שתף קטע נבחר

ערד בוחרת ראש עיר: השרים הדרימו

אביגדור ליברמן, סילבן שלום וגם סופה לנדבר הדרימו עד ערד, כדי לעזור למועמדי המפלגות שלהם בבחירות לראשות העיר. יש כאלה שפחות שמחו על ביקור הפוליטיקאים, במיוחד העצמאים

ערד הפכה היום (ג') למוקד עלייה לרגל לשרים, חברי כנסת ואנשי ציבור. הם הגיעו לעיר הדרומית כדי לתמוך במועמדי מפלגותיהם בבחירות לראשות העיר. בסך הכל מתמודדים שמונה מועמדים על קולותיהם של 20,514 בעלי זכות הבחירה בעיר. לא נפסלת האפשרות שגם בעוד שבועיים הם יתבקשו להגיע לקלפיות, אם איש מהמועמדים לא יזכה ביותר מ-40% מקולות הבוחרים. עד השעה 18:00 הצביעו 34.9% מבעלי זכות הבחירה.

 

בכירים ב"ישראל ביתנו", בהם השרים אביגדור ליברמן, סטס מיסז'ניקוב וסופה לנדבר - הגיעו לערד כדי לתמוך במועמדת של סיעתם, טלי פלוסקוב. השר להגנת הסביבה גלעד ארדן והמשנה לראש הממשלה, השר סילבן שלום, הגיעו לתמוך במועמד הליכוד, משה אדרי. בעיר אומרים כי גם השר אלי ישי מש"ס וסגן שר הבריאות, יעקב ליצמן, ידרימו כדי לתמוך במועמדים של מפלגותיהם.


חיזוק מהממשלה. השר ליברמן ובכירי ישראל ביתנו (צילום: הרצל יוסף) 

 

במבט מהצד זה נראה כמעט משעשע. אנשיו של מועמד הליכוד צעקו על שרת הקליטה לנדבר. ילדי הארץ ועולים התווכחו ביניהם מיהו המועמד העדיף, וגם מי תרם יותר למדינה. במתווכחים צפו קבוצה של חרדים, שדי נהנו להיות עדים לוויכוח. הפליטים, מצידם, לא הבינו על מה המהומה. בדואי, שהגיע במקרה לעיר, שאל שוטר: "הם יכולים לזרוק אותנו מפה?", לאחר שהבחין בשלט שהרים ניצול שואה, שקרא לא להצביע לאחת הרשימות שמבקשת לגרש מהעיר את הזרים והבדואים.

 

שר החוץ, אביגדור ליברמן, סיפק את האטרקציה המרכזית, שעה שעמד בכניסה לאחת הקלפיות עם כובע של המועמדת פלוסקוב. הוא וידא אישית שהמצביעים יודעים איזה פתק לשים בקלפי, ולא שכח את יושבי בתי הקפה. "בערד יש יותר מבעיה אחת", פסק שר החוץ, "גם של ביטחון אישי - שוהים בלתי חוקיים ומסתננים ועובדים זרים, וגם תעסוקה, חינוך ועזיבה של הצעירים את העיר. האווירה בעיר אינה נעימה. אנחנו חושבים שערד היא אתגר, שמחייב להציב ראש עיר שמכיר את הבעיות והצמח מהשטח, יחד עם גיבוי של מפלגה גדולה".


מטהו של המועמד משה אדרי (צילום: הרצל יוסף)

 

הבחירות בערד יקבעו את צביונה של העיר, שהוגדרה פעם כ"פנינת המדבר". בשנים האחרונות תפסו סודנים את מקומם של הצעירים שעזבו את העיר. "אנחנו רוצים להציל את ערד", אמרה גלית בן-גוזי, התומכת באדרי. "הוא יכול להציל את העיר, כי הוא מקושר לכל השרים - שר התקשורת, האוצר, התחבורה והחינוך. הם כולם רוצים בטובת העיר. הם חברים שלו". בני דמרי סיפר על אדרי: "הוא מקושר מאוד- ממשלה, יש לו הבטחות ושרים".

 

אבל יש מי שחושב שהמועמדת של ישראל ביתנו היא הבחירה הטובה ביותר לעיר. "טלי היא היחידה שיכולה לעשות שינוי", אמר גדעון טיפריס, תומך נלהב של פלוסקוב. "ערד צריכה שיכירו בה כעיר ולא כפריפריה". טטיאנה וסילב הוסיפה: "היא אשה מדהימה, מאוד מוכשרת. צריך לעשות סדר בעיר והיא מכירה את המקום".

 

הממונה עצוב לעזוב

מי שעומד עכשיו בראשות העיר הוא גדעון בר-לב, ראש הוועדה הממונה בערד, שכהונתו קוצרה בעקבות הקדמת הבחירות. "חבל שאתה עוזב אותנו", אומר לו תושב העיר, שהבחין בו חוצה את הדוכנים של המועמדים במרכז ערד. "אני מאוד מעריכה את מה שעשית", אמרה לו תושבת אחרת, "חבל שאתה לא יכול להיבחר". נדמה שבר-לב מעודד מהדברים. "באתי לעשות שליחות", הוא אמר בחזה נפוח, "היה לי עצוב לשמוע כי הבחירות הוקדמו. אפילו לא דיברו איתנו כדי לראות איך התקדמנו. קיבלו את ההחלטה על הקדמת הבחירות במחשכים, תחת לחץ".

 

"אנחנו יודעים שאנחנו ננצח", אומר המועמד אלי בר-שדה, שהתחבק עם השר ליברמן ומיסז'ניקוב, "חסרה בעיר הזו אחדות ואהבה", אמר מי שעומד בראש רשימה עצמאית בשם "למען ערד". "צעדת הפוליטיקאים שהגיעה היום לערד יכלה לעזור לעיר

 לפני כמה חודשים, וגם לפני שנה וחצי שנה. אבל הם לא עשו את זה. הציבור טיפה יותר חכם ופיכח והוא יודע בדיוק את המשמעות של ההבטחות האלה", אמר המועמד העצמאי למרות החיבוקים.

 

חמשת המועמדים הנוספים הם: ד"ר שרית עוקד, עו"ד ישראל קינן, מנכ"ל העירייה לשעבר דודי אוחנונה, קלריס ויניג ויצחק בנישתי. בנוסף מתמודדות עוד שלוש סיעות למועצת העיר, ביניהן יהדות התורה וש"ס. על פי ההערכות, עקב ריבוי המועמדים, יערך בעיר סיבוב שני.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פעילי בחירות בערד
צילום: הרצל יוסף
פלוסקוב. ליברמן הגיע לתמוך
מומלצים