שתף קטע נבחר

הודו סוגרת חשבון: עונש מוות למחבל ממומבאי

שנה וחצי חלפה מאז מתקפת הטרור הקטלנית בעיר במומבאי, שבה נהרגו 166 בני אדם, בהם שליחי חב"ד ושני ישראלים נוספים. בית המשפט בהודו קבע שמוחמד אג'מל קסאב, המחבל היחיד שיצא מהפיגוע בחיים, ילך גרדום

בית המשפט במומבאי גזר היום (ה') עונש מוות על המחבל היחיד שנותר בחיים ממתקפת הטרור שאירעה במומבאי ב-2008. הצעיר הפקיסטני, שטען כי הופלל על אף שתועד במצלמות מעקב, עדיין יוכל לערער על העונש.

 

המחבל מוחמד אג'מל קסאב (21) הורשע ביום שני ברצח ובהכרזת מלחמה על הודו. בתום שלושה ימי דיונים בלבד החליט השופט מ"ל טהיליאני להטיל עליו עונש מוות. לפי החוק ההודי, קסאב יוכל שורה ארוכה של ערעורים שהדיונים בהם עלול להימשך חמש שנים, עד שימוצה עמו הדין. כמו כן, בית המשפט העליון נדרש לאשר כל עונש מוות.


קסאב בתחנת הרכבת במומבאי, נובמבר 2008 (צילום ארכיון: AP)

 

בנובמבר 2008 הצליחו עשרה מחבלים מפקיסטן לחדור למומבאי דרך הים. במשך שלושה ימים הם תקפו עשרה יעדים שונים - בהם שני מלונות, תחנות רכבת, בית חולים ובית חב"ד - והרגו 166 בני אדם. ארבעה ישראלים נספו במתקפה: הרב גבריאל הולצברג ורעייתו רבקה, ששימשו כשליחי חב"ד בעיר, וכן בן-ציון כרומן והרב לייביש טייטלבאום, אמריקני תושב ברוקלין.

 

רק חבר אחד בחוליית הטרור - קסאב - שרד את המתקפה ולכן הועמד לדין בגין עבירות טרור. המחבל הפקיסטני נלכד בתחנת הרכבת המרכזית של מומבאי עוד בלילה הראשון של המתקפה, כשהוא נושא רובה ותרמיל גב. לפחות 60 בני אדם נהרגו בידי קסאב ושותפיו שפתחו באש ללא הבחנה לעבר העוברים והשבים בתחנת הרכבת ההומה. שוטר שהגיב במהירות ירה בקסאב ועצר אותו. 

 

זמן קצר לאחר מעצרו הודה המחבל הצעיר במיוחס לו, אולם לאחר מכן שינה את גרסתו וטען כי הופלל. זאת, למרות שמצלמות המעקב בתחנת הרכבת קלטו בבירור את תמונתו. לפני ארבעה חודשים אמר קסאב שאין סיכוי שיזכה למשפט צדק בהודו, כיוון שהודאתו נסחטה ממנו בעינויים. 


תחנת הרכבת במומבאי אחרי המתקפה, נובמבר 2008 (צילום: AFP)

 

במהלך משפטו תיאר קסאב הרשת הענפה של מחנות אימונים ובתי מסתור שבהם

שהה ברחבי פקיסטן, תוך שהוא חושף את שמותיהם של ארבעה ממפעיליו. לאחר ששינה את גרסתו טען כי הגיע למומבאי כדי "לפלס את דרכו בתעשיית הסרטים".

 

יחד עם קסאב הועמדו לדין שני אזרחים הודים, שהואשמו בחברות בארגון הטרור הפקיסטני לשקר אי-טייבה. הם הואשמו באיסוף מודיעין על יעדי המתקפה, אולם זוכו מכל סעיפי האישום. בנוסף מתנהלים בימים אלה הליכים משפטיים בהודו נגד 38 מעורבים נוספים במתקפה, רובם ככולם חיים בפקיסטן.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
קסאב בתחנת הרכבת, 2008
צילום: AFP
המחבל בחקירה, 2009
צילום: רויטרס
התובע חוגג את גזר דין
צילום: רויטרס
צילום רפרודוקציה: חגי אהרון
גבריאל ורבקה הולצברג ז"ל, נרצחו בפיגוע
צילום רפרודוקציה: חגי אהרון
מומלצים