שתף קטע נבחר

האישום: מח'ול סיפר לחיזבאללה איפה המוסד

כחודש אחרי שנעצר, הוגש כתב אישום נגד אמיר מח'ול. בשב"כ וביאחב"ל חושדים שהוא נפגש ב-2008 עם סוכן חיזבאללה בדנמרק והעביר לארגון מידע חשאי. מח'ול בבית המשפט: "השב"כ שולט במערכת המשפט בישראל. אני כופר באישומים"

רשימת שמות ופגישות עם חיזבאללה בחו"ל. כחודש אחרי שנעצר, הבוקר (יום ה') כבר מותר לספר שאמיר מח'ול נאשם שהסכים לרגל נגד ישראל עבור חיזבאללה. בתום שבועות של חקירת שב"כ ויאחב"ל, הוגש הבוקר כתב אישום נגד מח'ול בגין בריגול חמור ובסיוע לאויב. לפי כתב האישום, לפחות בעשר הזדמנויות הוא מסר מידע במסרים המוצפנים למפעיליו מחיזבאללה.

 

פרשת מח'ול - עדכונים אחרונים ב-ynet

לפני תחילת הדיון בבית המשפט המחוזי בחיפה, הותר למח'ול להיפגש לראשונה עם אשתו, לנשק אותה ולאחוז בידה. "השב"כ שולט במערכת המשפט בישראל. אני כופר בכל האישומים", אמר. אשתו ג'נאן אמרה לפני תחילת הדיון כי מדובר ב"משפט פוליטי שהלבישו עליו כובע ביטחוני. אני מכירה את בעלי, ההתבטאויות שלו היו בתחום המותר במדינה דמוקרטית". לדבריה, כבר לפני כמה שנים הוזהר בעלה על ידי גורמים בשב"כ כי "תופרים לו תיק".

 

מאז מעצרו של מח'ול בתחילת החודש הוא נחקר על-ידי חוקרי השב"כ והמחלקה הכלכלית-הביטחונית ביאחב"ל, בראשותו של סגן-ניצב אמיר משה. מהחקירה עולה, כי מח'ול - סופר ואיש ציבור בולט במגזר הערבי - הודה כי במהלך 2008 נפגש בדנמרק על-פי תיאום מוקדם עם חסן ג'אגא, סוכן מטעם חיזבאללה והביע הסכמה להעביר לארגון מידע חשאי. בכתב האישום מתואר כיצד התקין איש חיזבאללה תוכנת הצפנה במחשבו האישי של מח'ול.

 

בחקירתו סיפר, כי העביר למפעיליו רשימת שמות ופרטים נוספים של אזרחים ישראלים, על מנת שחיזבאללה יוכל בעתיד לגייסם לטובתו. על-פי הודאתו בחקירה, קיבל רשימת נושאים אשר חיזבאללה מבקש לקבל פרטים עליהם. כך למשל, העביר מידע על מיקום מתקני שב"כ בצפון בארץ, כולל כתובת מדויקת ודרכי הגעה וסידורי אבטחה וכן מיקומם של מתקן רפא"ל בצפון הארץ.

 

תצפית על מחנה צבאי

בכתב האישום נטען, כי מח'ול העביר מידע על מקומו של מתקן מוסד במרכז הארץ ועל אודות מחנה נחשונים של צה"ל. הוא אף ניסה להשיג פרטים על מקום מגוריו של ראש השב"כ, אך ללא הצלחה. לאחר ניסיון פיגוע בקניון לב המפרץ התבקש להעביר לארגון סרטים על המקרה. מח'ול גם העביר פרטים על הלכי הרוח בישראל ומצב החברה בארץ. מח'ול הצביע על פגיעותו של העורף הישראלי להערכתו ועל היותו נקודת חולשה בולטת.

 

גורם בכיר בשב"כ אמר כי בחוות דעת של מחלקת ביטחון מידע עולה כי המידע שמסר מח'ול הוא בעל ערכיות גבוהה. לדבריו, עצם העובדה כי היתה לו נגישות גבוהה כאזרח ישראלי וכן יכולת לנתח את החברה הישראלית, משמעותה שישנה חשיבות לחומרים שהעביר. במסגרת הודאתו סיפר מח'ול כי התבקש למסור פרטים נוספים בעיקר סביב סידורי האבטחה סביב ראש הממשלה ושר הביטחון, אך לא הצליח לעשות כן.

 

במקביל להגשת כתב האישום, ביקשו נציגי התביעה - פרקליט מחוז חיפה עו"ד עמית איסמן ועו"ד הדס רוזנברג-שיינרט, להאריך את מעצרו של מח'ול עד תום הדיונים המשפטיים. השופט רון שפירא הורה להאריך את המעצר עד לדיון הבא, שיתקיים בעוד כארבעה שבועות. הוא ציין כי עיין בתיק החקירה, ודי בדו"ח לפיו הוא ביצע תצפיות באזור נחשונים, כדי להצדיק את המשך המעצר.

 

Read this article in English

 

 

בהכנת הידיעה השתתפו אחיה ראב"ד, חנן גרינברג ואלי סניור
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מח'ול בבית המשפט, הבוקר
צילום: אבישג שאר ישוב
מח'ול ורעייתו ג'נאן. לא התראו חודש
צילום: אבישג שאר-ישוב
מומלצים