הפיתוח עצמו פשוט מאוד", הסביר גולן ל-ynet. "ניתקתי את המים מהברז והעברתי אותם דרך שני ברזים חשמליים - אחד של מים חמים והשני של מים קרים. לשני הברזים החשמליים חיברתי דוושה - והיא זו שנותנת פקודה להפסיק או להזרים את המים". לצד הברזים החשמליים, התקין גולן גם שנאי של 24 וולט - למניעת התחשמלות. 

 

גולן, מקצוען טכנולוגי שהתמחה בעבר בפיתוח מכשירי עזר לתעשייה וחקלאות, מספר כי הרעיון לפיתוח נולד אצלו בגלל המודעות הגבוהה שלו למצוקת המים של ישראל. "שמתי לב שכמות עצומה של מים מתבזבזת בפעולות היומיומיות. גם בשעת שטיפת הכלים וגם במהלך צחצוח השיניים או הגילוח באמבטיה", הוא אומר. 

 

ההמצאה הפשוטה עלתה לגולן כ-500 שקלים, אך מניסיונו הוא מעריך כי ניתן לצמצם את העלויות במידה והמתקן יהפוך למוצר מסחרי. לאחרונה, לצד ההתקנה של הדוושה בכיור המטבח, סיים גולן התקנה גם של מערכת השבת מים בגינתו הפרטית - שתי פעולות שהצליחו לצמצם לדבריו את חשבון המים הביתי בכ-50 אחוז.

 

"המערכת בגינה והמתקן בכיור צמצמו את החשבון שלנו מ-150 שקלים בחודש, ל-80 בלבד אבל ניתן היה לחסוך עוד לו הייתי מתקין מערכת דומה גם בכיור באמבטיה למשל", הוא מדגיש.

 

כיצד התקבל השינוי בהרגלי שטיפת הכלים בבית? "בהתחלה רעייתי לא אהבה את המתקן החדש. וטענה שהשימוש בדוושה מבלבל אותה. אבל מהר מאוד היא התרגלה והיום היא כבר לא מבינה איך לא השתמשנו בזה עד כה", הוא מספר. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים