שתף קטע נבחר

זה חום ומתוק: עוגיות שוקולד

עוגיות יפות במרקם רך, גדושות בחתיכות שוקולד אמיתי ונטולות ביצים לחלוטין. מומלץ לאכול אותן כבר ביום האפייה, ובעצם, מי יכול להתאפק יותר?

עוגיות שוקולד

המרכיבים (כ‭30-‬ עוגיות):

1/2 1 כוסות + 1 כף ‭225)‬ גרם) קמח

1 כפית קינמון

קורט אגוז מוסקט טחון

1 כף אבקת קקאו איכותי (הולנדי)

125 גרם חמאה רכה

‭1/2‬ כוס ‭75)‬ גרם) סוכר חום כהה

‭1/2‬ כוס מולסה מתוקה איכותית

1 כפית אבקת סודה לשתייה

1/2 1 כפיות מים רותחים

200 גרם שוקולד מריר חתוך לקוביות בגודל 1 ס"מ (או עדשי שוקולד מריר קליבו, בחנויות מתמחות)

‭3/4‬ כוס ‭175)‬ גרם) סוכר לבן (לקישוט)


(צילום: גיא בלומנשטיין)

 

אופן ההכנה:

  1. בקערה בינונית מנפים ביחד את הקמח, הקינמון, אגוז המוסקט והקקאו.
  2. בקערת מיקסר מקציפים את החמאה בעזרת הוו השטוח במהירות בינונית ‭5-4‬ דקות, עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את הסוכר החום ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את המולסה ומערבלים לתערובת אחידה.
  3. בקערה קטנה מערבבים היטב את אבקת הסודה עם המים הרותחים. במהירות נמוכה מוסיפים מחצית מתערובת הקמח לתוך תערובת החמאה, מוסיפים את תערובת אבקת הסודה ומערבלים. לבסוף מוסיפים את מחצית תערובת הקמח שנותרה. מקפלים פנימה את קוביות השוקולד (או העדשים).
  4. מעבירים ליריעת ניילון גדולה או לגיליון נייר אפייה גדול. משטחים את הבצק לעובי כ‭3-‬ ס"מ ועוטפים אותו בשולי הניילון או הנייר. מניחים במקרר ‭3-2‬ שעות או יותר, עד שהבצק יציב.
  5. מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך ‭160)‬ מעלות‭.(‬ לוקחים חתיכות בצק ומעצבים כדורים גדולים בקוטר 4 ס"מ. מניחים אותם על ‭3-2‬ תבניות אפייה שטוחות מרופדות בנייר אפייה, במרחק 5 ס"מ זה מזה. מכסים ביריעת ניילון או בנייר אפייה ומניחים את התבניות 30 דקות במקרר.
  6. שמים את הסוכר הלבן בקערה קטנה ומגלגלים כל כדור בסוכר הלבן. משטחים מעט כל כדור לעיגול בעובי ‭2/3‬ ס"מ. אופים ‭12-10‬ דקות עד שפני העוגיות מתחילות לקבל סדקים והן עדיין מאוד רכות למגע ולא ממש יציבות (העוגיות מתייצבות עם הצינון. שימו לב: אפיית יתר משנה את המרקם הרך של העוגייה, לכן כדאי לאפות כמה עוגיות לניסיון‭.(‬ מניחים לצינון בתבנית 5 דקות ומעבירים לרשת לצינון מלא.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עוגיות שוקולד מצופות סוכר
צילום: גיא בלומנשטיין
מומלצים