כמו במסעדה: פטה כבד
במסעדות רבות נוהגים להגיש פטה כבד כמנה ראשונה אלגנטית, לצד טוסטונים וריבת בצל. המתכון הבא יראה לכם שלא קשה בכלל להכין פטה כבד עוף גם בבית - רק צריך לתכנן יום מראש

פטה כבד עוף

מתכון באדיבות "טאטי"

 

המרכיבים (לתבנית אינגליש קייק):

600 גרם כבד עוף

300 גרם חמאה

100 מ"ל ברנדי

300 מ"ל יין פורט

100 גרם בצלי שאלוט

1 כפית מלח

פלפל שחור טחון

 

אופן ההכנה:

  1. משרים את הכבד ביין ובברנדי למשך הלילה.
  2. קוצצים בצלי השאלוט לרצועות דקות (ז'וליינים). מחממים מחצית מכמות החמאה ומטגנים בה את הבצלים. מוסיפים את הכבדים ומטגנים עד לרמת העשייה הרצויה (מומלץ מדיום עד מדיום-וול). מתבלים במלח ופלפל.
  3. מעבירים את הכבדים והבצלים למעבד מזון. מוסיפים את שארית החמאה וטוחנים לקבלת מרקם אחיד.
  4. יוצקים את תערובת הכבד לתבנית מאורכת. מכניסים למקרר למשך לילה.
  5. מגישים יום למחרת עם מלפפון חמוץ ובצל מטוגן.


 

לפנייה לכתב/ת
    קישורים ממומנים
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה כמו במסעדה: פטה כבד
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד