שתף קטע נבחר

דיווח: ישראל תציב 3 צוללות גרעיניות ליד איראן

ה"סאנדיי טיימס" דיווח כי ישראל מתכוונת להציב שלוש צוללות, הנושאות טילים גרעיניים, במפרץ הפרסי. אחת הצוללות תשהה במי המפרץ באופן קבוע

ישראל מתכוונת להציב שלוש צוללות, המצוידות בטילים גרעיניים, במפרץ הפרסי - באזור איראן. כך דיווח הבוקר (יום א') ה"סאנדיי טיימס". בדיווח לא צוין מתי יוצבו הצוללות באזור.

 

 

על-פי הדיווח בעיתון הלונדוני, שלוש הצוללות - דולפין, תקומה ולוויתן - כבר היו בעבר במפרץ הפרסי. אבל עכשיו, כך על-פי העיתון, לפחות אחת מהצוללות תשהה במי המפרץ באופן קבוע.

 

מפקד הצוללות, קצין בדרגת אלוף-משנה, צוטט כמי שאמר לעיתון ישראלי: "אנחנו כוח תקיפה מתחת למים. אנחנו פועלים עמוק ורחוק, מאוד רחוק מהגבולות שלנו". על-פי הדיווח, בכל צוללת בין 35 ל-50 אנשי צוות, והן מסוגלות לשגר טילים בעלי ראש נפץ גרעיני.

 

עוד דווח כי שלוש הצוללות יכולת לשהות בים 50 ימים, ובעומק של כ-500 מטר במשך שבוע. על פי ה"טיימס", כמה מהטילים מצויידים בראשי הנפץ הגרעיניים המתקדמים של ישראל. טווח הטילים, כך על-פי הדיווח, הוא 1,500 ק"מ. יצוין כי לצורך תקיפה באיראן אין הכרח בשהות של שלוש הצוללות דווקא במפרץ הפרסי, וטילים מסוג זה ניתן לשגר ממרחק רב יותר, מבלי להציב את כל הצוללות באותו אזור.

 

שלוש הצוללות נבנו עבור חיל הים בגרמניה בשלהי שנות התשעים, ועוצבו במיוחד כדי שיוכלו לבצע מגוון משימות. העיקרית שבהן: גילוי ומעקב אחר כלי שיט והטבעתם במקרה שיידרש באמצעות טילי טורפדו תת-מימיים וטילי שטח מסוג "הרפון". בנוסף, יכולות

צוללות אלה להגיע בסתר לקרבת חופים רחוקים לצורך איסוף מודיעין, לכוון כוח אווירי אל מטרות הנמצאות בקרבת החוף ולהנחית צוללנים ולוחמים.

 

צוללות דולפין מונעות בדיזל, אולם אם נכונים הפרסומים הזרים, יש להן יכולות מבצעיות התקפיות שמותקנות רק בצוללות אטומיות שמפעילות מעצמות כמו ארה"ב, רוסיה בריטניה וצרפת.

 

מנגד, אדמירל בחיל הים האיראני אמר: "כל מי שירצה לבצע פעילות מרושעת במפרץ הפרסי, יזכה לתגובה חזקה מאוד מאיתנו". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צוללת ישראלית. ארכיון
צילום: עידו בקר
מומלצים