שתף קטע נבחר

פתאום נהיה קיץ: ארוחה קלילה לימים חמים

רוצים להכין ארוחת ערב מושקעת, או לארח חברים? השף אסף בלינדר, ממסעדת "בנימין", רקח עבורכם ארוחה קלילה, המבוססת על הרבה ירקות. ויש גם קינוח מפנק של עוגת תפוחים

בטטות צלויות עם סילאן ואגוזים

המרכיבים:

4 בטטות

צרור עלי טימין

5 כפות סילאן

100 גרם תערובת אגוזים: מלך, קשיו, לוז וכו'

שמן זית

מלח

פלפל שחור


(צילום: דנה קופל)

 

אופן ההכנה:

  1. שוטפים היטב את הבטטות וחותכים לקוביות בגודל 3 ס"מ לערך.
  2. מניחים בתבנית ויוצקים מעל שמן זית. מתבלים במלח, פלפל שחור ועלי טימין.
  3. מכסים בנייר כסף וצולים בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות, במשך כ-15 דקות, עד שהבטטות מתרככות.
  4. מורידים את נייר הכסף, מזליפים את הסילאן וממשיכים בצלייה במשך 3 דקות, עד להשחמה קלה. מצננים היטב.
  5. קוצצים את האגוזים גס ומפזרים מעל הבטטות הצלויות.

 

ברוסקטה סרדינים וצלפים

המרכיבים (ל-6 ברוסקטות):

6 פורוסת באגט או לחם שנשאר, פרוסות בעובי 1 ס"מ

6 פילטים של סרדין כבוש

1 כף צלפים קצוצים גס

6  עגבניות שרי קצוצות גס

1 שן שום פרוסה דק

מעט שמן זית

חופן קטן של עלי פטרוזיליה


(צילום: דנה קופל)

 

אופן ההכנה:

  1. מזליפים מעט שמן זית על פרוסות הלחם. קולים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 5 דקות ומוציאים.
  2. מערבבים יחד את יתר המרכיבים בתוספת מעט שמן זית, מלבד לסרדינים ולפטרוזיליה.
  3. מניחים על כל ברוסקטה מהתערובת ומוסיפים מעל סרדינים ופטרוזיליה. 

 

סלט בורגול

המרכיבים (ל-6 מנות):

2 עגבניות

3 מלפפונים

1 כוס בורגול דק

1 בצל סגול גדול

צרור קטן של נענע

צרור קטן של פטרוזיליה

4 כפות שמן זית

מלח ופלפל שחור גרוס

מיץ מלימון אחד

קורט פפריקה חריפה

להגשה:

חופן אגוזי קשיו קצוצים


(צילום: דנה קופל)

 

אופן ההכנה:

  1. משרים את הבורגול בשתי כוסות מים למשך שעה. מסננים מהמים, אם נשארו.
  2. קוצצים דק את העגבניות, המלפפונים, הבצל הסגול, הנענע והפטרוזיליה.
  3. מערבבים את כל החומרים יחדיו ובודקים תיבול.
  4. מפזרים קשיו קצוץ מלמעלה ומגישים.

 

סלק צלוי עם יוגורט ועשבי תיבול

המרכיבים:

4 סלקים בינוניים

4 כפות שמן זית

4 כפות תערובת עשבים קצוצה : פטרוזיליה, כוסברה, נענע, טימין, רוזמרין

5 כפות יוגורט

מלח לפי טעם


(צילום: דנה קופל)

 

אופן ההכנה:

  1. מקלפים את הסלקים, חותכים לחצי ואז לסהרונים בגודל 1 ס"מ.
  2. מניחים בתבנית ומערבבים עם שמן זית. מכסים בנייר כסף.
  3. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עד לריכוך (כחצי שעה). מצננים.
  4. מערבבים יחד עם עשבי התיבול והמלח ומזליפים מעל את היוגורט.

 

פלפל שושקה קלוי עם פטה כבשים

המרכיבים (ל-6 מנות):

12 פלפלי שושקה

200 גרם פטה כבשים חתוכה לקוביות

למרינדה:

6 שיני שום פרוס דק

1/3 כוס שמן זית

2 כפות חומץ בן יין אדום

2 כפות בלסמי

קורט מלח

קורט פלפל שחור גרוס

1 כף סוכר


(צילום: דנה קופל)

 

אופן ההכנה:

  1. קולים את השושקה על להבה פתוחה או על הגריל, עד להשחמה.
  2. שמים בכלי אטום ונותנים לשושקה להתקרר כחצי שעה עד שעה. פותחים את הכלי ומקלפים את קליפת השושקה בקלות.
  3. מערבבים את מרכיבי המרינדה ומשרים את השושקה למשך שעתיים לפחות (כמה שיותר כך טוב יותר).
  4. מניחים את השושקה עם מעט מהמרינדה על צלחת ומעליה מניחים את הפטה כבשים.

 

עוגת תפוח עץ של סבתא מרים

המרכיבים (לתבנית מלבנית בגודל 38X25 ס"מ):

לבצק:

200 גרם חמאה

1/2 כוס סוכר

1 כף חלב

גרידת מחצי לימון

3 כוסות קמח תופח

למילוי:

1 ק"ג תפוח גרנד סמית

1/2 כוס סוכר

1 שקית סוכר וניל

1 כף קינמון טחון

1 כוס דובדבנים ללא גרעינים

להגשה:

1 כוס שמנת מתוקה

1 כף יוגורט

1 כף קינמון

2 כפות סוכר


(צילום: דנה קופל)

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את החמאה עם הסוכר במיקסר במהירות בינונית, במשך כ-2 דקות.
  2. מוסיפים את החלב, קליפת הלימון ובהדרגה את הקמח, עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  3. לשים מעט את הבצק ועוטפים בניילון נצמד. מעבירים לקירור למשך כחצי שעה.
  4. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים ומרדדים כל חלק לעובי של כחצי ס"מ.
  5. המילוי: מגרדים את התפוחים בפומפיה על החלק הגס. מערבבים יחד עם יתר המרכיבים.
  6. מניחים חלק אחד של הבצק בתבנית מלבנית שמתאימה לתנור ובעזרת מזלג מנקבים חורים. מניחים מעל את מילוי התפוחים. את החלק השני של הבצק מניחים על המילוי ומנקבים גם אותו בעזרת מזלג.
  7. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כחצי שעה.
  8. מצננים מעט לפני ההגשה.
  9. ההגשה: מקציפים את השמנת עם הסוכר, עד שמתקבל מרקם של קצפת. מוסיפים את היוגורט והקינמון ומגישים עם העוגה.

 

אסף בלינדר הוא השף של "בנימין - בית יין ומעדנים"

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים