שתף קטע נבחר

מסך 3D של סמסונג - עם מזרימדיה ואינטרנט

בדקנו את מסך סמסונג LED LCD C7000 החדש, עוד לפני השקתו הרשמית בישראל. יש בו גלישה באינטרנט, ניגון קבצי HD מהרשת (ללא צורך בסטרימר) פורמט תלת ממד חדש וחנות יישומים. מיוחד ל-dtown ול-ynet

משנה לשנה מסכי הטלויזיה הופכים מורכבים ומשוכללים יותר. השנה, יותר מתמיד הולכת ומתארכת רשימת התכונות אותן יש לבדוק בסקירת מסך ודורשת זמן התעמקות רב יותר בטלויזיה מאשר בעבר.

 

סקרנו בעבר את השינויים בתחום הטלויזיות ועל כניסת טכנולוגיות חדשות שיהפכו את המסך להרבה יותר מסתם טלויזיה.

 

סדרת C7000 של סמסונג מהווה נציג נאמן לזרם החדש ועל כן, הגענו אל משרדי היבואנית סמליין בכדי להתרשם מיכולות חדשות אלו, כחודש לפני ההשקה הרשמית בישראל.

 

זו אינה כתבת ביקורת מלאה, אלא סקירת התרשמות טכנולוגית, התרשמות בעיקר מחידושים טכנולוגיים ותכונות חדשות שמופיעות לראשונה השנה במסכים.

 

 

עיצוב: דק ואלגנטי

סדרת C החדשה של סמסונג מגיעה בעיצוב דק יותר בהשוואה לסדרת B הקיימת, תצורת תאורת EDGE LED האחורית, שממקמת את נורות התאורה בשוליים ממשיכה להצטמצם בעובי שירד הפעם מ- 2.99 ס"מ (בסדרה B) אל 2.65 ס"מ.

 

קצה המסגרת השחורה של המסך, קיבל נגיעת כרום נוצץ שהחליף את מגע האדום, גם בסיס ה- LCD שונה ומגיע כעת בצורת X המשלב ארבע רגליות כרום, מה שמקנה למסך מראה אלגנטי יותר מבעבר.

 


 

חיבורים 

חיבורי המסך ממוקמים כולם מאחור, אך פונים אל הצד, בכדי לאפשר הצמדה טובה אל קיר אחורי. סמסונג השקיעה כאן מאמץ ובכדי לחסוך מקום, חלק מהיציאות הינן בקוטר קטן במיוחד ומתחברות בעזרת כבל אל המחברים המוכרים, זאת בעזרת מתאמים יעודיים שמסופקים עם ה- C7000.

 

מגוון החיבורים כולל ארבע כניסות HDMI, כניסת קומפוננט, כניסת ויציאת קומפוזיט, אנטנת RF, כניסת VGA, השנה הצטרפה למבחר גם יציאת אודיו אופטית דיגיטלית.

 


 

חיבור הרשת הוא בדונגל WiFi (לרכישה בנפרד) מתחבר אל חיבור USB, זאת בנוסף לכניסת רשת מחווטת LAN מובנה.  מתוך שני חיבורי ה-USB, אחד מסוגל להוציא מתח גבוה יותר, ומתאים לחיבור כוננים קשיחים חיצוניים שאינם כוללים מקור חשמל עצמאי. במהלך סקירה זו, השתמשתי בדיסק קשיח חיצוני בנפח 1TB כשהוא מפורמט ב-NTFS ללא בעיות מיוחדות.

 


 

 

דגם 55C700 ושאר דגמי הסדרה כוללים שני רמקולים דקים שממוקמים בצד התחתון, במעלה גב המסך, ישנו רמקול שלישי, זהו סאב וופר שתורם לתדרים הנמוכים יותר, על סמך קטעי הבדיקה שנוגנו, נוצר הרושם כי איכות הצליל השתפרה ביחס לסדרות הקודמות והצליל קיבל יותר נפח, (למרות שאין לצפות ממסך דק שכזה התאמה למוזיקת מועדונים).

 

שלט רחוק מודרני

השלט מעוצב למשעי, אבל גם פחות נוח לתפעול בגלל צורת הלחצנים השטוחה שמקשה על זיהוי פיזי שלהם, במיוחד כאשר התאורה חלשה בחדר. לצורך זה באה לעזר תאורת לחצנים פנימית (תכונה מבורכת בהחלט), אבל גם היא עדינה למדי (בגלל גודל הכתב הקטן על הלחצנים). התפעול מאתגר יותר, בזמן צפיה בכותר 3D עם משקפיים שמחשיכים את התמונה לעין. ישנו גם מגוון של לחצנים יעודיים, להפעלת פונקציות כגון כניסה לאינטרנט, ניגון קבצי מדיה, תפריט 3D ועוד.

 


 

איך רואים? תלת ממד

הנציג הראשון של חברת סמסונג שמסוגל להציג וידאו 3D נמצא כבר כאן, אליו יצטרפו בעוד כחודש דגמים נוספים ובסה"כ, תציג Samsung שלוש סדרות LED LCD, סדרת LCD C750 וסדרת מסכי פלזמה, כל אלו יתמכו בהצגת תלת מימד (במקביל לסדרות מסכי LCD או פלזמה אחרות שלא יכללו תכונה זו). בסקירה ראשונה זו, בדקנו בעיקר תכנים בפורמטי 3D של תמונה בצד תמונה (Side By Side) או מעלה-מטה (Top & Bottom).

 

סמסונג מצהירה כי תלת ממד ניתן לצפיה בזוית צפיה של 150° לכל צד, כאשר האידיאלית הינה בטווח של 90° לכל צד. מרחק צפיה אפשרי מהמסך הוא 0-2 מטרים ואידאלי עבור תלת ממד הינו 2-3 מטרים (כאשר מרחק גדול מזה חוזר שוב להגדרה "אפשרי לצפיה").

 


 

בכל פעם שבוחרים קטע וידאו תלת ממדי לצפיה, יש לבחור באופן ידני מתפריט ה- 3D את סוג הפורמט, אלא אם מדובר בפורמט Side by Side 3D (שאמור להיות רלוונטי עבור שידור ערוצי טלויזיה תלת מימד), זה די מטריד כאשר בוחרים בסרטונים קצרים שנמצאים על כונן ה-USB, מה שמחייב בחירה מחדש בפורמט המתאים בכל פעם שבוחרים סרטון חדש. תפריט ה- 3D בהגדרות מתקדמות, מציג אפשרות לפורמטי תלת ממד נוספים עבור חיבור PC (כמו Line by Line, Vertical Stripe, Checker Board ועוד).

 


 

כפי שכבר הספקנו לגלות גם במקרים קודמים, חווית צפיה בתלת ממד קשורה באופן ישיר אל איכות התוכן המשודר, כאשר תכנים שהופקו באופן מקצועי מוצגים באופן מרשים מאוד, עם עומק מוחשי וחדות ואחרים מפגינים הבהוב מסויים וקצוות כפולים.

 

עולם התוכן ב- 3D נמצא כעת בראשית דרכו, מבחר תכני הבדיקה עדיין מצומצם יחסית (עומד על מספר עשרות) ואנו מצפים ליום בו מגוון הסרטים יספיק לצפיה בת שבוע רצוף לפחות (עבור ביקורת מלאה).

 

 

משניים לשלושה ממדים

למען האמת, הציפיות ממנגנון זה לא היו גבוהות במיוחדת והיה אף חשש מסויים שההמרה המלאכותית תפגע באיכות התמונה באופן מסויים. אך מסתבר כי מנגנון המרה זה הפתיע לטובה. אמנם לא מדובר באפקט זהה לזה של סרטי תלת ממד מקוריים, אבל במקרים מסויימים הוא מגיע לממד קרוב למדי.

 

התוצאות נעות החל משינוי קטן מאוד בתמונה, ועד לשינוי מורגש, בשיטת המרה זו שמבוצעת בזמן אמת, העצמים אינם יוצאים החוצה מן המסך, אלא מקבלים עומק אל תוך המסך, זה משתנה מסרט לסרט ולעיתים פועל באופן יעיל ומוסיף לחוויה.

 

במצב זה, כאשר כל תוכן הפריים מצולם מרחוק, התוצאה פחות מורגשת, אך כאשר ישנם עצמים קרובים ורחוקים, זה תורם, ומוסיף עומק מוחשי תוך הבדלה הדמויות שנעות על ציר העומק.

 

יש מקרים, הם ניתן לראות קוי מתאר כפולים של חלק מהפרטים או הבהוב מסויים, אבל התופעה אינה בולטת יחסית וברוב הזמן, האפקט חלק לעין וגם מכביד ומעייף פחות מאשר צפיה בתכני תלת ממד בפורמטים אחרים.

 


 

המנגנון פועל באופן חכם ולא תמיד מפעיל תלת מימד, למשל בכותרות סיום סרט, התמונה חוזרת לדו ממד רגיל. האפקט רלוונטי גם עבור הצגת תמונות סטילס ובמקרים מסויימים אף מצליח לגרור קריאות התפעלות.

 

צפיה עם משקפי תלת ממד

סמסונג מציעה שני דגמי משקפיים: SSG-2100AB ו- SSG-2200AR / KR, שניהם הינם אקטיביים ופועלים על סוללות, אך דגם SSG2200 מגיע עם חיבור USB שתפקידו להטעין את הסוללה הפנימית עבור שימוש חוזר.

 

מתאם ה- IR שנועד לסנכרן בין המסך לבין המשקפיים, נמצא בחזית המסך, בפינה השמאלית התחתונה. חשוב לזכור זאת בכדי שלא לחסום את נתיב תאורת האינפרה אדום אל המשקפיים.


 

סוף סוף: מסך עם מזרימדיה מובנה אמיתי

בשנה שעברה, היתה זו סמסונג שהציגה לראשונה יכולות ניגון מדיה ברמה שמתקרבת לזו של סטרימר אמיתי, עם אפשרות ניגון קבצי MKV (יכולת שמופיע בפעם הראשונה בטלויזיה) וגם תמיכה מסויימת בכתוביות עברית, לא כל הקבצים נוגנו בהצלחה, גם הכתוביות היו משובשות, אך הפעם נראה כי חל שיפור גדול בתפקוד.

 


  

נבדקו 15 קבצי MKV שונים, באיכות 1080p, עם פסקולי קול בפורמט דולבי דיגיטל וגם DTS (השנה התווספה תמיכה גם ב- DTS Core), כולם נוגנו ללא בעיות, יתרה מזאת, תרגומי עברית מסוג SRT פעלו באופן תקין לחלוטין, כולל סימני פיסוק במקומות ובכיוונים הנכונים. 

 


  

בעת לחיצה על לחצן ENTER בשלט הרחוק, ה- C7000 יוצרת חלוקה לפרקים של הסרט, מה שמאפשר לדלג אל קטעים מתקדמים והופך את השליטה לנוחה יותר, ניתן גם להריץ בשלוש מהירויות שונות. לאחר עצירה באמצע סרט וחזרה אליו בשנית, ניתן לבחור לצפות החל מהנקודה האחרונה או להתחיל מהתחלה.

 

גם קבצי AVI נוגנו בהצלחה, DivX ועוד, יוצאים מן הכלל היו קבצי M2TS / AVCHD שמקובלים בכותרי Blu-ray ובמצלמות וידאו, הם לא זוהו ע"י המסך, קבצי וידאו HD ממצלמות וידאו HD של סמסונג (סיומת MP4) נוגנו בהצלחה.

 

התמיכה בשפה העברית מוצלחת מאוד, החל מתפריטים מלאים בשפת הקודש, דרך תמיכה בכתוביות עברית ועד לאפשרות הקלדת אותיות עבריות בעת שיטוט באתרי אינטרנט (כגון הקלדת מחרוזות לחיפוש בעברית). תפריט המדיה, מאפשר גם לבחור בפסקולי אודיו שונים (באם הוטמעו בסרט), לבחור קידוד שפת כתוביות ולבחור בין שני גדלי אותיות.

  

סמסונג עושה שימוש נרחב בתקן DLNA המיועד להזרים ולשתף מדיה דרך מכשירים שונים ברשת. הצלחנו לנגן סרטי DivX שאוחסנו על תיקיה שיתופית ב- מחשב נייד שמוקם בחדר, כמו גם שירים והצגת תמונות והכל דרך האויר.

 

ולבסוף, אם יש לכם מוצר אחר של סמסונג - לחצן All Share במוצרי סמסונג השונים – טלפונים סלולריים, מצלמות וידאו, מחשבים ניידים ועוד מאפשר לשתף תכני מדיה באופן מיידי עם הטלויזיה.

 

גלישה ויישומים

ניכר כי נושא גלישה באינטרנט שופר בסדרות החדשות, מגוון האתרים הורחב וגם הביצועים שופרו. תפריט האינטרנט מציג מגוון אתרים כגון יוטיוב, פיקאסה, טוויטר, ערוץ היסטוריה, מזג אויר שמאפשר לצפות בתחזית לשבוע במגוון ערים בישראל ועוד.

 


  

ניתן גם להיכנס אל חשבון הטוויטר ישירות מהמסך לצפות בעדכונים ולהוסיף עדכונים חדשים באופן ישיר (כמו בדוגמה הבאה), עם ממשק עברי והקלדה באותיות עברית דרך שלט המסך.

 

ליוטיוב אפשר להיכנס גם ישירות מהטלוויזיה, שמאפשרת לחפש סרטונים במגוון צורות. התמיכה בעברית טובה מאוד, כולל תפריטים שמות ותיאורי סרטים. מהתרשמות ראשונה, לא נראה שהמסך מנגן גרסאות HD של קבצי וידאו באתר, אלא רק ברזולוציה רגילה.

 

סמסונג היתה הראשונה להכריז על חנות אפליקציות לטלויזיות, בעיקרון דומה לזה של סלולר, רק מותאם למסך גדול יותר (בהרבה...) ויישומים לסלון הביתי. כרגע ישנן כ- 20 אפליקציות חינמיות זמינות (סמסונג מדברת על כ- 100 בשנה הקרובה), חלקן הן גרסאות התנסות (TRIAL) של משחקים. בעתיד, יוכנסו גם אפליקציות בתשלום. ההורדה של אפליקציה מבתצעת באופן נוח וקל לשימוש והתקנה מתבצעת באופן אוטומטי.

 

עוד מאפשרת הטלוויזיה שיחה באמצעות סקייפ, בתוספת של מצלמת רשת ייעודית המתחברת חיצונית אל הטלוויזיה.

 

סיכום

טעימה ראשונה זו מראה התפתחות חיובית אצל סמסונג במספר תחומים, בתוספת כניסה אל תחום חדש לגמרי - וידאו תלת ממדי. לאחר "בילוי" של יום שלם עם המסך, נראה כי ביצועי האינטרנט שופרו, עם הרחבה של מגוון התכנים והתנסות ראשונה עם יישומים לטלוויזיה. 

 

כמו כן, יכולות ניגון קבצי מדיה, הן דרך חיבור ישיר אל כונן חיצוני או עבודה דרך הרשת קפצו מדרגה ועתה ניתן לומר כי ניתן לחסוך רכישת סטרימר חיצוני עבור מי שצופה בעיקר בתכני HD בפורמט AVI / MKV, כולל תמיכה בכתוביות עברית.

 

ועל כך, יש להוסיף את נושא התלת ממד, שהינו חדש לגמרי, מסעיר חלק מאיתנו, מפחיד אחרים אך ללא ספק מעורר תשומת לב גדולה, ה- C7000 מגיעה כשהיא מוכנה לעולם חדש זה וממתינה לתכנים רבים ומגוונים.

 

סדרת C7000 החדשה של סמסונג תגיע בשלושה גדלים 40"-46"-55" במחירים שינועו סביב 13,000-25,000 ש"ח (זו הערכה ראשונית ויתכנו שינויים עד למועד ההשקה בפועל).

 

הדגם שנסקר: UA55C7000

יבואן: סמליין

  

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מסך UA55C7000 של סמסונג
צילום: ליאור קורן, dtown
בשיתוף dtown
מומלצים