שניים סוכר: איך מכינים קרמל?
רוצים להכין סירופ קרמל מושלם? השף מאיר דנון מדגים איך עושים את זה, וגם מכין שני רטבים נלווים: קרמל על בסיס שמנת (טופי) וקרמל על בסיס מים

צילום: רועי גזית, עריכה: תמר אברהם

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

(הפקה ובימוי: אלעד רובינשטיין) 
 
הקרמל נועד לתת טעם ייחודי למנה, ואפשר להשתמש בו כמו שהוא, או להפוך אותו לרוטב.
 

קרמל על בסיס שמנת (רוטב טופי)

המרכיבים:

100 (1/2 כוס) גרם סוכר
200 גרם (3/4 מכל) שמנת מתוקה
 
אופן ההכנה:
  1. מקציפים את השמנת לקצפת.
  2. שמים מחצית מכמות הסוכר במחבת בשכבה אחת ומבשלים על אש בינונית.
  3. כשהסוכר נמס מוסיפים את יתר הסוכר ומערבבים קלות, עד שכל הסוכר נמס.
  4. מוסיפים את השמנת המוקצפת ומערבבים בעדינות, עד שבועות האוויר נעלמות והרוטב הופך להיות אחיד וסמיך.

 

קרמל על בסיס מים

המרכיבים:
100 (1/2 כוס) גרם סוכר
1/2 כוס מים
 
אופן ההכנה:
  1. מחממים את המים (לא לדרגת רתיחה).
  2. שמים מחצית מכמות הסוכר במחבת בשכבה אחת ומבשלים על אש בינונית.
  3. כשהסוכר נמס מוסיפים את יתר הסוכר ומערבבים קלות, עד שכל הסוכר נמס.
  4. מוסיפים בעדינות ובהדרגה את המים ומערבבים בעדינות, עד שהתערובת אחידה.

 

השף מאיר דנון הוא המנהל המקצועי ב"בישולים , בית הספר הגבוה לקולינריה" 

 

לפנייה לכתב/ת
    קישורים ממומנים
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה שניים סוכר: איך מכינים קרמל?
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד