שתף קטע נבחר

החובות של רשת ספגטים: 12 מיליון שקל

רשת המסעדות, המעסיקה כ-360 עובדים, נקלעה לאחרונה לקשיים ובימים הקרובים היא צפויה להגיש בקשה להקפאת הליכים, שתאפשר לה ליישם תכנית הבראה למרות חובותיה הרבים. במסגרת ההסדר, צפויים הבנקים לקבל 80% מהחוב כלפיהם, ושאר הנושים יסתפקו בכמחצית הסכום

רשת מסעדות ספגטים מבקשת להגיע להסדר נושים עם נושיה לאחר שצברה חובות בסך של כ-12 מיליון שקל. הרשת צפויה לפנות בימים הקרובים, באמצעות חברת הניהול שלה ,GHL, לבית המשפט המחוזי בבקשה דחופה למתן צו הקפאת הליכים ומבקשת למנות לנאמן את רו"ח אלון פרדקין כדי שיפעל לגיבוש הסדר נושים לרשת ויפעל להבראתה. ספגטים מיוצגת על ידי עו"ד אביחי ורדי.

 

הרשת כוללת כ-17 סניפים, אולם רק 4 מהם נמצאים בבעלות הרשת (שניים מהם בת"א - ברח' ריב"ל וברח' קינג ג'ורג') ונכללים בהליך. שאר 13 הסניפים נמצאים בזכיינות ולא קשורים להקפאה. מטרת הרשת היא לפעול כעסק חי ולמכור את פעילות הרשת והמותג למשקיע. לאחרונה פורסם ב"ממון" שהרשת נמצאת במגעים עם רשת "קפה קפה", אולם לא הושגה הסכמה. באחרונה מתעניינים גורמים עסקיים אחרים המתעניינים ברכישת פעילות הרשת.

 

רשת ספגטים הוקמה לפני כ-20 שנה. לאחרונה נקלעה חברת הניהול שלה לקשיים, לרבות מספר חברות פרטיות בקבוצה שמפעילות את סניפי הרשת שנמצאים בבעלות רשת ספגטים ולא בזכיינות. המטרה של הרשת בפנייה לבית המשפט היא לאפשר לה ליישם תוכנית הבראה במהלך תקופת הקפאת ההליכים. הכוונה היא שבמהלך תקופת ההקפאה יימשכו פעילות הקבוצה והפעלת כל 17 המסעדות.

 

המותג ספגטים מעסיק כ-360 עובדים. 60 מהם מועסקים על ידי החברות שיגישו את הקפאת ההליכים והשאר מועסקים בסניפי הזכיינות. בין הסיבות שהובילו את הרשת לקשיים ניתן למנות את החלטת הנהלת הרשת להשקיע במסעדות בבעלות, למרות שתוכננה להתנהל בזכיינות בלבד. גם המשבר הכלכלי פגע ברשת, כמו גם השקעות כושלות שהובילו לסגירת סניפים.

 

החובות של קבוצת ספגטים, הכוללת את חברת הניהול ומספר חברות פרטיות, מסתכמים בכ-12 מיליון שקל, כאשר כ-3 מיליון שקל מהם מקורם בהלוואת בעלים. החוב לנושים המובטחים (הבנקים) מסתכם בכ-4 מיליון שקל והנושים המרכזיים נתנו את הסכמתם העקרונית להקפאת הליכים. החוב לנושים בדין קדימה (רשויות ועובדים) מסתכם בכמיליון שקל.

 

שכר עובדי הקבוצה, המיוצגים על ידי עו"ד ליזה חדש, שולם עד כה. החוב לנושים רגילים עומד על כ-6 מיליון שקל. לפי הסדר הנושים המתגבש, הנושים המובטחים צפויים לקבל 80% מהחוב כלפיהם או כמוסכם עמם. הנושים בדין קדימה צפויים לקבל לפחות מחצית והנושים הרגילים כ-40%.

 

ב-2002 רכשו משה וינגרטן וגדי גרנות שני שלישים מהרשת מידי המייסד דרור נחושתן, שמחזיק עדיין בשליש ממנה. הרשת מוחזקת על ידי חברה שנקראת גילרוי, בבעלות משה וינגרטן וגדי גרנות. הסניף הראשון נפתח על ידי דרור נחושתן ברחוב יבנה בת"א. כשהרשת נקנתה על ידי וינגרטן וגרנות, היא מנתה 5 סניפים. בשנת 2007 היא מנתה 15 סניפים, ו-וינגרטן הצהיר על פתיחת 7 סניפים חדשים. בשיאה מנתה הרשת כ-18 סניפים.

 

במהלך השנים האחרונות נסגרו כמה סניפים של הרשת, ובהם הסניף בקיסריה והסניף ביהוד, שנסגר לפני כחודש. בחודשים האחרונים נפתחו סניף בכרמיאל וסניף בממילא, ובשבועות הקרובים אמור להיפתח סניף נוסף בראש פינה על ידי זכיין. רשת ספגטים עובדת במודל משולב, כאשר חלק מהסניפים נמצאים בבעלות מלאה של הרשת, חלקם בבעלות משותפת וחלקם בזכיינות.

 

הכתבה המלאה פורסמה במוסף "ממון"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מסעדה מסעדת ספגטים סניף רעננה
צילום: שי קמריני
מומלצים