קיץ על החוף: קארי עוף בסגנון גואה
רינה פושקרנה פותחת את עונת הקיץ עם מנת עוף עשירה, המאפיינת את אזור גואה שבהודו. עם הרבה תבלינים, עלי קארי וחלב קוקוס
(בימוי והפקה: אלעד רובינשטיין)
קארי עוף בסגנון גואה
המרכיבים (ל-6 מנות):
1 ק"ג עוף ללא עצמות חתוך לחתיכות2 בצלים בינוניים פרוסים דק
2 עגבניות גדולות חתוכות
2 כפיות שום כתוש
1 כפית זרעי כמון
1 כפית זרעי כוסברה
6-8 פלפלי צ'ילי קשמירי אדום יבש
2 כוסות חלב קוקוס
4 כפות שמן
1 כפית זרעי חרדל שחור/חילבה
6-8 עלי קארי (או כפית אבקת עלי קארי)
1 כף רסק עגבבניות
מלח לפי הטעם
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית כמון טחון
1 כפית פפריקה
1 כף מיץ לימון
אופן ההכנה:
- במעבד מזון טוחנים כפית אחת של שום כתוש, זרעי כמון, זרעי כוסברה, בצל אחד, עגבניה אחת, צ'ילי וחלב קוקוס, עד שמתקבל מרקם אחיד.
- מחממים את השמן במחבת על להבה בינונית, משחימים את זרעי החרדל כדקה ומוסיפים כפית שום ואת עלי הקארי.
- מוסיפים בצל אחד ומטגנים עד לקבלת צבע חום-זהוב.
- מוסיפים עגבנייה אחת ואת רסק העגבניות, מערבבים ומבשלים 5 דקות.
- מוסיפים את אבקות התבלינים (מלח, כורכום, כמון, פפריקה), בוחשים ומבשלים כדקה.
- מוסיפים את העוף ומערבבים. מוסיפים מיץ לימון ומבשלים לפחות 10 דקות.
- מוסיפים את תערובת התבלינים הטחונה. מבשלים כ-5 דקות, תוך כדי ערבוב. מגישים עם לחם או אורז לבן.
רינה פושקרנה היא השפית והבעלים של רשת "טנדורי"
מומלצים
