הקרב על הקבב
אצל הרומנים הוא שופע שום, הבולגרים דופקים עליו עד שייצא כל האוויר, הערבים קוצצים אותו ידנית ואצל הטורקים זה פשוט עניין של כבוד לאוכל. מי עושים את הקבב הכי טעים? תנו למומחים לשכנע אתכם
מתישהו במהלך 62 השנים האחרונות הפך יום העצמאות לחג המנגל הישראלי. עם הופעת הדגלים הראשונים על המכוניות ומרפסות הבתים, מורדים אחר כבוד, מהבוידעם גם המנגלים המפוחמים, ואל רשימת הקניות מתווספת כמות דמיונית של בשר על כל סוגיו.
בעוד מדורי האוכל השונים מאיצים בהמון המנפנפים לנטוש את שיפודי הפרגיות הפושטים לטובת צלייה של נתחי פריים ריבס או אסאדו מתובלנים ולהמיר את טעם העשן המוכר והטוב במיני מרינדות מורכבות, החלטנו להחזיר לרגע את הזרקור אל הכוכב השומני ביותר בצידנית - הקבב האלמותי.
רומני, טורקי, בולגרי, יווני, פרסי או ערבי - נדמה כי כמעט כל מדינה בעולם אימצה אל חיקה את הקציצה המשופדת ויצקה לתוכו את טעמה הייחודי. אבל מהו הקבב האולטימטיבי? לכבוד החג וברוח קיבוץ גלויות מסורתי החלטנו לברר אחת ולתמיד בעזרת מומחי קבב מובחרים מה ההבדלים בין הגרסאות העדתיות השונות. את ההחלטה מיהו הקבב המובחר ביותר השארנו לכם.

(צילום: נמרוד גנישר)
צילום: יוסי צבקר
מומלצים