שתף קטע נבחר

וינשטיין: מגרשים - בגלל ההרוגים והאינטרס המדיני

בתשובה לבג"ץ הסביר היועץ המשפטי לממשלה את השיקולים שהנחו אותו בהחלטה לאשר את גירוש עצורי המשט לעזה: "האינטרסים הציבוריים, הביטחוניים והמדיניים גוברים". עד להכרעה - מאות טורקים מעוכבים בנתב"ג

היועץ המשפטי לממשלה, יהודה וינשטיין, מסביר היום (ד') בתשובה לבג"ץ את השיקולים שהנחו אותו בהחלטה לגרש את כל מאות העצורים שהיו על סיפון הספינה "מרמרה" - למרות החשדות הכבדים, לפיהם חלקם פגעו בחיילים, חטפו כלי נשק וסיכנו חיים. "שקלתי את העובדה כי במסגרת האירועים נהרגו תשעה ממשתתפי המשט ונפצעו כמה עשרות מתוכם", הסביר היועץ.

 

בינתיים, עד להכרעה, ממתינים אותם מאות טורקים בנתב"ג לטיסות - בעוד ממשלת טורקיה מאיימת "לשקול מחדש את היחסים עם ישראל", אם כל אזרחיה לא ישובו עוד היום.

 

מוקדם יותר הבוקר עתרו שלושה לוחמים לעבר בשייטת ושני לוחמים נוספים, נגד ההחלטה לגרש ללא טיפול בחשודים בתקיפת חיילי צה"ל. לטענתם, מדובר בפגיעה בבטחון המדינה ובהרתעה של ישראל. וינשטיין הסביר כי המלצת הדרג המדיני התבססה, "בין השאר על החלטת מועצת הביטחון של האו"ם, שביקשה את שחרורם של כל האזרחים שהיו על המשט, ועל פניות ממדינות וגופים בינלאומיים נוספים שהגיעו בנדון".

 

נוסף על כך, כתב היועץ המשפטי לממשלה: "הגעתי למסקנה כי האינטרסים, הציבוריים, הביטחוניים והמדיניים, שבגינם המליץ בפני הדרג המדיני את המלצתו, הם השיקולים הגוברים בנסיבות העניין, וכי המשך החזקתם של גורמים אלה בארץ יהיה בו כדי להזיק לאינטרסים חיונים של המדינה, יותר מאשר להועיל".

 

בהמשך מכתבו לבג"ץ, הסביר וינשטיין שדן בנושא עם פרקליט המדינה משה לדור ובכירים במשרד המשפטים, במשטרת ישראל, במשרד החוץ ובמשרד הביטחון. לדבריו, החלטת ועדת השרים לענייני ביטחון לאומי התקבלה לאחר דיון ארוך וממצה, "שבו נשקלו ההיבטים הביטחוניים, המדיניים, המשפטיים והאחרים של הפרשה. בסופו של דבר התקבלה החלטה לגרש, מטעמים מדיניים מובהקים הנוגעים ליחסי החוץ והביטחון של מדינת ישראל".

 

אתמול הגישו פרקליט המדינה, משה לדור, ובכירי הפרקליטות לבג"ץ את תשובתם בעניין העתירות שהגישו מן הצד השני עורכי דין פעילי זכויות

 אדם, שטענו כי פעולת צה"ל נעשתה שלא כדין. לדור תקף את העותרים וכתב בתשובה: "מהיכן להתחיל להפריך הצגה כה מוטה, כה מסולפת, כה שקרית וכה מתלהמת? כה חסרת יסוד, כה מנותקת בהקשר הדברים הכולל".

 

בתשובתם טוענים לדור ובכירי הפרקליטות כי העתירה משוללת כל יסוד עובדתי או משפטי, וכי במישור העובדתי העתירה לוקה בסילופי עובדות בוטים וקשים, האשמות חסרות כל שחר והשחרה מגמתית של פני המדינה תוך שימוש בשפה משתלחת. לדור ובכירי הפרקליטות אף כותבים כי במישור המשפטי מתעלמת העתירה מאבני דרך מרכזיות במשפט הבינלאומי המאפשרות הטלת סגר ימי ותפיסת כלי שיט המפרים סגר זה וכי פעולות המדינה הוצאו על פי החוק הבין לאומי.

 

בהכנת הידיעה השתתף רוני סופר
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נתניהו עם וינשטיין. שיקולים רבים
צילום: AP
מומלצים