בלי סיבוכים: טארט גבינה וחצילים
מעט מרכיבים, מעט זמן הכנה ומעט עבודה - מתכון מנצח למאפה בצק עלים במילוי חצילים וגבינה כחושה. ויש גם בונוס - שלוש צורות הגשה שונות: טארט, בורקס או פסטל

טארט חצילים וגבינה

מתכון של השף ברק חי חורש, באדיבות "טרה"

 

המרכיבים (לתבנית טארט מאורכת):

בצק עלים בגודל התבנית כולל הדפנות (אם הבצק קפוא, מפשירים לפי הוראות היצרן)

375 גרם (1/2 1 חבילות) גבינה לבנה כחושה מסוג "טוב טעם"

1 חציל, שטוף, מקולף וחתוך לקוביות בגודל בינוני

חופן פטרוזיליה טרייה קצוצה

מלח גס

אורגנו מיובש

שמן זית לטיגון

 

אופן ההכנה:
  1. משמנים את תבנית הטארט ומניחים עליה את הבצק כאשר הוא עוטף גם את הדפנות. מחוררים בעזרת מזלג את הבצק בכמה מקומות.
  2. מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את קוביות החציל עד להזהבה. מסננים.
  3. מערבבים קלות את קוביות החציל המטוגנות והגבינה, מוסיפים את הפטרוזיליה, מלח ואורגנו וממשיכים לערבב בעדינות.
  4. מניחים את התערובת על הבצק ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של כ-190 מעלות למשך כ-35-40 דקות או עד להזהבה. מגישים חם, לצד ביצה קשה.


(צילום: שי אפגין)

 

גיוונים לצורת ההגשה:

  • אם אין תבנית טארט, מניחים שתי שכבות בצק בצורת מלבן אחת על השנייה באופן מדויק. חותכים את השכבה העליונה של הבצק בהיקף קטן יותר, כך שמקבלים שתי שכבות בצק, שהעליונה מביניהן חתוכה בהיקף של 1 ס"מ מהדופן. אופים ומוציאים את החלק הפנימי של הבצק העליון, וממשיכים במתכון.
  • בורקס: מסדרים את המלית על גבי הבצק, סוגרים מכל הכיוונים, מורחים בביצה טרופה ואופים. 
  • פסטל: מניחים שכבת בצק, מעליה שכבת מילוי, ומעליה שכבת בצק נוספת. מורחים בביצה טרופה ואופים.

 

    קישורים ממומנים
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה בלי סיבוכים: טארט גבינה וחצילים
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד