שתף קטע נבחר

פרקליטיו של מח'ול: "איימו שייצא נכה מהחקירות"

האשימו את השב"כ בשימוש בשיטות חקירה אלימות במיוחד. "הוא התלונן על כאבים, אז אזקו אותו לכיסא ואמרו שישאר שם עד שייגרמו לו טחורים". בכיר בשב"כ: לטענות אין שחר

עם הגשת כתב האישום הבוקר (יום ה') נגד הסופר אמיר מח'ול, יו"ר איתג'אה - עמותת הגג של העמותות הערביות בישראל, המייחס לו עבירות ביטחוניות חמורות, טענו פרקליטיו לחפותו והאשימו את השב"כ בהפעלת אלימות קשה במיוחד נגד מרשם, שלדבריהם הביאה אותו להישבר ולהודות במעשים שכלל לא ביצע. גורם בכיר בשב"כ אמר כי מדובר בטענות חסרות שחר.

 

פרשת מח'ול - עדכונים אחרונים ב-ynet

מח'ול מואשם בריגול חמור, קשירת קשר וסיוע לאויב בעת מלחמה, ומגע עם סוכן חוץ. עורכי דינו, חסן ג'ברין, חוסיין אבו-חוסיין ואורנה כהן מ"עדאלה", מסרו כי "לאחר שהוסרה מניעת המפגש עם עורך דין, שנמשכה לאורך 12 ימי חקירה רצופים, הצהיר מר מח'ול לפני בית משפט השלום בפתח-תקווה כי הופעלו נגדו עליו אמצעי חקירה קשים ביותר, שפגעו בו נפשית ופיזית וגרמו לו להודות בחשדות שהטיחו בו חוקרי השב"כ - למרות שכלל לא ביצע את אותם מעשים".

 

בין היתר, טענו פרקליטיו של מח'ול כי במהלך מעצרו נמנעה ממרשם שינה והוא נחקר כמעט ללא הפסקות, תוך שהוא כבול בידיו וברגליו בתנוחות מכאיבות לכיסא שאינו תואם את מימדי גופו והיה מקובע לרצפה. הם האשימו כי לאחר שמח'ול התלונן על כאבים עזים - החליטו חוקריו לאזוק אותו עוד ואיימו עליו ש"יצא נכה מהחקירות וישב על הכיסא עד שייגרמו לו טחורים".

 

צוות ההגנה האשים כי צו איסור הפרסום החלקי שנותר על פרטי הפרשה והוסר הבוקר, הוא שהביא אותם להימנע מלפרט את אמצעי החקירה הפסולה שהופעלו על מח'ול.

 

"הוא שטח לפנינו ולפני בית המשפט את העינויים שעבר, אולם במהלך כל תקופת המעצר ועד אתמול נענינו בסירוב לקבל העתק מהדו"חות הרפואיים שלו", אמרו עורכי הדין. "נוסף על כך, נדחתה דרישתנו לאפשר לרופא מטעמו להיכנס לכלא כדי לבדוק את מצבו. רק אתמול הודיע שב"ס על הסכמתו להיענות לדרישה לאפשר לרופא מטעם המשפחה לבדוק אותו ולמסור דו"ח על כך לידי בני משפחתו". 

 

"ניפוח העבירות בכתב האישום הפך כבר לשיטה אופיינית בתיקים ביטחוניים,

שנועדה להצדיק את בידוד העצור תוך איפול תקשורתי מוחלט והפעלת אמצעי חקירה פסולים", טענו עורכי הדין. "ד"ר סעיד מסר לגורמי החקירה הודעה ברורה וחד-משמעית, שבה הבהיר כי מעולם לא פעל מטעם חיזבאללה והדגיש כי כל פועלו הפוליטי נעשה באופן גלוי ובמסגרת החוק".

 

גורם בשב"כ הדף את הטענות וטען כי הן חסרות שחר. בשב"כ אמרו עוד, כי נשיאת בית המשפט המחוזי בפתח תקווה שדנה בהארכת המעצר של מח'ול שאלה אותו לגבי מצבו ואף ציינה את הנושא הזה בפרוטוקול הדיון. מח'ול השיב לה כי חש געגועים לבני משפחתו, כמו כן ביקש מגבת וציין אירוע אחד בודד בו חש סחרחורת. מעבר לכך לא התלונן על שום אירוע חריג במהלך החקירות.

 

Read this article in English

 

 

בהכנת הכתבה השתתף חנן גרינברג
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אמיר מח'ול. התעללות קשה?
צילום: אבישג שאר ישוב
מח'ול ורעייתו ג'נאן
צילום: אבישג שאר-ישוב
מומלצים