שתף קטע נבחר

שביתה בדרך? ארגון המורים מכריז סכסוך עבודה

ארגון המורים העל-יסודיים הודיע כי קצה נפשו בעובדה שטרם גובשו הסכמי שכר חדשים: "ניסינו בטוב קרוב לשנתיים", אמר היו"ר רן ארז. המשמעות - שביתה אפשרית בתוך שבועיים. משרדי החינוך והאוצר מגיבים: "הופתענו מאוד"

הנהלת ארגון המורים העל-יסודיים החליטה אחר הצהריים (יום ג') להכריז רשמית על סכסוך עבודה מול המדינה, בשל העובדה שטרם גובשו הסכמי שכר חדשים עבור מוריו, במקום אלה שתוקפם פג בסוף דצמבר. משמעות הצעד היא שבתוך 15 יום יוכל הארגון לנקוט צעדים ארגוניים, כולל השבתת הלימודים.

 

יושב ראש ארגון המורים, רן ארז, אמר אחר הצהריים כי "כאיגוד מקצועי יש לנו זכות לחתום על הסכם עבודה קיבוצי לשיפור תנאי העבודה והשכר של המורים העל-יסודיים". ארז הוסיף: "ניסינו בטוב קרוב לשנתיים, מאז השלטון החדש, אבל זה לא צלח, ולכן לא נותר בידינו, אלא להכריז על סכסוך עבודה".

 

משרדי החינוך והאוצר הגיבו בהודעה משותפת להכרזה על סכסוך העבודה: "הופתענו מאוד מהחלטת הנהלת ארגון המורים להכריז על סכסוך עבודה, לאחר שרק ביום חמישי האחרון נפגשו מנכ"ל שרד החינוך ד"ר שמשון שושני והממונה על השכר במשרד האוצר אילן לוין עם רן ארז ודנו בהמשך המשא ומתן. הם אף הביעו נכונות להיפגש שוב בימים הקרובים. בנסיבות אלה ההכרזה על סכסוך העבודה הינה תמוהה".

 

בארגון המורים העל-יסודיים חברים כ-40 אלף מורים, ובמקביל לו פעילה גם הסתדרות המורים, שבה חברים כ-80 אלף מורים. במשך כשנתיים וחצי נערך משא ומתן במסגרות שונות על רפורמה בתנאי שכרם והעסקת של המורים בשני הארגונים.

 

בדצמבר 2009 חתמה המדינה על הסכם קיבוצי עם הסתדרות המורים, הסכם שידוע כרפורמת "אופק חדש", ושני הצדדים סיכמו על שיתוף פעולה ביישום הרפורמה בבתי הספר היסודיים, בגני הילדים, בחטיבות הביניים, בחינוך המיוחד ועוד. ארגון המורים, לעומת זאת, סירב לחתום על הסכם דומה, בטענה שהוא רע למורים. כך נוצר מצב שבו נותר ארגון המורים העל-יסודיים ללא הסכם.

 

הסכם "אופק חדש" נהגה עוד בתקופת כהונתה של יולי תמיר כשרת החינוך, ונחתם במתווה של הסכם עקרונות כבר

בדצמבר 2007. אז גם החל יישומו ההדרגתי בבתי הספר, עד לחתימה הסופית של ההסתדרות עליו אשתקד. הסכם העקרונות ב-2007 הוביל כבר אז לשביתה הגדולה של ארגון המורים שנמשכה שבועות ארוכים.

 

בעבר שילבו ידיים ראשי שני הארגונים - יו"ר ארגון המורים, רן ארז, ומזכ"ל הסתדרות המורים, יוסי וסרמן - ונלחמו בחזית אחת, אולם מאז ה"פיצול", הם כמעט שאינם מדברים זה עם זה. כשגדעון סער נכנס לתפקיד שר החינוך החליטו בארגון המורים לתת לו ימי חסד, אך כעת, בחלוף יותר משנה בתפקיד, קבעו שם שהמשא ומתן כשל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רן ארז. "ניסינו בטוב"
צילום: אבי רוקח
צילום: אלכס קולומויסקי
וסרמן. דווקא חתם, ומאז - לא מדברים
צילום: אלכס קולומויסקי
מומלצים