שתף קטע נבחר

במקום איחוד עם הבן החייל: אזרח צ'ילה יגורש

עשור אחרי שגורש, נחת אזרח צ'ילה בישראל כדי להתאחד עם אשתו ושני בניו, אחד מהם חייל. במקום איחוד משפחתי - הוא עוכב במשך שעות בנתב"ג ויגורש בבוקר, מפני שאין הוכחה לאבהותו. "מוזר שהמדינה מפרידה בינינו", אמר הבן

האב והבן קרובים מתמיד - אך לא יכולים להתאחד: יוני (ג'ונתן) רודריגז ג'נייס, חייל צה"ל שמשרת בצפון הארץ, לא ראה את אביו כבר יותר מעשר שנים. האב, איסמעיל ג'נייס, הגיע אתמול (ה') מצ'ילה כדי לפגוש את בני משפחתו אחרי שנים ארוכות, אולם הוא מעוכב כבר יותר מחמש שעות בנמל התעופה בן גוריון ללא אפשרות להיכנס לארץ - ובכוונת המדינה לגרש אותו בשעות הבוקר.

 

איסמעיל הגיע לישראל בשנת 1987 יחד עם אשתו לידיה רודריגז, ולשניים נולדו בארץ שני בנים שהבכור מהם, יוני, התגייס לפני כשנה לצבא. האב גורש לפני כעשור מישראל משום שהיה עובד זר בלתי חוקי, ומאז הוא שומר על קשר עם משפחתו באמצעות הטלפון והאינטרנט. האשה והילדים קיבלו מעמד חוקי בישראל בשנת 2007.


מקווים לטוב, משפחת רודריגז (צילום: עופר עמרם) 

 

בת הזוג לידיה המתינה במשך שעות עם ילדיה בנמל התעופה בלי להבין מדוע הרשויות לא מאפשרות למשפחה להתאחד סוף סוף. "הילדים נולדו כאן ואנחנו פה 22 שנה, אני לא מבינה למה המדינה לא נותנת לו להיכנס", אמרה ל-ynet.

 

הבן יוני, שלקח חופשה מהצבא והגיע לנמל התעופה במיוחד כדי לפגוש את אביו, אמר ל-ynet: "לא נותנים לאבא שלי להיכנס לישראל כבר יותר מחמש שנים. אני תורם למדינה וזה ממש מוזר שאני לא יכול לראות את אבא שלי אחרי כל כך הרבה שנים של שיחות טלפון ושיחות באינטרנט".

 

"אנחנו ממש התגעגענו" 

ממשרד הפנים נמסר כי אין כל אינדיקציה לכך שג'נייס הוא אכן אביהם של שני הילדים, אך עם זאת החליטו לדחות את טיסתו לשעות הבוקר, תוך שעד אז יוכלו בני משפחתו להציג מסמכים להסדרת מעמדו. "הוא אינו רשום כאב בשום מקום ואם בכוונת המשפחה להוכיח אחרת, יש להם אפשרות לעשות כך ממדינת המקור של בנו בשילוב התהליך המתבקש כאן בישראל", נמסר.  

 

"אני ישראלי לגמרי, נולדתי כאן, והמצב הזה מאוד מוזר, שהמדינה מפרידה ביני לבין אבא שלי",

אמר הבן, "אני הייתי בן שמונה כשאבא גורש, ואחי היה בן שלוש. אנחנו ממש התגעגענו אליו ואני רק מחכה לרגע שהוא יהיה איתנו. הוא היה צריך לצאת מהמטוס בארבע בצהריים ואנחנו מחכים לו פה שעות".

 

עורכת הדין יעל כץ מסטבאום, שמייצגת את המשפחה, אמרה בשיחה עם ynet כי "זוהי בעיה כללית של המשפחות של הילדים שקיבלו מעמד ואביהם הורחקו מישראל. אין הרבה משפחות כאלה. האבות מגורשים ולאמהות ולילדים שנשארים כאן אין יכולת כלכלית לבקרם בארץ המוצא".  

 

במשרד הפנים אומרים כי ג'נייס קיבל צו הרחקה מישראל בשנת 1997, אך עזב רק שלוש שנים לאחר מכן. מאז, כך נטען במשרד הפנים, המשפחה לא ערכה שום תהליך כדי להוכיח את אבהותו.

 

Read this article in English

 


פורסם לראשונה 20/05/2010 22:19

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"היה צריך לצאת מהמטוס בארבע אחה"צ" (אילוסטרציה)
צילום: אבי מועלם
מומלצים