שתף קטע נבחר

קיש גבינות, עירית ועגבניות שרי

קיש גבינות חגיגי בו טמונות עגבניות שרי ועירית ומעליהן רוטב עשיר מתובל בשום ובאגוז מוסקט

קיש גבינות, עירית ועגבניות שרי

המרכיבים (לתבנית בקוטר 21 ס"מ): 

לתחתית:

280 גרם (2 כוסות) קמח מנופה

160 גרם חמאה, חתוכה לקוביות

1 ביצה

קורט מלח

1 כף מים

למלית:

100 גרם פתיתי קאשקבל גד

50 גרם בולגרית 5% של גד

50 גרם פטה עזים

8 עגבניות שרי חצויות

1 כף עירית קצוצה

לרוטב רויאל:

2 כפות (23 גרם) קמח מנופה

130 מ"ל (2/3 כוס) חלב

200 מ"ל שמנת מתוקה

2 ביצים

קורט פלפל שחור

קורט מלח

קורט אגוז מוסקט

2 שיני שום מרוסקות

1 כף גבינת קרם שמנת גד


(צילום: סטודיו דן לב)

 

אופן ההכנה:

  1. הקיש: מערבבים במיקסר במהירות נמוכה את החמאה והמלח. מוסיפים את הביצה והמים ומערבבים עד להאחדת החומרים.
  2. מוסיפים את הקמח, מערבבים 4 דקות במהירות נמוכה ו-4 דקות נוספות במהירות בינונית.
  3. מניילנים את הבצק ומעבירים למקרר ל-4 שעות, ואפשר גם לכל הלילה (אפשר גם לניילן היטב להקפיא).
  4. מרדדים את הבצק ליריעה דקה שתכסה את תחתית התבנית והדפנות.
  5. רוטב הרויאל: מערבבים במיקסר במהירות נמוכה את כל חומרי הרוטב פרט לקמח עד להאחדה. מוסיפים את הקמח בהדרגה, עד לקבלת תערובת אחידה.
  6. להרכבת המנה: מחממים את התנור ל-150 מעלות. מגרדים את הבולגרית ופטה העזים ומפזרים על גבי התחתית עם שאר חומרי המלית.
  7. יוצקים מעל את רוטב הרויאל. אופים 50 דקות ומצננים מעט לפני ההגשה.

 

עידו רוטמן הוא שף ברשת רולדין

 


פורסם לראשונה 04/05/2010 18:53

 

לפנייה לכתב/ת
השף עידו רוטמן
צילום: סטודיו דן לב
מומלצים