שתף קטע נבחר

ארה"ב: מעורבות בינלאומית בחקירה - הכרחית

דובר מחלקת המדינה דורש "לברר את העובדות" בפרשת המשט לעזה, ואומר שוושינגטון עוד מנהלת מגעים עם ישראל לגבי אופי החקירה. "השתתפות בינלאומית חיונית כדי שנוכל לשים את הטרגדיה מאחורינו, וחשובה לאמינות שכולנו רוצים"

אחרי גרמניה, איטליה, האו"ם ומדינות נוספות בעולם - גם ארצות-הברית מזכירה הערב (יום ג') כי היא דורשת מעורבת בינלאומית בחקירת אירועי המשט לעזה. דובר מחלקת המדינה אמר כי הדבר "הכרחי" כדי להרגיע את המצב, בעוד בישראל טרם הכריזו על הרכב הוועדה הסופי.

 

דובר מחלקת המדינה, פיליפ קראולי, אמר כי "אנחנו מכירים בכך שהשתתפות בינלאומית" בחקירת אירועי המשט, "תהיה חיונית

 כדי שנוכל לשים את הטרגדיה מאחורינו" - ואז, לדבריו, תוכל ארה"ב להחיות את המומנטום והאמון בתהליך השלום בין ישראל לפלסטינים.  

 

הוא הוסיף כי השתתפות של גורמים בינלאומיים תהיה "חשובה לאמינות שכולנו רוצים". לדבריו, מזכירת המדינה האמריקנית, הילרי קלינטון, אמרה כבר בעבר כי בדיקה בינלאומית היא אופציה אפשרית, כדי שתהיה חקירה אמינה.

 

"אנחנו רוצים לוודא את העובדות", הדגיש הדובר. "אנחנו רוצים הבנה מלאה של מה שקרה. אנחנו מדברים עם ישראל ועם אחרים על אופי הנוכחות הבינלאומית בחקירה ומהי הדרך הטובה ביותר להשיג זאת".

 

כתב המנדט של הליך הבדיקה הישראלי גובש בימים האחרונים בירושלים, ולמעשה אושר עקרונית ונוסח כמעט סופית בישיבת "השביעייה" האחרונה שהתקיימה אתמול. מחר בבוקר תכונס השביעייה שוב על מנת לדון בעיקר בסוגיית הסגר על עזה וההקלות הצפויות. שני הנושאים מתואמים מול וושינגטון.

 

ראש הממשלה, בנימין נתניהו, עמד על העיקרון שחיילי צה"ל לא

 ייחקרו. כלומר, בהליך הבדיקה יהיה שימוש בתחקירי צה"ל, ובממצאי הוועדה שמינה הרמטכ"ל בראשות האלוף (מיל'') גיורא איילנד. ראש הממשלה, שר הביטחון, יתר השרים והרמטכ"ל יופיעו בפני הוועדה, יעידו וימסרו מידע.

 

העיכוב נובע מהתייעצויות בינלאומיות ופרוצדורות פרסונליות. על פי ההערכה יונח נוסח ההחלטה על הקמת הוועדה ועל ההקלות בסגר על עזה ביום ראשון הקרוב בישיבת הממשלה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קלינטון. חקירה אמינה
צילום: רויטרס
צילום: נועם מושקוביץ
נתניהו. חיילים לא יחקרו
צילום: נועם מושקוביץ
מומלצים