שתף קטע נבחר

שלום בספק: קפריסין הטורקית בחרה בלאומן

אחרי 19 חודשי משא ומתן בין שני חלקי האי המפולג החליטו תושבי קפריסין הטורקית לתת את קולם לדרוויס ארולו. מנהיג הימין אמנם הבטיח להמשיך בשיחות השלום, אך עמדתו הנצית צפויה לחבל בסיכויים לאחד את האי תחת שלטון אחד

תושבי קפריסין הטורקית בחרו היום (א') ברוב קולות במועמד הלאומן דרוויס ארולו על פני המנהיג הנוכחי, מהמט עלי טלאת. באירופה חוששים שניצחונו של ארולו יביא לקריסת המשא ומתן בין שני חלקי האי, אולם מנהיג הימין התעקש כי ימשיך לפעול למען השלום.

 

שבעה מועמדים התמודדו היום על התפקיד הבכיר. ועדת הבחירות המרכזית הודיעה כי בתום ספירת קולות הבוחרים התברר שארולו זכה ב-50.36 אחוזי תמיכה, בעוד טלאת הסתפק ב-42.84 אחוזים בלבד. במטה הבחירות של מועמד הימין פתחו בחגיגות בעקבות ההכרזה על ניצחונו, ותומכיו יצאו לרחובות ונופפו בכרזות תמיכה.


ארולו ורעייתו חוגגים את ניצחונו (צילום: רויטרס)

 

האי קפריסין התפצל בשנת 1975, כאשר טורקיה פלשה לאי בעקבות הפיכה שהובילו תומכי האיחוד עם יוון. תושבי קפריסין הטורקים הכריזו על הצפון כרפובליקה עצמאית ב-1983, אך טורקיה היא המדינה היחידה שהכירה בעצמאות הטריטוריה. קפריסין היוונית הצטרפה לאיחוד האירופי ב-2004, אך רק 800 אלף התושבים היוונים בדרום האי מוכרים כתושבי האיחוד האירופי.

 

הפופולריות של ארולו עלתה באחרונה, בעיקר בשל האכזבה שחשו תושבים רבים מחוסר ההתקדמות בשיחות השלום, הנמשכות כבר 19 חודשים. מנהיג הימין אמנם הבטיח להמשיך לקיים את שיחות השלום, אולם עמדתו

העקרונית צפויה למנוע קידום הסכם שלום ארוך-טווח. זאת, בשל התנגדותו לאחד את שני חלקי האי תחת שלטון פדרלי - כפי שטלאת ביקש לעשות ביחד עם עמיתו בצד היווני.

 

בעצרת שערך בעקבות פרסום התוצאות אמר ארולו: "שיחות השלום יימשכו, משום שאני מעוניין בשלום יותר מאלה שאומרים שאני לא. אני מעוניין בפתרון המתבסס על המצב הקיים באי ובפתרון שכולנו יכולים לחיות איתו בשלום".

 

"דרוויס ארולו הוא זה שיקדם את זכויותינו בתור טורקים קפריסאים. השיחות יימשכו, ואנחנו נמשיך להיאבק על זכויותינו", אמר השוטר בגמלאות מחמט סליח.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הזוכה המאושר. ארולו
צילום: AP
מקווה לסיבוב שני. טלאת
צילום: AP
מומלצים