אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

ממשיך במסעו

האמריקנים מסתמכים על ישראל. פדלאללה צילום: רויטרס
האמריקנים מסתמכים על ישראל. פדלאללה צילום: רויטרס
 
תסביך רדיפה. חומסקי צילום: AP
תסביך רדיפה. חומסקי צילום: AP
 
 


 

חומסקי אצל חיזבאללה: לישראל תסביך רדיפה

הבלשן היהודי-אמריקני נפגש עם המנהיג הרוחני העליון של השיעים בלבנון, האייתוללה פדלאללה, ואמר כי "מנטליות של שיגעון שולטת ברבים בישראל"

רועי נחמיאס
פורסם: 28.05.10, 00:22

הבלשן היהודי-אמריקני, נועם חומסקי, ממשיך במסעותיו בלבנון ואמש (יום ה') נפגש עם המנהיג הרוחני העליון של השיעים בלבנון, האייתוללה מוחמד חוסיין פדלאללה. במהלך הפגישה אמר חומסקי כי אם ישראל תרגיש נצורה, היא עלולה לפנות לתוקפנות.

בין פוליטיקה לבלשנות
מיהו נועם חומסקי? / שי זמיר
נועם חומסקי שינה את פני הבלשנות לעד כשהציע לראות בלשון תכונה אוניברסלית אנושית המאפיינת כל אדם באשר הוא אדם. אז מדוע השקפותיו של הבלשן הדגול מאיימות על קובעי המדיניות בישראל
לכתבה המלאה

 

"לא ניתן להתנבא מה ישראל יכולה לעשות, משום שאם ישראל תרגיש כי היא נצורה היא תוכל לפנות לתוקפנות. הם, בישראל, פועלים על בסיס תסביך של רדיפה. לא ניתן יהיה לבחור באפשרות זאת שוב, אלא מתוך מנטליות של שיגעון השולטת ברבים בישראל - ולכן לא ניתן לנחש זאת", אמר.


"לא ניתן להתנבא לגבי ישראל", חומסקי ופדלאללה (צילום: רויטרס)

 

השייח פדלאללה אמר כי מאזני הכוח באזור לא מאפשרים לישראל לפתוח במתקפה חדשה נגד לבנון. "קיומה של המנטליות המשוגעת ביישות הציונית הגוזלת, מזמינים משנה זהירות. אולם השיגעון הזה לא ידחוף את יישות האוייב להתאבדות", אמר.

 

פדלאללה, שהוא המנהיג הרוחני של חיזבאללה, הוסיף כי "ברשות ה'התנגדות' (הכוונה לחיזבאללה – ר.נ.) ניסיון, יכולות, מוכנות בשטח ותכניות אסטרטגיות שיכולות להפוך את הקערה של היישות הזאת על פיה ולמנוע מהאוייב הרפתקה חדשה נגד לבנון.

 הבעיה הגדולה בה אנו חיים, מסתכמת במדיניות האמריקנית ובהסתמכותה על היישות הציונית. המדיניות הזאת רחוקה מכל הערכים ואינה מכבדת את האנושיות והאדם. אנו נגד הציונים אך לא נגד היהודים והיהדות כדת".

 

לפני כעשרה ימים מנעה ישראל את כניסתו של חומסקי, שהוזמן להרצאה באוניברסיטת ביר זית ברמאללה. המהלך גרר ביקורת הן מהאקדמיה והן מחוגי השמאל. ראש הממשלה, בנימין נתניהו, נדרש אף הוא לנושא ואמר כי נודע לו על כך מהעיתונים. גורמי ביטחון הפנו אצבע מאשימה כלפי משרד הפנים ואמרו כי המשרד נהג על דעת עצמו, כשהחליט שלא להתיר לפרופסור היהודי לעבור דרך מעבר אלנבי. במשרד הפנים הטילו את האחריות על לנושא על מתאם פעולות הממשלה בשטחים.

 

Read this article in English

 


תגיות: נועם חומסקי | חיזבאללה

 

תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמירה   לפורוםלפורום


נקלעתם לאירוע חדשותי מעניין? שלחו ל - 5335 ישירות מהסלולרי שלכם.

 

 


 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
וידאו
הוט
רשת
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
לאישה
לימודים
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
Israel News
ירוק
לאשה
דילים
כולסטרול
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
זולי הקיפוד
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
מחירון דירות
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
עברית.evrit
מחירון שיפוצים
דירות חדשות

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as24-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©