שתף קטע נבחר

פשטידת זוקיני ומסקרפונה

מאפה נפלא זה שפשטות הכנתו עומדת ביחס הפוך לעושר טעמיו, יהפוך בוודאי לאורח קבוע אצלכם במטבח בשל העובדה שניתן להחליף את הזוקיני בכל ירק אחר: פטריות, חציל או כרשה

פשטידת זוקיני ומסקרפונה

המרכיבים (לתבנית פיירקס בגודל 22X30 ס"מ):

2 כפות שמן זית

1 בצל גדול, פרוס דק

3 זוקיני (או קישואים), פרוסים דק

300 גרם גבינת פטה כבשים גד

100 גרם גבינת מסקרפונה גד

200 גרם גבינת ריקוטה גד

2 כפות קמח מנופה

4 ביצים

פלפל גרוס ומלח

1/2 צרור שמיר, קצוץ דק


(צילום: סטודיו דן לב)

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים את שמן הזית במחבת. מוסיפים את פרוסות הבצל והזוקיני ומטגנים על אש בינונית עד להשחמת הבצל.
  2. מסירים את הבצל והזוקיני מהאש ומסננים מנוזלים עודפים. מתבלים במלח ובפלפל שחור.
  3. מערבבים בקערה את כל רכיבי הפשטידה עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. מעבירים את התערובת לתבנית פיירקס משומנת ואופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות למשך 20 דקות, או עד שהמאפה מתייצב ושוליו מזהיבים.

 

גל קריאף הוא השף של מסעדת Art de CoCo

 

 


פורסם לראשונה 04/05/2010 18:50

 

לפנייה לכתב/ת
השף גל קריאף
צילום: סטודיו דן לב
מומלצים