שתף קטע נבחר

עודאי נהרג במעבר חציה: "שוטרים טסים ברחוב"

סבתו של הילד בן ה-5 מחיפה גידלה אותו, אחרי שאביו מת כשהיה בן חודשיים. "כל עולמה חרב עליה", סיפר הדוד. תושבי הרחוב זועמים על המשטרה והעירייה: "לא הסכימו אפילו לשים פסי האטה". עיריית חיפה: במקום יוקם מעבר תת-קרקעי

כאב וכעס התערבבו בסוכת האבלים שהקימו הבוקר (יום ג') בני משפחתו של עודאי הנאבזה, עוד לא בן 5, שמת הלילה מפצעיו אחרי שנפגע בתאונת דרכים פחות מ-100 מטרים מביתו. עודאי חצה אמש את הכביש ברחוב ידפת בחיפה, כשאופנוע נהוג בידי חייל המשרת במשטרה דרס אותו.

 

בני המשפחה הפנו אצבע מאשימה למשטרה, ולצעיר שנהג לטענתם במהירות מופרזת. השכנים, הסבירו כי רחוב ידפת הפך בחצי השנה האחרונה לציר תנועה מרכזי בין העיר התחתית להדר, וזעמו על המהירות שבה נוהגים ברחוב ועל חוסר האכיפה. לדבריהם, דרישתם לפסי האטה בקטע הרחוב - בו מתגוררים כ-70 ילדים בגילאי גן - לא נענו.


דודו של עודאי עם נצ"מ תומר בזירת התאונה (צילום: אבישג שאר-יישוב) 

 

חייו הקצרים של עודאי הקטן לא היו קלים. חודשיים וחצי לאחר לידתו, מת אביו, ניזאר הנאבזה. הסבתא, חאלדיה, היא שגידלה את הנכד יחד עם דודיו. למרות הקשיים, מספרים בני המשפחה על ילד אהוב במיוחד. "הוא היה ילד חמוד וטוב. ילד מקסים. כל הילדים בגן אהבו אותו. זה פשוט לא ייאמן שהוא הלך ככה", ספד הדוד, סאבר.

 

"הוא היה בדרך מהבית לגן משחקים שנמצא בצד השני של הכביש. סבתא שלו, אמא שלי, איבדה עכשיו את כל מה שהיה לה. מאז שאחי מת היא טיפלה בילד, והוא היה כל עולמה. עכשיו גם הוא נהרג. מה היא תעשה?". סאבר הוזעק אמש ממקום עבודתו בנצרת עילית בעקבות התאונה. "השוטרים לא נתנו לי להתקרב. אמרו לי להירגע, שהוא רק נפצע ברגל. רק כשהגעתי לבית החולים, ואמרו לי שהוא בניתוח, הבנתי עד כמה המצב קשה", אמר.

 

"שבעירייה יבואו לראות את כביש המוות"

בני המשפחה שכרו את שירותיו של עורך דין כדי שיעקוב אחרי החקירה. את הטענות הראשוניות של המשטרה, לפיהן הילד התפרץ לכביש, הם דוחים בבוז. "זו לא הפעם הראשונה ששוטרים טסים פה ברחובות", אמר סאבר. "איזו סיבה יש לנסוע באמצע השכונה במהירות כזו? אני מאוד מקווה שימצאו את הדין עם הנהג הזה. שיישלם על מה שהוא עשה. שלא ישחררו אותו רק בגלל שהוא שוטר".


ההפגנה ברחוב ידפת. ברקע מעבר החצייה הזמני (צילום: אבישג שאר-יישוב)

 

סלילת הכביש שבו אירעה התאונה הקשה הסתיימה כאמור רק לאחרונה. מדובר בציר אבן-גבירול, המחבר בין העיר התחתית באזור מטה המשטרה, לשכונת הדר ושוק תלפיות. עד לסלילת הכביש, היה רחוב ידפת כביש כורכר ללא מוצא. באזור מתגוררות משפחות ערביות לצד עולים מאתיופיה.

 

הבוקר חסמו עשרות תושבים זועמים את הכביש והציתו פחים וצמיגים.

 "הרחוב הזה ייקרא 'רחוב המוות'", אמר סמיר מחמוד, המתגורר כמה עשרות מטרים ממקום התאונה. "נהגים נוסעים פה כמו מטורפים. 120-150 קמ"ש. הדרישה היחידה שלנו היא פסי האטה כי אחרת יקרו פה עוד אסונות.

 

"פניתי לאחראי בעירייה, והוא אמר לי 'מה פתאום, לא נוסעים פה מהר'. שיבוא לראות. זה לא פרויקט גדול. אם לעירייה חסר כסף - אנחנו ניתן להם. כולה שק מלט כדי להציל את החיים של הילדים שלנו", הוסיף מחמוד. עאיד אשרם, המתגורר ברחוב השומר הסמוך, אומר כי גם שם קיימת בעיה דומה. "אנשים נוסעים כמו משוגעים בתוך העיר ואין אכיפה. שישימו שם מצלמות ויראו מה קורה". 

 

מפקדת משטרת חיפה, ניצב משנה אהובה תומר, אמרה בתגובה כי הייתה הידברות עם התושבים בעקבות ההפגנה הספונטנית, וכי המשטרה תדון עם עיריית חיפה בנוגע לפסי ההאטה. מעיריית חיפה נמסר פרוייקט סלילת ציר אבן-גבירול מבוצע על ידי החברה העירונית "יפה-נוף", ולא על ידי העירייה עצמה" וכי "ההקמה עוד לא הושלמה". עוד נמסר כי ראש העירייה, יונה יהב, הנחה את החברה להקים במקום מעבר תת-קרקעי להולכי רגל, וזה יושלם עד לסיום הפרויקט. "בינתיים הוקם במקום מעבר חצייה זמני וגדרות המונעים התפרצות לכביש".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עודאי. "כל הילדים בגן אהבו אותו"
צילום רפרודוקציה: אתר פאנט
רחוב המוות. מחמוד מימין
צילום: אבישג שאר-ישוב
מומלצים