שתף קטע נבחר

אחרי 65 שנים: הדוד של אובמה חזר לבוכנוולד

צ'רלס פיין, אחי סבתו של הנשיא, השתתף בטקס לציון 65 שנים לשחרור מחנה הריכוז בוכנוולד. כחייל בדיביזיה ה-89 של חיל הרגלים האמריקני, הוא לקח חלק בשחרור תת-המחנה אורדורף

ניצולי מחנה הריכוז בוכנוולד בגרמניה וחיילים אמריקנים ששיחררו אותם השתתפו היום (א') בטקס לציון 65 שנים לשחרור המחנה. בין המשתתפים היה גם צ'רלס פיין, אחי סבתו של נשיא ארה"ב ברק אובמה, שהשתתף בשחרור מחנה עבודה סמוך.

 

 

הצבא האמריקני שיחרר את מחנה בוכנוולד ב-11 באפריל 1945. במחנה הנאצי מתו 56 אלף בני אדם, כולל יהודים, קומוניסטים וצוענים מרחבי אירופה. האסירים בו עברו סבל נוראי, הורעבו והועבדו למוות, עברו ניסויים רפואיים ולעתים הוצאו להורג.


 

דודו של אובמה יחד עם רעייתו בכניסה לבוכנוולד (צילום: AFP)

 

גונתר פפנהיים, בן 84, הוא אחד מבין 90 ניצולים שהגיעו למחנה כדי לציין את יום השנה לשחרורו. "רוב חבריי כבר מתו, הם אינם איתנו יותר", אמר, "אבל יש לנו משאלה גדולה, בקשה גדולה, שהחברים שאיבדו את חייהם בבוכנוולד ימשיכו לחיות בלבנו ולא יישכחו לעולם".

 

כ-250 אלף בני אדם נכלאו במשך שמונה שנים, בין ל-1937 ל-1945, בבוכנוולד וב-136 תת-מחנות שבהם עבדו בכפייה. כשהחיילים האמריקנים הגיעו למקום הם מצאו 21 אלף אסירים, מהם 900 קטינים. רבים מהם היו במצב של רזון קיצוני לאחר שהורעבו.


ניצול מאוקראינה מנשק את אחד ממשחררי בוכנוולד (צילום: AP)

 

שבוע קודם לכן שוחרר תת-המחנה אורדורף על ידי פיין וחבריו לדיביזיה ה-89 של חיל הרגלים האמריקני. אובמה עצמו הגיע לבקר במחנה ביוני 2009, וסייר במקום יחד עם הסופר אלי ויזל.   

 

אחרי מלחמת העולם השנייה, המשטרה הסובייטית החשאית השתלטה על המחנה, ועד שנת 1950 כלאה בו 28,500 בני אדם במצבים בלתי אנושיים. רוב האסירים היו חברים לשעבר במפלגה הנאצית, פקידי ממשל מקומיים ושוטרים. יותר מ-7,100 מהם מתו וגופותיהם נקברו בקברי אחים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פיין ורעייתו בבוכנוולד
צילום: AP
מומלצים