שתף קטע נבחר

סלט חלומי בפילו עם ירקות שורש

גבינת החלומי מלופפת בדפי פילו וחמאה, ומשודכת לסלט טרי של שורשים צבעוניים ועלים ירוקים

סלט חלומי בפילו עם ירקות שורש

המרכיבים:

1 חבילת גבינת חלומי גד

2 קולרבי קלופים

3 גזרים קלופים

1 שורש סלרי קלוף

1 חבילת עלי בייבי

1 חבילת דפי פילו

100 גרם חמאה מומסת

לרוטב ויניגרט בלסמי:

3/4 כוס שמן זית

1/4 כוס חומץ בלסמי

1 כף דבש

מלח ופלפל שחור גרוס


(צילום: סטודיו דן לב)

 

אופן ההכנה:

  1. חותכים את גבינת החלומי לרוחבה לפרוסות בעובי כחצי ס"מ.
  2. מניחים 2 דפי פילו על גבי משטח העבודה ואת שאר הדפים מכסים במגבת לחה שלא יתייבשו.
  3. מורחים את דף הפילו העליון בחמאה המומסת. חותכים את דפי הפילו לרצועות ארוכות שרוחבן כרוחב פרוסות הגבינה (5-6 ס"מ).
  4. מניחים פרוסת גבינה על קצה כל רצועה ומגלגלים כמו שמגלגלים סיגר (ניתן להכין יום קודם ולשמור בקופסא במקרר. אם יש כמה שכבות של מאפים רצוי להפרידן עם ניילון).
  5. חותכים את הקולרבי והסלרי לרצועות דקות. קולפים רצועות ארוכות מהגזר בעזרת קולפן ועוצרים כשמגיעים לחלק הסיבי שבמרכזו, כיוון שהוא פחות טעים.
  6. מעבירים את הירקות החתוכים לקערת הגשה, מוסיפים את עלי הבייבי ומערבבים.
  7. הרוטב: מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב בצנצנת סגורה, יוצקים על הסלט ומערבבים.
  8.  מחממים מחבת משומנת. מטגנים כל גליל פילו-חלומי מכל צידיו, עד להשחמה. מניחים מעל הסלט ומגישים מיד.

 

שי שמואלי הוא השף של מסעדת אידה

 


פורסם לראשונה 04/05/2010 18:45

 

לפנייה לכתב/ת
השף שי שמואלי
צילום: סטודיו דן לב
מומלצים