שתף קטע נבחר

מהיום: חוק חינוך חובה חינם לילדי הודו

מיליוני ילדים הודים יוכלו מעתה ללמוד בבתי הספר הציבוריים והפרטיים בהודו, גם אם נולדו למשפחה מהמעמד הנמוך. הממשלה הבטיחה להשקיע 35 מיליארד דולר ביישום החוק

חוק חינוך חובה חינם נכנס היום (ה') לתוקפו בהודו, ושערי בתי הספר נפתחו בפני מיליוני ילדים שהוריהם לא יכלו לשלם את שכר הלימוד או אילצו אותם לעבוד במקום ללמוד. החוק החדש מסדיר חינוך חינם לילדים בני שש עד 14 ללא תלות במעמד החברתי, המין או רמת ההכנסה.

 

לפי נתוני האו"ם, לפחות שמונה מיליון ילדים הודים, רובם בנות, אינם רשומים לבית ספר. מי שצפויים להרוויח מהחוק הם ילדים בני קסטת דלית, הקסטה בעלת המעמד הנמוך ביותר בהודו, שהיו נתונים ליחס מחפיר מצד מערכת החינוך ובתי ספר רבים סירבו לקבלם.

 

"היום, ממשלתנו ניצבת בפניכם על-מנת לממש את ההבטחה להעניק לכל ילדינו את הזכות לחינוך יסודי", אמר ראש הממשלה ההודי, מנמוהן סינג, בנאום טלוויזיוני לאומה. "החוק החדש מדגיש את המחויבות הלאומית לחינוך ילדינו ועתיד הודו כולה".


יותר ילדות יזכו לחינוך (צילום: AFP)

 

"חוק זכות הילד לחינוך חובה חינם" עבר בפרלמנט ההודי בחודש אוגוסט האחרון וקובע כי כל העלויות שמונעות מילדים ללמוד בבית הספר ישולמו על-ידי הממשלה. בנוסף, תהיה הממשלה אחראית לרישום התלמידים ולהבטחת נוכחותם בשיעורים.

 

התקציב: 35 מיליארד דולר לחמש שנים

בתי ספר פרטיים אינם פטורים מרישום תלמידים עניים, ועליהם להבטיח רבע מהמקומות במוסד לילדים המגיעים מרקע עני. בתי הספר האליטיסטים של הודו ניסו במשך חודשים לבטל את הסעיף בטענה שהדבר יפגע ביוקרת המוסדות, אך ללא הצלחה.

 

בין המברכים על החוק החדש, ארגוני זכויות אדם וסוכנות הילדים של האו"ם יוניצ"ף. קרין הולשוף, נציגת יוניצ"ף בהודו אמרה כי "עשרות מיליוני ילדים ירוויחו מהיוזמה הזאת, שמבטיחה להם חינוך איכותי והוגן". אך בהודו, שבה חיים 1.2 מיליארד בני אדם, ברור שהתמונה אינה כה פשוטה.

 

באזורים השמרניים יותר, ההתנגדות לחוק גדולה. בין היתר, הביעו הורים דאגה שייאלצו לשלוח את בנותיהם לבתי ספר

מעורבים, והחשש הוא שימשיכו להימנע מלהעניק לבנות חינוך. ברחבי המדינה כולה, הביקורת היא בעיקר על מצבם הרעוע של בתי הספר ועל המורים שאינם עוברים הכשרה.

 

עלות יישום החוק המשוערת היא כ-35 מיליארד דולרים לאורך חמש השנים הבאות. רוב התקציב אמור להגיע מהממשלות המקומיות בכל אחת מ-28 המדינות בהודו וכן מהממשלה המרכזית בניו דלהי. לצד הפיקוח על העברת התקציב, הבטיחה הממשלה לוודא כי בתי הספר יתאימו עצמם לקריטריונים שנקבעו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ילדים בבית ספר בהודו. יש עתיד
צילום: AFP
ראש הממשלה סינג. הבטחה
צילום: רויטרס
מומלצים