שתף קטע נבחר

הבית הלבן יתמוך בשילוב הומואים מוצהרים בצבא

לאחר שהנשיא, שר ההגנה וראש המטות המשולבים הודיעו על תמיכה בשינוי מדיניות "אל תגלה", שיגר הבית הלבן מכתב לראשי הקונגרס לקראת הצבעה בנושא. "זהו צעד נוסף לפני הסרת הכתם הזה מחוקי ארצנו", בירכו ארגוני זכויות האדם

הבית הלבן יתמוך בשינוי מדיניות "אל תשאל, אל תגלה", האוסר על חיילים הומוסקסואלים להצהיר בגלוי על נטייתם המינית. כך מסר הלילה (יום ג') בכיר בבית הלבן במכתב ששיגר לראשי הקונגרס. בכך, יוכל הנשיא אובמה לקדם את הבטחתו לאפשר להומואים ולסביות לשרת בצבא בתור הומוסקסואלים מוצהרים.

 

המדיניות עמדה במרכז פגישות שניהלו בעת האחרונה בכירים מטעם בית הלבן, הפנטגון, הקונגרס וארגונים הפועלים לשוויון זכויות להומוסקסואלים ולסביות. בעקבות הדיונים שיגר פיטר אורסאג, העומד בראש המשרד הממונה על התקציבים בבית הלבן, מכתב לראשי הקונגרס בו מסר כי הבית הלבן יתמוך בשינוי המדיניות.

 

"התיקון המוצע עומד בקנה אחד עם דעתם של ראש המטות המשולבים ושר ההגנה", ציין אורסאד במכתב, שנשלח לקארל לוין, ראש הוועדה לשירותים חמושים בסנאט מטעם המפלגה הדמוקרטית, הסנאטור העצמאי ג'ו ליברמן וחבר בית הנבחרים פטריק מרפי.

 

על-פי החוק הקיים היום, קיום יחסים הומוסקסואלים בצבא, גם מצד מי שאינו מצהיר על נטיותיו המיניות, מהווה עילה לסילוק מהשירות. בשנים האחרונות גברה העלמת העין בנושא ופחות ופחות מסולקים מהצבא. כך לדוגמא, בשנת 2008 סולקו מצבא ארה"ב 619 חיילים הומוסקסואלים, בעוד שבשנת 2009 סולקו 428.

 

ארגוני זכויות אדם בירכו על הצעד החשוב, שלאחריו צפויים הצבעה בקונגרס החלטה בנושא של משרד ההגנה.

"ההכרזה סוללת את הדרך עבור הנשיא למלא את הבטחתו להביא לסיום המדיניות השנה, ומקרבת אותנו צעד נוסף להסרת הכתם הזה מחוקי ארצנו", נמסר ממארגני הקמפיין המקדם את הסוגייה.

 

לפני כשלושה חודשים הודיע שר ההגנה האמריקני, רוברט גייטס, כי הקים צוות שיבחן כיצד לבטל את הנוהל הקיים בצבא ארה"ב ביחס לחיילים הומואים וחיילות לסביות. "השאלה היא לא אם נעשה את זה, אלא איך לעשות זאת. היחס להומוסקסואלים השתנה באופן משמעותי מאז 1993. המנדט שיינתן לצוות הוא לבחון את כל ההיבטים של השאלה ולהציג המלצות עד סוף השנה. אני משוכנע שזה בר ביצוע", אמר גייטס.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
לשרת מחוץ לארון. חיילים אמריקנים
צילום: רויטרס
מומלצים