אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

הליכות עולם

אילוסטרציה צילום: index open
אילוסטרציה צילום: index open
 
גיל סלוביק צילום: ארן סלע
גיל סלוביק צילום: ארן סלע
 
 
 
 
 
נודניקים שבישראל שולחים זה לזה מצגות ''מה רבו'' אודות נפלאות הבריאה ונופי ישראל בנפח שלא יפחת מיג' מגה (לשיטת החזון איש), הסותמות את תיבת המייל לג' שעות זמניות. החרדים לשמוע דבר ה' מוסיפים אף ציווי בנוסח ''חובה לפתוח רמקולים!'', כדי שיוכל האדם לשמוע יצירה עממית מנוגנת בחוסר חן באקורדיון צרוד בזמן שמקליק בטירוף על העכבר כדי שתיגמר כבר המצגת המעצבנת"
 
 
 
 
 
 


התמונות שעשו לנו את השנה
 

הלכות ג'אנק מייל

"המקבל ג'אנק מייל יקראנו ומייד יעבירנו הלאה, ש'כל ישראל ערבים זה לזה', ולמה יבזבז רק הוא את זמנו לריק? ועוד מנהג ראיתי לרומם את המייל ברוב תשבחות - דוגמת "ענקקק" ו"גדוללל". גיל סלוביק חיבר את הלכות הג'אנק מייל

גיל סלוביק
פורסם: 04.05.10, 08:56

1. מייל שאין תוכנו מיועד לברייה אחת דווקא, ואשר נשלח למניין מכותבים לפחות, בין נסתרים בין גלויים, הוא שנקרא ג'אנק מייל, וטוב להרחיקו מן הדואר הנכנס חמישים אמה.

 

 

2. מצוות עשה להשתתף בפרויקט השטו"ת ולשלוח זה לזה במייל כל מצגת, בדיחה שחוקה, וקישור לסרטון "קורע" שהעלה מי מבין הגולשים המשועממים לאתרא דמושב לצים (יוטיוב בלע"ז).

 

3. מנהג יפה לפאר ולרומם את המייל עד שיהא מהולל ברוב התשבחות, בין אם ראוי לכך בין אם לאו (ובמיוחד אם לאו). על כן, טוב להוסיף לשורת הנושא מילות שבח דוגמת "גדול" ו"ענק", ויכול לכותבן בזו אחר זו בבחינת כפל הדבר במילים שונות. עוד מנהג ראיתי לכפול ג' פעמים האות האחרונה, דוגמת "ענקקק" ו"גדוללל", ושמא מקור המנהג במקלללדת שנפל בה מום. המהדרין מן המהדרין נהגו להוסיף סימני קריאה לאחר דברי התשבחות, כדי להגדיל הנס, וכל המרבה הרי זה משובח!!!

 

4. המקבל ג'אנק מייל יקראנו ומייד יעבירנו הלאה, שכל ישראל ערבים זה לזה, ולמה יבזבז רק הוא את זמנו לריק. המעביר מייל יוסיף כהנה
בפרק הקודם
הלכות יום העצמאות  / גיל סלוביק
מצוות צליית קרבן החג "שה איש לביתו", וחובה על כל משפחה למנות ממונה על הבשר ולהלבישו בגופיה וזוג כפכפי אצבע. ושמעתי כי במקצת קהילות צפונבון משפדים מיני גבינות וצולים אותן תחת לצלות בשר על האש
לכתבה המלאה
וכהנה מכותבים, שמעלין בקודש ואין מורידין. המעביר מייל ואינו קוראו למה הוא דומה? לדיו כתובה על נייר מחוק, ומוחקים אותו חבריו מרשימת התפוצה.

 

5. אינו דומה שונה פרקו מאה פעמים למאה ואחת פעמים ועל כן אל ייחר אפו כאשר מקבל את אותה סדרת בדיחות שחוקה על פולניות תחת הכותרת "ענקקק! חובה לקרוא!!!" מאה ואחת פעמים בכל יום.

 

6. אין מוקדם ומאוחר בג'אנק-מייל, ועל כן יכול שיקבל הודעה דחופה בתכלית הדחיפות, מצובעת באדום, הזועקת לאמירת פרק בתהילים או לתרומת מח עצם להצלת ילד נדיר בעל סוג דם חולה (או להיפך), ובו בזמן מתרוצץ אותו "ילד" כזקן ורגיל בבית אחוזת ראשונים יחד עם נכדיו.

 

7. אין עונשין אלא אם כן מזהירין. ועל כן נהגו ישראל להזהיר זה את זה מפני פורענויות המתרגשות לבוא לעולם דוגמת נוכלי אשראי, מצלמות תנועה וקבצים נגועים, ובכל מקום שדבר המייל מגיע אבל גדול לגולשים וצום ובכי ומספד, אנטי-וירוס יוצע לרבים. וכיוון שרבו רשעים השולחים לכולי עלמא מיני וירוסים ותולעים (ווערמס בלע"ז), טוב שירכוש תיבת מייל כשרה למהדרין ללא חשש תולעים, מתוצרת גוש קטיף, ובאם בכל זאת פשה הנגע בקובץ, ירחיקו הכהן אל מחוץ למחנה שבעת ימים.

 

8. כל שלא קרא שלוש אזהרות אלה לא יצא ידי חובתו: שלא לפתוח הקובץ שמא יימחק מחשבו, שלא ליתן הספרות שבגב כרטיס האשראי שמא יימחק חשבונו, ושלא לנסוע בכביש 6 במהירות מופרזת שמא יישלל רשיונו. וכיוון שאין יהודי שם ליבו סתם כך לעצת חברו, נהגו להפיץ האזהרות מפי גדול בתורה הנושא בכהונה רמה של "מנהל אבטחה בחברת תקשורת גדולה", או "אחראי צי הרכב של חברת ליסינג ידועה".

 

9. נודניקים שבישראל שולחים זה לזה מצגות "מה רבו" אודות נפלאות הבריאה ונופי ישראל בנפח שלא יפחת מיג' מגה (לשיטת החזון איש), הסותמות את תיבת המייל לג' שעות זמניות. החרדים לשמוע דבר ה' מוסיפים אף ציווי בנוסח "חובה לפתוח רמקולים!", כדי שיוכל האדם לשמוע יצירה עממית מנוגנת בחוסר חן באקורדיון צרוד בזמן שמקליק בטירוף על העכבר כדי שתיגמר כבר המצגת המעצבנת.

 

10. אינו דומה מי שיגע ומצא למי שמצא בלא שיגע, ועל כן נהגו להחביא את הקישור לסרטון האידיוטי ביוטיוב בתחתית המייל, מתחת לכל הפורוורדעים שכבר נעשו, וצריך האדם לקיים מצוות גלילה ולגלול המייל עד שתצא נשמתו, או עד שיגיע לקישור, לפי המאוחר מביניהם, ורק צדיקים שלא מתייאשים מן הפורענות זוכים להקליק, כמאמר חז"ל: יגעת ומצאת הלינק – תאמין (שהוא לא יעבוד).

 

11. צדיקים גמורים זוכים לקבל מיילים עם בשורות טובות ישועות ונחמות לפיהם באם יקליקו על הקישור המצורף לאותו מייל יזכו במיליון שקלים, ומי שמקליק על אותו קישור אכן זוכה לקבל מיליון הודעות פרסומת לתיבתו (ספעם בלע"ז). תמימים שבישראל נוהגים לשלוח מייל עם המילה "הסרה" כדי לעצור הספעם, אלא שנעשה להם נס וממשיכים לקבל הג'אנק אף על פי כן.

 

12. ועוד שמועה טובה שמעתי כי יש הזוכים לקבל ירושה מניגריה וצריכים לשלם רק 5,000 דולר כדי לקבלה, וגם אשכנזים גמורים שצבעם כצבע השלג דאשתקד מאמינים כי צאצאים הם לניגרים שחומי עור, כדכתיב: "יהפוך כושי עורו". ושמעתי כי מקור המנהג בפתגם ניגרי עתיק: "אין הפראיירין מתים, אלא רק מתחלפין".

 

13. יש המנסים לעשות מלאכת בורר על המיילים הנכנסים ולברור פסולת מתוך תוכן, אך אינם רואים פרי לעמלם, שדווקא המייל
הבהול מהבוס נכנס לתיקיית הג'אנק מייל, בעוד בדואר הנכנס מזהירות כזוהר הרקיע תריסר הודעות המודיעות על מבצעים לרכישת תשמישי קדושה לקיום מצוות זוקף כפופים (ויאגרע בלע"ז).

 

14. העובר לפני התיבה ורואה שנתמלאה הסאה של תיקיית הפריטים שנמחקו, יעבירנה לסל המיחזור. לא ידעתי על שום מה נקרא סל המיחזור בשם זה, ושמא לשון יפה בעלמא נקט האדמו"ר מגייטס, תחת לכנותו "חירייה". ומנהג יפה ראיתי להציב על שולחן העבודה (דעסקטופ בלע"ז) סל גניזה בצד סל המיחזור ולהשליך שם את כל הניוזלטערים מהישיבה.

 

15. המקבל הודעה לפיה באם לא יעביר את אותה הודעה לעוד עשרים מחבריו יקרהו אסון, בעוד מי שכן יעביר ההודעה – יעביר את רוע הגזירה, יתעלם ממנה לחלוטין, שהבל ורעות רוח הוא בבחינת "ומתפללים אל מייל לא יושיע". עם זאת, שמעתי כי מי שלא יעביר לינק לקובץ הלכות זה לעוד עשרים מחבריו, יקרהו אסון גדול רחמנא ליצלן, והרוצה לקחת סיכון – תפדאל.

 

בפרק הבא: הלכות דיאטה

 


תגיות: הליכות עולם

 

תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמרו כתבה  

 
 


 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
וידאו
הוט
רשת
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
לאישה
לימודים
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

Ynet יהדות, אתר יהדות המקיף בישראל מבית ידיעות אחרונות בנושאי יהדות דתיים חרדים טורים ומדורים. ספר חדשות הרב שבת לימודי ספרים חרדים ארגון החברה יהודית שיעור דעת כיפה תרבות שואה דתיים בית כנסת חגים מורשת קהילת ספר תורה מסורת ועוד
אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
Israel News
ירוק
לאשה
דילים
כולסטרול
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
זולי הקיפוד
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
מחירון דירות
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
עברית.evrit
מחירון שיפוצים
דירות חדשות

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as29-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©