שתף קטע נבחר

עלו ברשת: פינגווין לכל פועל

אתר לשירת אלתרמן, פורטל מיוחד לחינה, בית ישראלי לבלקברי, לינוקס להמונים, הזדמנויות עסקיות למוזיקאים, אייפד-סקייטבורד, עפרונות מונעי רקטה ועוד אתרים חדשים מ"ידיעות אחרונות"

פייבוריט

פגישה לאין קץ - לפני מספר חודשים עלה לרשת אתר המכונה בפשטות "נתן אלתרמן", ומוקדש למשורר הישראלי הוותיק. לדברי דוד גוטרזון, יוזם האתר שחבר אל מתנדבים וגופים שונים כדי לממש את היוזמה הנהדרת, האתר "נועד לשמש מקום מפגש לכל אוהבי אלתרמן ולכל אלה המעוניינים להתוודע אל יצירתו".

 

הוא מבטיח כי האתר "ימשיך ויתמלא בתכנים ככל שיגיעו לידינו וככל שזכויות יוצרים יאפשרו לפרסמם". נכון להיום ניתן למצוא בו מגוון עשיר של תכנים - מפרטים ביוגרפיים והעתקי מכתבים, עבור במחקרים ומאמרים על יצירותיו, וכלה בקליפים לשירי אלתרמן שהולחנו ותוכניות רדיו שהוקדשו לו. לצד אלה ניתן למצוא באתר לוח אירועים רלוונטיים, קישורים לאתרים משלימים ופורום גולשים. 

 

שימושון

שיחות סלון - לפני כחודש עלה לאוויר Saloona, מגזין ישראלי מקוון, שבאופן רשמי אמנם פונה לנשים, אולם עשוי לעניין גם קוראים ממין זכר. האתר, שפועל במתכונת דומה לזו של Huffington Post או Daily Beast, אינו מחזיק מערכת עיתונאית, אלא מתבסס על ליקוט תכנים מהאינטרנט לצד פרסום טקסטים של "בלוגריות" ידועות יותר או פחות.

 

בין השאר תוכלו למצוא שם פוסטים על אוכל פרי עטה של הילה אלפרט, מאמרי אקטואליה של דנה ויס, מיני הרהורים בנושאים שונים של נילי לנדסמן, וטקסטים נאו-פמיניסטיים מבועז גאון. לצד אלה מופיעים טקסטים קצרים על כלכלה, חברה וסגנון חיים, מבזקי חדשות והמלצות בנושאים שונים.

 

אני אתקן - בחודש אוגוסט המלצנו כאן על אתר iFixit, אז חנות לרכיבים וחלפים למוצרי אפל, אולם לפני מספר שבועות עבר האתר מהפך והושק מחדש כמעין אנציקלופדיית DIY.

 

באתר המחודש, שעדיין מאפשר לרכוש חלקי חילוף, אפשר למצוא מעתה מדריכי תיקון ובניה עצמית של מיני גאדג'טים ומכשירים אלקטרוניים וכן מדור שאלות ותשובות טכני, שמבוססים רובם ככולם על תוכן גולשים. כמובן שמלבד העשרה כללית יש כאן מטרה אצילית למדי: ניסיון להילחם בבזבוז המובנה בתאוות הצריכה של חובבי הגאדג'טים.

 

לא רק אייפון - מוטי אליה ושלומי גברא הם שני חובבי בלקברי מושבעים, שמפעילים יחדיו את אתר "בלוגברי", האתר הישראלי היחיד, לדברי אליה, שפונה למעריצי הסלולרי של חברת RIM. האתר אמנם אינו חדש, אבל לאחרונה זכה לשדרוג עיצובי, וממשיך לספק עדכונים רלוונטיים למשתמשים ישראליים בדגמי בלקברי המקומיים: קישורים לאפליקציות וערכות נושא, מדריכי שימוש ותיקון תקלות ופורום תמיכה.

 

טלפון פיצוץ - ולהבדיל, Phone Funeral הוא בלוג מורבידי יותר, שמוקדש לפרסום תמונות של טלפונים סלולריים שבורים, מנופצים, טבועים וכיוצא באלה.

 

חליל הכסף - רוב המלחינים, התמלילנים והמוזיקאים לא נמנים על פלח האוכלוסיה שמתפרנס בקלות, אבל מי שמוכן להגמיש מעט את עקרונותיו ולהתייחס ליצירות שלו פחות כאמנות ויותר כמוצר - יוכל למצוא הזדמנויות מעניינות באתר MusikPitch, שמחבר בין מפרסמים או מפיקים שתרים אחרי שירים מעניינים לבין מוזיקאים.

 

אלה הראשונים מוזמנים לעיין במעין מכרזים המפורסמים באתר, ואם יציעו את המוזיקה המתאימה ללקוח - יהנו מתשלום ופרסום אפשרי.

 

האדום האדום הזה - "פורטל החינה" הוא אתר המוקדש לטקס החינה המסורתי, ומשמש כמעין אינדקס רב-תכליתי לתכנון האירוע: החל במשמעויות של הטקס בעדות השונות, עבור בסיוע בבחירת אולם/קייטרינג/תלבושות וכדומה ובטיפים לשעשוע הקהל, וכלה באפשרות לפרסם צילומים מהטקס האישי שלכם בגלריה (שלח: שוקי לאה)

 

טיל ציורי - ג'ון קוקר הוא חובב טילים מתוצרת עצמית. באתר שלו הוא מציע מידע מגוון למדי על התחביב שלו, לרבות מדריכים בהירים ומפורטים לבניית רקטות במו ידיכם. מקום טוב להתחיל בו את השיטוט באתר הוא העמוד המוקדש לפרויקט הטילים בצורת Crayons, אותם גירי צביעה מוכרים.

 

לוח המראות - תנועת המטוסים מעל אירופה טרם שבה לפעול כסידרה, אבל באתר Flightradar24.com העסקים כרגיל. האתר, המשלב בין שירות המפות של גוגל לבין נתונים הנאספים ממטוסים באמצעות מערכות ADS-B (מעין משדרי מיקום, המשולבים בכ-60% ממטוסי הנוסעים בעולם), מאפשר לעקוב אחרי טיסות ברחבי העולם (בשלב הנוכחי מדובר בעיקר באירופה ואמריקה) בזמן אמת.

 

לחיצה על אייקון המטוס תציג בפניכם את מסלול התעופה וחלונית עם תמונת כלי הטיס ונתונים טכניים, ואם תרצו מעט אינטראקציה עם אלפי הגולשים שנמצאים באתר - תוכלו להשתמש בצ'ט או פורומים המובנים.

 

תיירות פנים - ואם הענן הוולקני לא מעורר בכם רצון לעזוב את האדמה, הנה כמה חלופות וירטואליות למסע סביב הגלובוס: אתר 360tr מציג תמונות פנורמה של אתרים ברחבי העולם (לרבות הכותל המערבי), שמאפשרים לכם לשוטט במקום באמצעות מקלדת ועכבר.

 

 

שני יעדי תיירות נוספים, אם גם שונים בתכלית, שבהם ניתן לשוטט באופן מקוון הם הקאפלה הסיסטינית שצייר מיכלאנג'לו בוותיקן, שמפעיל באתרו תצוגת 360 מעלות של החלל שברומא. וכן בית אנה פרנק שבאמסטרדם, שלאחרונה עלתה לרשת הדמיה תלת מימדית שלו, המלווה בהסברים טקסטואליים וקוליים.

 

פירה בצ'יק - איך לקלף תפוח אדמה בקלות מפתיעה, אם גם לא במהירות רבה (שלח: עמית פל).

 

נוסטלגיה הפוכה - מתגעגעים לאתרי אינטרנט שנראים ממש רע? The Geocities-izer יעניק לכם את התענוג של חזרה בזמן, אל התקופה מעכירת העינים של גיאוסיטיז.

 

הקלידו כתובת של אתר והשירות יציג לכם אותו במעטפת איומה ומכוערת במיוחד, שמצטיינת בצבעוניות צעקנית, אנימציות פרימיטיביות, מוזיקת רקע עצמאית וחוסר קריאות

 

לינוקס לכל פועל - הלינוקסאי נתן הייל לא חושב שהשימוש במערכת ההפעלה מבוססת הקוד הפתוח חייב להיות קשה ובעייתי, להיפך; "אפשר להפוך את לינוקס לפלטפורמה בעלת עוצמה, שתגרום לחומרה ולתוכנה לעבוד עבורכם", כתב בעמוד האודות של הבלוג Minimal Linux, בו הוא מציג טיפים, המלצות תוכנה ושיטות להפוך את החיים עם לינוקס לקלים, מהירים ומהנים.

 

מנה אחרונה

אנחנו על המפה - הזמר האקוודורי דלפין ושתי עמיתות אוהבים את ישראל. כל כך אוהבים אותה עד שהחליטו לחבר שיר תמיכה במדינה, ודווקא בגלל שמדובר באחד מהשירים הכי מטופשים, שאי פעם חוברו, הושרו ונרקדו - הצפיה בקליפ משעשעת עד בלי די (שלחה: גליה סיון)

 

דיוקן על ספידים - אתר ChatRoulette כיכב בעבר במדור, עם לא מעט קליפים שנעשו באמצעותו או בהשראתו. זה האחרון הוא אחד המוצלחים ולמרבה הגאווה - נוצר על ידי המאייר והאנימטור הישראלי פז ברנשטיין, שנעזר בלוח ציור של Wacom על מנת לשרבט דיוקנאות מהירים של בני שיחו. בסרטון אפשר לראות את התוצאה והתגובה בצד השני.

  

מיאו בריבוע - אין לנו הרבה מה לומר על האתר הזה, Meow Mania, מלבד להמליץ לכם לגלוש אליו, להמתין שייטען ולהתחיל ללחוץ על העמוד במקומות אקראיים (שלח: עמית פל)

  

בלוג על כלום - צחי ספונד, האיש שמבצע אדפטציות קולנועיות לפרשיות שמככבות בכותרות החדשות, והופך אותן לטריילר לסרטים הוליוודיים, הניע מחדש את הבלוג שלו, בו אפשר למצוא טקסטים וסרטונים סאטיריים נוספים.

 

שונאים סיפור אהבה - Hatetris הוא גירסה מרושעת במיוחד של משחק הטטריס, שתציג בפניכם את הקוביה הגרועה ביותר האפשרית (עם העדפה לזו הנראית כמו האות S). המפתח שמאחורי המשחק, סם יוז, הודה שהצליח לחסל חמש שורות בלבד לפני שנפסל.

 

כל מדפסת בא יומה - מערכון משעשע מבית אתר College Humor חושף את מערכת היחסים המורכבת ומלאת הפוליטיקה שבין המחשב, המסך, העכבר, המקלדת והמדפסת הסוררת שלכם (שלח: עמית פל)

 

נסיעה טובה - אחרי שטחנו אותו בבלנדר, הטיחו אותו בקיר והטביעו אותו במים, הגיע זמנו של ה-iPad, מחשב הלוח של אפל, לשמש כסקייטבורד. אנשי התוכנית Built To Shred של ערוץ Fuel TV מציגים את הממצאים. לא לבעלי לב חלש.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פינגווין אחד, לא משנה מאיזו עדה. לינוקס
איור: ניצן סדן
מומלצים