שתף קטע נבחר

על טעם ועל ריח: עשבי תיבול

הם חלק בלתי נפרד מרוב המנות שאנחנו מכינים ואוכלים, אבל יש לנו נטייה לקחת אותם כמובנים מאליהם. מירי צל דונטי מפנה את הזרקור לחברים הכי ירוקים שלנו במטבח - עשבי התיבול הטריים והיבשים. כי בלעדיהם, מה הטעם?

הם בעלי ניחוח וטעם טבעי ורענן, יש בהם סגולות רפואיות ובזכותם כל תבשיל הופך למאכל גורמה. אפשר בקלות לגדלם בגינה או באדנית. תבלינים הם תחילת הדרך לחיים בריאים, טעימים וירוקים תרתי משמע. אני מוסיפה עשבי תיבול טריים כמעט לכל דבר - מכינה מהם סלטים, מוסיפה לתבשילים, רטבים ומרינדות, וגם לקינוחים. התוצאות מענגות את החיך.

 

אפשר כמובן לקנות עשבי תיבול טריים בכל מרכול, אך עדיין, העונג לגדל ולאסוף אותם בשעת הצורך שווה כל מאמץ. קצת תשומת לב, השקיה, דישון, תפילה קטנה לשמש וגשם והתוצאה מחממת את הלב. אצלנו בגינה הם גדלים בהמוניהם, הלבנדר עם ריחו המדהים, נענע רעננה, שלא לדבר על הבזיליקום, שמספיק למולל עלה שלו בין האצבעות כדי להפעיל את בלוטות הרוק. כיף גדול לצאת לגינה עם מספריים וללקט מעט רוזמרין, מרווה או טימין. הם טריים ובריאים ומבשמים את המטבח עוד טרם הכנת האוכל. אם אתם נמנעים מגידול בגלל החשש ממזיקים דעו שגידול בעציצים מונע לרוב פגיעת חרקים. אם אין ברירה, מרססים סביב העציץ בריסוס טבעי מבוסס על שום (להשיג במשתלות), שוטפים לפני השימוש והם מוכנים ומזומנים להיכנס לתבשיל.

 

קיימים עשרות סוגי עשבי תיבול והמוני זנים, ואם לא די בכך, הרכבים מיוחדים ומוזרים מופיעים בשוק חדשות לבקרים (מנטה-בננה כבר טעמתם?). קצרה היריעה מלספר או להזכיר את כולם, לכן כתבתי כמה מילים על הנפוצים שבהם.

בגינה של מירי (צילום: דלית שחם)

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מיכל אחסון לעשבי תיבול
מיכל אחסון לעשבי תיבול
צילום: דלית שחם
מומלצים