אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

פרשת הולילנד

דני דנקנר בבית המשפט, היום צילום: ירון ברנר
דני דנקנר בבית המשפט, היום צילום: ירון ברנר
 
יעקב אפרתי. גם נעצר צילום: ירון ברנר
יעקב אפרתי. גם נעצר צילום: ירון ברנר
 
 


 

הסתעפות הולילנד: ראש המינהל ודני דנקנר נעצרו

יעקב אפרתי, שכיהן כיו"ר מינהל מקרקעי ישראל, ואיש העסקים דני דנקנר נעצרו בידי המשטרה, לאור מידע שהתגלה לחוקרי תיק הולילנד - שכנראה אינו קשור ישירות בפרשה. החשד: במשך שנים העביר דנקנר שוחד ליו"ר המינהל, שהיטיב עם חברת "תעשיות מלח לישראל". מעצרם של דנקנר ואפרתי הוארך בחמישה ימים

אלי סניור ויואב זיתון
פורסם: 21.04.10, 16:32

פרשת הולילנד הולכת ומסתעפת, הולכת ונוגעת בבכירים - ופותחת פרשות חדשות בתחום השחיתות השלטונית. המשטרה עצרה היום (ד') לחקירה את איש העסקים דני דנקנר ואת המנהל לשעבר של מינהל מקרקעי ישראל, יעקב אפרתי. שניהם עצורים לאור חשדות חדשים שעלו במסגרת חקירת הפרשה  הגדולה, שהתפוצצה לאחרונה. בית המשפט השלום בראשון לציון קיבל את בקשת היחידה הארצית לחקירות הונאה, והאריך את מעצרו של דני דנקנר בחמישה ימים. לפני הדיון אמר דנקנר: "אני מכבד את החקירה ולא אדבר". גם מעצרו של אפרתי הוארך בחמישה ימים. 

 

צילום: אמיר לוי

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:



דנקנר חשוד כי בהיותו בעל השליטה בחברת "תעשיות מלח לישראל" נתן

עוד בהולילנד
עורך הדין של זקן: "מגעים לעדת מדינה? הבלים" / ורד לוביץ'
לאחר שפגש בארה"ב את שולה זקן, שב עו"ד פטמן לארץ והכריז: היא מוכנה לשתף פעולה עם החוקרים, אך איש לא פנה אליה
לכתבה המלאה

שוחד וביצע עבירות של מרמה והפרת אמונים, הלבנת הון ועבירות מס. על פי חשד המשטרה, דנקנר ביצע את העבירות אל מול מינהל מקרקעי ישראל וקשר קשר עם ראש המינהל בין השנים 2001 ל-2008, יעקב אפרתי.

 

לפי החשד, דנקנר נתן שוחד לאפרתי, על מנת להפשיר קרקעות של החברה. אפרתי חשוד בקבלת שוחד, מרמה והפרת אמונים.

 

השניים נעצרו לאחר שבמהלך פרשת הולילנד הצליחו חוקרי יאח"ה, בראשות סנ"צ יורם נעמן, לתפוס מסמכים, וגבו עדויות מאנשים שונים בפרשה, שהצביעו על החשדות האמורים. אפרתי חשוד שהיטיב עם פרויקטים של "תעשיות מלח לישראל", בהיותו ראש מינהל מקרקעי ישראל.


"מכבד את החקירה ולא אדבר". דנקנר (צילום: ירון ברנר)

 

פרקליטו של אפרתי, עו"ד ירון קוסטליץ, אמר: "הוא מכחיש את כל החשדות נגדו. הוא שיתף פעולה באופן מלא עם חוקריו, ומוכן להיבדק בפוליגרף ולהתעמת עם כל מי שצריך".

 

הטייקון שמכיר מקרוב את חדרי החקירות

נגד דנקנר מתנהלת בתקופה האחרונה חקירה בפרשה אחרת. בתחילת חודש מרס 2010, נודע כי יו"ר בנק הפועלים לשעבר נחקר על ידי היחידה הארצית לחקירות הונאה (יאח"ה) בחשד לביצוע עבירות פליליות מתחום טוהר המידות, ובין היתר בחשד להפרת אמונים. אפרתי מכהן כיום כיו"ר דירקטוריון רכבת ישראל.

 

בין היתר נחקר דנקנר לגבי הלוואות שקיבל, אשראי שנתן, וכן תנועות בחשבונו האישי, בהיקף של מיליוני שקלים, בעת מילוי תפקידו כיו"ר דירקטוריון הבנק. על פי החשד מהלכים אלה נעשו שלא כדין.

 

דני דנקנר הוא בנו של אברהם דנקנר, אחד משישה אחים שהקימו ביחד את העסק המשפחתי, שהפך לקונצורציום ענק שחלש על כל המשק. שלוש שנים לפני שנולד רכשה המשפחה ממדינת ישראל את השליטה במפעל המלח - מפעל מצליח שחברת יק"א הקימה בשנות ה-20 בחולות עתלית כדי לספק עבודה לעולים החלוצים, ונחשב עד היום ליצרן המלח המוביל בישראל. בחלוף

השנים נכנסה המשפחה גם לעסקי נדל"ן בארץ ובחו"ל, ולאחר מכן - גם לתחום התקשורת והתשתיות. אבל את הקפיצה הגדולה ביותר היא עשתה ב-1997, כאשר רכשה מהמדינה, יחד עם תד אריסון - אביה של שרי - את גרעין השליטה בבנק הפועלים.

 

עם רכישת הבנק, התמנה דני דנקנר לסגן יו"ר הבנק מטעם משפחת דנקנר וליו"ר ועדת ההשקעות של הבנק - האיש שמחליט כמה אשראי הבנק ייתן ולמי. המינוי לא מצא חן מלכתחילה בעיני הפיקוח על הבנקים בבנק ישראל, שסבר שלבעלי שליטה בבנק אסור להיות בעלי תפקיד. הוויכוח נמשך חמש שנים, עד שב-2004 נמצאה פשרה: דני דנקנר התפטר מתפקיד סגן היו"ר ובמקום זאת התמנה ליו"ר חברת פועלים שוקי הון ויו"ר חברת האשראי ישראכרט.

 

אפרתי(61) היה בעבר גם מנכ"ל משרדי הפנים והתשתיות. הוא מונה לתפקיד ברכבת על-ידי שר התחבורה לשעבר, שאול מופז, בדצמבר 2007. 

 

Read this article in English

 


תגיות: דני דנקנר | יעקב אפרתי

 

תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמירה   לפורוםלפורום


נקלעתם לאירוע חדשותי מעניין? שלחו ל - 5335 ישירות מהסלולרי שלכם.

 

 


 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
וידאו
הוט
רשת
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
לאישה
לימודים
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
פיני
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
Israel News
ירוק
לאשה
דילים
כולסטרול
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
זולי הקיפוד
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
מחירון דירות
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
עברית.evrit
מחירון שיפוצים
דירות חדשות

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as31-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©