שתף קטע נבחר

פרס וולף היוקרתי יוענק הערב ל-7 מדענים

חולמים לזכות בפרס נובל? הדרך עוברת דרך פרס וולף, שיחולק הערב בירושלים לשבעה מדענים. הפרס היוקרתי נחשב לשני בחשיבותו אחרי הנובל בתחומי הפיזיקה והכימיה, ולאינדיקציה מצוינת לזכייה בנובל הנכסף. השנה הוא יחולק למדענים שקידמו את חקר הסרטן ותרמו לפיתוח הפיזיקה הקוונטית

פרס וולף היוקרתי, הנחשב לשני בחשיבותו לאחרפרס נובל בתחומי המדעים, יחולק הערב לשבעה מדענים ולשני אדריכלים במשכן הכנסת.

 

הפרס מוענק על ידי נשיא המדינה שמעון פרס בשם מדינת ישראל, ולא פעם מהווה ניבוי מוצלח לזכייה עתידית בנובל, כפי שמסביר שר החינוך גדעון סער, המשמש כיו"ר מועצת קרן וולף:

 

"פרס וולף מביא כבוד רב למדינה ולעשייה המדעית בארץ ובעולם. לפרס מוניטין גבוה בקהילייה המדעית, ומסתבר שזכייה בו עשויה גם לנבא זכייה עתידית בפרס נובל. אחד מכל שלושה ממקבלי פרס וולף זכה בהמשך בפרס נובל, ובהם פרופ' עדה יונת, כלת פרס נובל בכימיה 2009, שזכתה שנתיים קודם לכן בפרס וולף."

 

הפרס, על שם ד"ר ריקרדו וולף שהיה שגריר קובה בישראל וממציא בפני עצמו, מוענק מאז 1978 לאנשי מדע ולאמנים "על הישגיהם למען האנושות ולמען יחסי ידידות בין העמים".

 

הפרסים המחולקים הם בסך 100 אלף דולר כל אחד והם מוענקים בארבעה תחומי מדע: חקלאות, מתמטיקה, רפואה, פיזיקה, וכימיה (כאשר מידי שנה תחום אחד יוצא מהרוטציה) ובאומנות לתחום אחד לפי רוטציה: אדריכלות, מוזיקה, ציור או פיסול.

 

עד השנה קיבלו את הפרס 253 מדענים ואמנים, ביניהם גם הפיזיקאי סטיבן הוקינג, המנצח זובין מהטה והצייר מארק שאגאל.

 

הזוכים השנה  

ברפואה יקבל את הפרס פרופ' אקסל אולריך מגרמניה על מחקריו פורצי הדרך בתחום הסרטן שהובילו לפיתוח תרופות חדשניות כמו "הרצפטין", המיועדת לטיפול בנשים עם סרטן השד.

 

בתחום החקלאות זכה סר דיוויד בולוקוב מבריטניה שהראה כיצד צמחים מגנים על עצמם מפני מתקפות של וירוסים.

 

פרופ' שינג טונג יאו הסיני מאוניברסיטת הרווארד בארה"ב הוא הזוכה בתחום המתמטיקה על עבודתו באנליזה גיאומטרית. זוכה נוסף בתחום זה הוא פרופ' דניס סאליבן מארה"ב על תרומתו לטופולוגיה אלגברית ודינמיקה קונפורמית'.

 

בפיזיקה יוענקו פרסי וולף לשלושה חוקרים: פרופ' ג'ון פ' קלאוזר מארה"ב , פרופ' אלן אספה מצרפת ופרופ' אנטון ציילינגר מאוסטריה. השלושה יקבלו יחד את הפרס "על ההישגים הקונספטואליים והעבודה הניסויית שתרמו ליסודות הפיסיקה הקוונטית".

 

בתחומי האומנויות יחולק השנה הפרס לשני אדריכלים: פיטר אייזנמן מארה"ב שתכנן את אנדרטת הזיכרון בברלין ליהודים שנרצחו בשואה והאדריכל הבריטי דיוויד צ'יפרפילד שתכנן את המוזיאון החדש בברלין.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מצוינות מדעית
צילום: Index Open
מומלצים