שתף קטע נבחר

הפגנות נגד הנשיא פרס בדרום קוריאה: "רוצח"

מפגינים בסיאול צבעו את דגל ישראל באדום ומחו נגד ביקור הנשיא. פרס לא יקבל תואר דוקטור לשם כבוד מאוניברסיטת קוריאה. לשכת בית הנשיא: אנחנו ביקשנו לבטל את הטקס

ביום הראשון הוא התקבל בחמימות, ביום השני הוא לחץ יד לרובוט, אבל ביום השלישי הוא כבר פגש את ההפגנות הכל-כך מוכרות. כ-50 איש הפגינו היום (ה') בסיאול נגד ביקורו של הנשיא שמעון פרס בדרום-קוריאה, בעקבות

תקיפת המשט לעזה. פרס, שפגש את מקבילו הקוריאני, לי מיונג בק, לא יקבל תואר דוקטור לשם כבוד מאוניברסיטת סיאול מחשש למהומות במקום.

 

המפגינים מחוץ לשגרירות ישראל קראו לפרס "רוצח" וצבעו את דגלי ישראל באדום. "אנחנו מוחים על קבלת הפנים האוהדת שהעניקה ממשלתו של לי מיונג בק לנשיא הישראלי", אחד לסוכנות הידיעות הצרפתית אחד המפגינים, הון קוק-צ'וי, שהחזיק שלט "פרס רוצח". בשלט נוסף נכתב "הסירו את המצור על עזה מיידית". המשטרה הקוריאנית סגרה את המתחם, ואף תקרית אלימה לא התרחשה. 


כחול-לבן-אדום. ההפגנות בסיאול, היום (צילום: AFP)

 

אוניברסיטת קוריאה היתה אמורה להעניק לפרס תואר דוקטור לשם כבוד, אך הטקס המיוחד בוטל, מחשש למהומות. לטענת בית הנשיא, הם ביקשו לבטל את הטקס כבר לפני עשרה ימים ולהעביר את נאומו המדיני של הנשיא למרכז עסקים.

 

אנשי בית הנשיא הסבירו שהצורך הוא בטחוני, מחשש לחוסר שליטה ויכולת של גורמי הביטחון הישראלים למנוע פרובוקציות. הדבר נעשה על פי הנחיית הנשיא ובעדינות, במטרה לא לפגוע בשלטונות האוניברסיטה. "היוזמה היתה בכלל שלנו, וזה שקר לטעון שהאוניברסיטה ביטלה את טקס הכבוד", אמרו הבוקר בבית הנשיא בתגובה לפרסום בסוכנות הידיעות הצרפתית.

 

אלו לא החדשות הרעות שקיבל פרס במסעו למזרח אסיה. וייטנאם, שהיתה אמורה להיות התחנה הנוספת שלו בביקור, ביטלה את הגעתו למדינה, בעקבות פרשת המשט.

 

אתמול מתח פרס ביקורת על האופן שבו התקבל השבוע נשיא איראן, מחמוד אחמדינג'אד, בוועידת סיק"א הנערכת באיסטנבול: "אני חש בושה לנוכח הדרך שבה התקבל מנהיג הקורא להשמדת עם והמפתח במוצהר נשק גרעיני להשמדה המונית. ראוי שיינמק בארצו ולא יתקבל בכבוד והדר על שטיחים אדומים במסדרונות ועידות מפוארות".

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ההפגנות בסיאול. "הנשיא רוצח"
צילום: AFP
פרס ולי מיונג בק, היום בקוריאה
צילום: רויטרס
מומלצים