אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

עד החתונה

הטבעת. תמתינו רגע צילום: index open
הטבעת. תמתינו רגע צילום: index open
 
 


התמונות שעשו לנו את השנה
 

אשכנזי תל-אביבי? תתחתן אחרי שבועות

רשמי הנישואים בתל-אביב לא מאפשרים לאשכנזים להתחתן מל"ג בעומר עד שבועות. תנועת "נאמני תורה ועבודה" פנתה לרבנות הראשית: "לאפשר לזוגות להתחתן כדת משה וישראל בחלק השני של הספירה"

קובי נחשוני
פורסם: 05.05.10, 14:10

בל"ג בעומר נפתחת עונת החתונות? לא אם אתה אשכנזי מתל אביב: זוגות רבים שביקשו להינשא דרך הרבנות המקומית נתקלו בסירוב ונדחו בשבועיים, זאת לאחר שרבני העיר אימצו דעה מחמירה ולפיה דיני האבלות של ימי ספירת העומר נוהגים עד לחג השבועות. אחד הזוגות בחר שלא להמתין ופנה לחתונה רפורמית, ובעקבות כך נדרשת כעת הרבנות הראשית לעשות סוף לתופעה.  

 

כאבל על מותם במגיפה של 24 אלף תלמידי רבי עקיבא, נקבעו בהלכה כמה הגבלות על השמחה בימי הספירה, ובהן אי קיום חתונות. בין העדות ישנן מחלוקות מהם בדיוק הימים האסורים, ולפיכך החליטה הרבנות הראשית כי כל רב יוכל לקבוע את המנהג בעירו. אלא שבעוד רשמי הנישואים ברוב היישובים מגלים גמישות בעניין, בתל אביב בחרו להחמיר ולאסור על כלל האשכנזים את קיום החתונות בכל ימי הספירה, אף שרבים מפוסקי אשכנז התירו זאת בחלקה השני.

  

בשנה שעברה ביקשו ניר ונעה אלרון-שי לבוא בברית הנישואים, ובהכירם את מנהגי האבלות המתינו עד יום ל"ג בעומר. כשבאו להירשם ברבנות המקומית לקראת החתונה, גילו כי ייאלצו לחכות שבועיים נוספים רק בגלל מוצאם העדתי, ולבסוף החליטו לפנות לרב רפורמי. בעקבות כך פנתה תנועת "נאמני תורה ועבודה" אל הרבנים הראשיים לישראל בדרישה להגדיר את תקופת מנהגי האבלות ולשלול מרבני הערים את הסמכות להרחיבה.

 

הפנייה לרבנות

"דווקא בתקופה זו שבה התמיכה הציבורית בברית הזוגיות הולכת וגדלה ויותר ויותר זוגות בוחרים שלא להינשא בדרך ההלכה המקובלת, על הרבנות הראשית לאפשר לבאים בשעריה לבחור האם להקל או האם להחמיר", כתב מנכ"ל התנועה, שמואל שטח, לרבנים, "דרישת רבנויות מקומיות מכלל הציבור לנקוט בקו ההלכתי המחמיר ביותר מרחיקה זוגות רבים מן היהדות וגורמת להם שלא להתחתן כדת משה וישראל".

 

"נאמני תורה ועבודה" ציינו במכתבם כי מדובר במנהג ולא באיסור מהתורה או מדברי חכמים, והוסיפו: "אנו
קוראים לרבנות הראשית להוציא הנחיות ברורות לרבני הערים - הנחיות שיגדירו כי יש ללכת לקולא בכל מקום בו קיים חשש, אפילו קל, למכשול הלכתי גדול הרבה יותר. יש לאפשר לזוגות יוצאי אשכנז המבקשים להינשא לאחר ל"ג בעומר להתחתן באמצעות הרבנות כדת משה וישראל".

  

גורם ברבנות הראשית אמר ל-ynet כי ברוב הערים רשמי הנישואין מאפשרים לכל אדם להתחתן על פי מנהגו וכי תמוה בעיניו שהרבנות תל אביב מתעקשת להחמיר בנושא זה העלול להרחיק זוגות רבים מנישואין כדת משה וישראל. עוד ציין הגורם כי צוות היגוי מיוחד שהוקם ברבנות הראשית דן בעבר בסוגיה ומסקנותיו נדחו, אך לא מן הנמנע כי הן ייבחנו שוב בעתיד. בין היתר הציעו החברים כי כל רשם נישואין יתחקה אחר קהילות המוצא של בני הזוג הבאים לפניו וכך יכריע האם עליהם לנהוג לקולא או לחומרא.

  

יו"ר המועצה הדתית בתל אביב, אלדד מזרחי, מסר ל-ynet בתגובה: "המנהג שלא לחתן אשכנזים עד חג השבועות נקבע עוד מקדמא דנא. גדולי ישראל טבעו אותו עוד מזמן הרב קוק, וככל הידוע לנו, אף שאין אחידות - כל הרבנויות הגדולות בארץ נוהגות כן. דעתי האישית היא שלאור הנסיבות בימינו יש לבחון מחדש את התועלת שבמנהג זה אל מול הנזק שנגרם, אך צריך לשם כך כתפיים רחבות של פוסקי הלכה. מועצת הרבנות הראשית לישראל היא הגורם שצריך לשבת על המדוכה, ואם צריך לשנות היא הסמכות הרבנית העליונה לשינוי מנהגים אלו".

 


תגיות: חתונה | ל"ג בעומר | רבנות | רשם נישואין

 

תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמרו כתבה  

 
 


 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
וידאו
הוט
רשת
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
לאישה
לימודים
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
Israel News
ירוק
לאשה
דילים
כולסטרול
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
זולי הקיפוד
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
מחירון דירות
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
עברית.evrit
מחירון שיפוצים
דירות חדשות

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as34-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©