שתף קטע נבחר

מנוקדות: עוגיות שוקולד צ'יפס

אחרי שנים של ניסיונות, נטלי לוין מצאה את המתכון המושלם למתוק שאין אף אחד שלא אוהב - עוגיות שוקולד צ'יפס. כן, היא מוכנה לחלוק אותו אתכם

אם יש עוגיות שיש עליהן סוג של קונצנזוס אלה ללא ספק עוגיות שוקולד צ'יפס. אמנם יש שאוהבים אותן רכות ועבות, ויש שמעדיפים אותן פריכות ודקיקות, אבל אני לא מכירה אנשים שיגידו להן לא. ובאמת, העוגיות האלה עשויות מבצק חמאתי ועשיר שבתוכו משובצים שבבי שוקולד מריר שנמסים על הלשון, מה כבר יכול להיות רע? לצד כוס חלב קר העוגיות האלה מהוות פינוק מושלם, וילדים מתים עליהן.

 

לקח לי שנים להגיע למתכון המושלם. שנים של ניסיונות מוצלחים יותר ופחות: עוגיות שמשתטחות, עוגיות קשות מדי, או סתם לא כל כך טעימות. מה אומר לכם – ההמתנה משתלמת. בסופו של דבר נולד המתכון הבא, שמוליד את העוגיות המושלמות בעיניי: לא דקות מדי, אך גם לא עבות וגסות. העוגיות פריכות, אבל לא שוברות שיניים, והן כמובן טעימות!

 

יש שתי שיטות להכין את העוגיות האלה. שיטה אחת היא מהירה וזמינה: לאחר שהבצק מוכן מוסיפים לו שבבי שוקולד מריר, מניחים לו להצטנן מעט במקרר, מגלגלים אותו לעוגיות ואופים. שיטה נוספת היא יצירת גלילים מהבצק והקפאתם. כך בכל פעם פשוט פורסים את כמות העוגיות הרצויה, אופים ונהנים מעוגיות טריות. הגלילים נשמרים במקפיא כחודש-חודשיים בלי בעיה.

 

כמה הערות לפני שמתחילים

  • אם לא אוהבים שוקולד מריר אפשר בהחלט להשתמש בשבבי שוקולד לבן או שוקולד חלב - ואף לשלב בין הסוגים השונים.
  • המרכיב החשוב ביותר בעוגיות האלה הוא דווקא המלח (!) שנותן קונטרה למתיקות השוקולד ומדגיש אותו. אני תמיד מוסיפה מלח לכל מאפה שמכיל שוקולד, מאחר והמלח באמת עושה פלאים בעניין זה, אז אנא אל תוותרו.
  • לאחר הוספת שבבי השוקולד לבצק, מומלץ לא לעבד אותו יותר מדי. ברגע שהבצק אחיד – הוא מוכן, ואין צורך ללוש אותו מעבר לכך.
  • לאחר שהעוגיות הצטננו לחלוטין, ורק אז, מכניסים אותן לקופסה אטומה ושומרים עד כשבוע.


(צילום: נטלי לוין) 

 

עוגיות שוקולד צ'יפס

המרכיבים (40-50 עוגיות):

200 גרם חמאה רכה

1 כוס סוכר לבן

1/2 כוס סוכר חום כהה

2 ביצים בטמפרטורת החדר

1/2 כפית תמצית וניל

1 כף ברנדי או רום

2 כוסות קמח לבן

1 כפית אבקת אפייה

1 כפית סודה לשתייה

1/4 כפית מלח דק

3/4 כוס קוואקר מהיר הכנה

200 גרם שוקולד מריר קצוץ גס

 

אופן ההכנה:

  1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים יחד חמאה, סוכר לבן וסוכר חום כהה, עד שמתקבלת תערובת קרמית אוורירית, בהירה ותפוחה.
  2. מוסיפים פנימה את הביצים אחת אחרי השנייה, כאשר לאחר כל הוספה "מנקים" את דופן הקערה בעזרת לקקן או מרית. פעולה זו עוזרת לביצים להיטמע בתערובת כמו שצריך.
  3. מוסיפים פנימה את תמצית הווניל והברנדי וממשיכים לעבד עד שהם נטמעים בתערובת.
  4. מנפים יחד את הקמח, אבקת האפייה, המלח והסודה לשתייה, ומוסיפים לתערובת.
  5. מוסיפים את הקוואקר, וממשיכים לעבד את הבצק במהירות איטית, עד שהתערובת מתחילה להתגבש לכדי בצק.
  6. מוסיפים את השוקולד הקצוץ, ומעבדים במהירות כמה שניות, רק עד שהוא מתפזר באופן אחיד בתערובת.
  7. מצננים את התערובת במקרר למשך כחצי שעה.
  8. שיטה 1 - הכנת גלילים: על משטח מקומח מעט יוצרים גלילים בקוטר של כ-4-5 ס"מ (אפשר יותר אם רוצים את העוגיות ממש גדולות). עוטפים כל גליל בניילון נצמד ושומרים במקפיא עד השימוש. כשרוצים להכין את העוגיות, מוציאים את הגלילים מהמקפיא, נותנים להם לנוח כ-10 דקות ואז פורסים בעזרת סכין חדה וארוכה לפרוסות בעובי של כ-3-4 מ"מ, ואופים לפי ההמשך.
  9. שיטה 2 – גלגול עוגיות: קורצים מהבצק בעזרת הידיים פיסות קטנות ומגלגלים לעיגולים קטנים. מניחים במרווחים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
  10. מצננים את העוגיות 20 דקות במקפיא לפני האפייה, ובינתיים מחממים תנור ל-175 מעלות.
  11. אופים את העוגיות כ-10-12 דקות, עד שהן זהובות וריחניות. העוגיות נראות די רכות כשמוציאים אותן מהתנור, אך מתקשות קצת במהלך הצינון.

 

נטלי לוין היא קונדיטורית, מפתחת מתכונים ובעלת בלוג המתוקים עוגיו.נט

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קונצנזוס. עוגיות שוקולד צ'יפס
צילום: נטלי לוין
מומלצים