שתף קטע נבחר

עלו ברשת: ראיון העבודה הראשון בעולם

מדריך לסבא וסבתא, שעון מעורר במחשב, מכונת כביסה במדבר, ריקוד החתונה הישראלי, ראיון העבודה הראשון בהסטוריה ועוד אתרים. עלו ברשת מ"ידיעות אחרונות"

הפייבוריט: סבתא אונליין

בין אם אתם סבא וסבתא טריים או כאלה שכבר מיומנים בהפעלת נכדים, אנחנו יוצאים מנקודת הנחה שרובכם ודאי לא יתנגדו לגלות עוד כמה רעיונות לבילוי זמן איכות עם הנכדים. קורה שורץ, שנשמעת כמו סבתא מקצועית, החליטה שהדרך לעשות זאת היא בעזרת אתר "מעניין את הסבתא", שמטרתו "להוכיח שאפשר להעביר הרבה שעות טובות גם בלי הוצאות כספיות מופרזות".

 

ואכן, האתר החביב שלה מלא במגוון הצעות לפעילויות משותפות עם ילדים, טיפים לבילוי עם נכדים בגילאים שונים (לרבות כמה שלא ירוקנו לכם את הכיסים כמו הקניון הקרוב לביתכם), בדיחות ומשחקים, דרכים להעביר בהן זמן מהנה עם נכד אחד או יותר, מיני הברקות של נכדים של אחרים ועוד ועוד. שווה ביקור גם להורים.

 

שימושון

בוקר בא - אם נמאס לכם לישון תחת ענן הקרינה הפוטנציאלית שפולט הסלולרי שלכם, ואתם זקוקים לשעון מעורר, אתר Kuku Klok עשוי לספק לכם פתרון לא רע: קיבעו שעה, ביחרו את הצלצול הרצוי והוא יעיר אתכם בשעה היעודה, אפילו אם תחליטו להתנתק מהאינטרנט. לעצלנים מקצועיים קיים כפתור Snooze, שיעניק להם עוד 10 דקות שינה טרופה (שלח: עמית פל)

 

תקליפו - השירות המקוון clp.ly הוא מתחרה חדש ומשוכלל בשוק שירותי קיצור הכתובות הפורח. מלבד קיצור של לינקים ארוכים יתר על המידה, clp.ly מציע להפוך את הקישורים שלכם למעין גזירים הכוללים צילום מסך ולינק, שאותם אפשר להדביק בבלוג, הודעת מייל או כל מקום אחר באינטרנט. משתמשים רשומים לשירות מוזמנים ליהנות גם מסטטיסטיקות ומאפשרות להטמיע את כפתור הקיצור הזה באתר האישי שלהם, לרווחת הגולשים.

 

מנקים את הראש - זה אולי (עדיין) לא שימושי, אבל מכונת הכביסה הסולארית הזו, שנבנתה על ידי סטודנטים לאמנות מה-École Supérieure d’Art d’Aix-en-Provence, היא פרויקט קוד פתוח מגניב למדי, שאולי אפילו יתממש יום אחד. הסטודנטים קיבלו הנחיה לייצר מכונת כביסה בסגנון "עשו זאת בעצמכם", שתהיה מורכבת רק מחומרים שאפשר להשיג במדבר סהרה. התוצאה: אב-טיפוס עובד, שמורכב מגלגל וצמיג אופניים, במבוק ופאנל סולארי, שחוברו למנוע חשמלי של מכונת צילום.

 

חברת כתר פלסטיק השיקה לאחרונה אתר אינטרנט חדש בעברית, המהווה קטלוג מקוון מקיף של מגוון מוצריה. מלבד האפשרות לדפדף בין מאות המוצרים, מוצע באתר גם מנגנון הזמנת חלקי חילוף שימושי ויעיל, וכן ישנה אפשרות להוריד הוראות הרכבה ולקבל מענה לשאלות נפוצות אודות קטגוריות המוצרים השונות.

 

שומרים על המיקוד - אם אתם מתגוררים בארה"ב ונוהגים לרכוש מוצרים בזירת המכירות הפומביות eBay, שירות Flippity עשוי לחסוך לכם לא מעט כסף תמורת משלוחים. נכנסים לאתר, רושמים את שם המוצר המבוקש ואת המיקוד המבוקש, ומקבלים רשימת מוצרים שלצידה מפה המצביעה היכן נמצאים המוכרים הקרובים ביותר לביתכם. למרבה הצער, הרעיון המצוין הזה לא הורחב גם ליבשות אחרות.

 

האינטרנט הוא שיחה - אם נדמה לכם שהמילה צ'ט פירושה התכתבות טקסטואלית מוגבלת עם חברים, שירות Donut Chat מוכיח לכם אחרת. מדובר באתר המאפשר לנהל שיחה ישירות מהאתרים בהם אתם מנהלים את חייכם המקוונים - בלוגים, פייסבוק או טוויטר (השירות זמין גם באייפון ואפשר להטמיע אותו באתר שלכם או בעמוד הפרופיל שלכם בפייסבוק).

 

בחלונית השיחה תוכלו לצפות מיד בסרטונים או התמונות שעליהם אתם מדברים, לשתף מסמכים, תמונות, סרטונים וכל קובץ אחר בין המצ'טטים ולהקים חדרי שיחה ייעודיים. אגב, אם תרצו להפוך את Donut Chat לפתרון לעבודת צוות משותפת מרחוק, זכרו שהמסלול החינמי מוגבל לשני חדרי צ'ט, 10 משוחחים ושיתוף קבצים בנפח 10 מגהבייט.

 

צמאים למידע - אנני לאונרד, האישה שמאחורי סרטונים אקטיביסטיים כמו The Story of Stuff מעורר המחשבה, אחראית גם לסרטון החדש המופץ ברשת, ומוקדש לסוגיית המים המבוקבקים.

 

הסרטון הנוכחי אמנם מתייחס לתעשיית המים המבוקבקים האמריקנית, אבל אנחנו מנחשים שההתנהלות דומה בכל העולם, כך שאם יש לכם רק שמונה דקות פנויות לגלישה באינטרנט היום - הקדישו אותן לצפיה בלאונרד. על רקע אנימציה פשוטה להבנה, היא מציגה כמה עובדות מעניינות ומפתיעות על המעגל הצרכני המגוחך שגורם לכם להוציא הון קטן על מים מבוקבקים במקום לשתות מים מהברז.

 

וידאו עם ערך - אתר ויקיפדיה אמנם מורכב רובו ככולו מטקסטים, אבל כמה גופים וחברות הפועלים באינטרנט החליטו שהגיעה השעה להעשיר את האנציקלופדיה החופשית עם תוכן וידאו. מאחר שהשתתפות פעילה באתר היא עניין שעשוי להיות מורכב למדי, הם חברו יחד והקימו את Videoonwikipedia, שמעודד את הגולשים להעלות לוויקיפדיה סרטונים שיצרו בעצמם ומציע הסברים על התהליך וטיפים כלליים בנוגע לווידאו ברשת.

 

בני ביתך - אם האביב שמסביב עושה לכם חשק להתחדש ואם אתם חשים יצירתיים דייכם כדי לעצב מחדש את הבית במו ידיכם ואם אין לכם בעיה לקרוא תוכניות אדריכליות - גלשו ל-Roomful Express, שירות מקוון המתפקד כמו תוכנת שרטוט פשוטה להפעלה. היכנסו לאתר, ביחרו את החדר המבוקש (או התבססו על מידות משלכם), והתחילו להרכיב לעצמכם בית כלבבכם. את התוצר המוגמר אפשר לשמור, להדפיס או לשתף עם הקבלן (שלח: עמית פל)

 

בניין משותף - ואם, להבדיל, אדריכלות היא המקצוע ולא רק התחביב שלכם, אתר Architizer הוא המקום החדש והמעניין שלכם ברשת. מדובר במעין רשת חברתית בינלאומית לאדריכלים, המאפשרת לפתוח פרופיל אישי, להציג פרויקטים ולמצוא לקוחות חדשים בעולם, לשתף פעולה עם עמיתים ולהתחבר לקהילה מגוונת. באתר ניתן למצוא גם לוח משרות, אינדקס חברות, מידע על תחרויות, קטלוג חומרים ועוד מיני ענייני עבודה.

 

מנה אחרונה

חיי נצח - סיפורה של שקית ניילון (המדובבת על ידי הבמאי הגרמני וורנר הרצוג) בעלת אישיות ומודעות, שנדונה לשוטט לנצח בעולם שהאנושות החריבה. הסרטון - 18 דקות פיוטיות ומעוררות מחשבה - הוא פרק בסדרת הטלוויזיה FUTURESTATES, שמוקדשת לבחינת עתידה על אמריקה בהקשרים סביבתיים. באתר הסדרה ניתן למצוא פרקים נוספים, מומלצים לא פחות.

 

טבע דומם - "האיש ששתל עצים" הוא סרט אנימציה יפהפה שיצר האנימטור פרדריק בק על פי סיפור קצר ומלא השראה, המגולל את סיפורו של רועה בודד החי באלפים ומחליט לייער את עמק מגוריו במו ידיו. לאור מגבלותיו של יוטיוב הסרט, 30 דקות אורכו, הועלה לרשת בשלושה חלקים, שמומלץ לצפות בהם בזה אחר זה.

 

עד 140 - מה היה קורה אם ציוצי טוויטר היו מתרחשים בחיים או לפחות מתועדים? שניים ממשתמשי האתר, poeks ו-sween, ביקשו מחבריהם לבחור את הטוויטים האהובים עליהם ולהמחיש אותם באילו אמצעים שיחפצו. משעשע לפרקים.

 

עיתונות 2.0 - ליאור יאיר מחברת נטקראפט אסף כמה מהפרויקטים המקוונים האהובים עליו באתר הניו יורק טיימס. נסו בעצמכם.

 

ממזר מלא כבוד - זו שאלה רטורית, כי הרי אי אפשר לשכוח אותו, אבל זוכרים את איש הטולולולו מהשבוע שעבר? ובכן, כריסטוף וולץ, זוכה פרס האוסקר לשחקן משנה ("ממזרים חסדי כבוד"), מבצע לו מחווה מצחיקה כמעט כמו המקור (שלח: שי ספיר)

 

חגיגת - פסח התנדף לו אל העבר, אבל הנה שני סרטונים שהופקו ברוח החג: הצלם אסף רונן מדגים את כל הדברים שאפשר לעשות עם מצה (ופוטושופ?); וסטודנטים לתקשורת ומדעי המחשב מהמכללה למינהל מבצעים אדפטציה עדכנית לסיפור יציאת מצרים, בה אלוהים הוא לגמרי סטיב ג'ובס, שממטיר על בני ישראל אפליקציות מצילות חיים.

 

איקפלה - המלחין והמנצח אריק וויטאקר עשה מעשה קותימאן, והעלה ליוטיוב קליפ של יצירתו Lux Aurumque, המבוצעת בידי 185 איש מתריסר מדינות. כמו בפרויקט קודם שלו, Sleep, גם הפעם מדובר במאות זמרים, שהוקלטו עצמאית איש-איש בביתו הוא ונערכו יחדיו לכדי מקהלה וירטואלית.

 

סימן טוב - לאמריקנים היה ריקוד חתונה שהפך להיט ויראלי, ועכשיו - אולי - הגיע תור הגירסה הישראלית המקורית למדי (שלח: עמית פל)

 

סחוטים - Hooky, סוכנות קריאטיב המתמחה בקמפיינים מקוונים, מציעה באתרה משחקון פלאש קטן וחמוד, שמאפשר לכם לשוטט על פני הגלובוס ולאסוף לימונים שיאפשרו לכם להילחם ברעים.

 

קורות חיים - ראיונות עבודה הם מהתענוגות המפוקפקים של העידן המודרני, אבל צמד הקומיקאים מה-BBC, אלכסנדר ארמסטרונג ובן מילר, ממחיזים את ראיון העבודה הראשון בהיסטוריה ומוכיחים שזה התחיל לפני עידן ועידנים (שלחה: נועה בן-שבת).

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים