אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

היום שלפני ההפגנה

מטכסים עצה בבית המדרש צילום: רותם מלנקי
מטכסים עצה בבית המדרש צילום: רותם מלנקי
 
טלפונים אחרונים להתארגנות צילום: רותם מלנקי
טלפונים אחרונים להתארגנות צילום: רותם מלנקי
 
הפגנת חרדים ביפו צילום: AFP
הפגנת חרדים ביפו צילום: AFP
 
צפויה "אם כל ההפגנות" צילום: ירון ברנר
צפויה "אם כל ההפגנות" צילום: ירון ברנר
 
 


 

הכנות לעימות בעמנואל: "נלך לכלא, זו שליחות"

הורי בנות בית הספר בעמנואל התכנסו להתייעצויות והתארגנויות ליום הסוער מחר, בו הם עשויים למצוא את עצמם מאחורי סורג ובריח. "אם אני צריך לעבור עיר - אני אעבור עיר. ואם אני צריך ללכת לכלא - אני אלך לכלא", אמר אחד האבות

רועי מנדל
פורסם: 16.06.10, 21:33

בית המדרש הפך לחמ"ל. בעיר עמנואל נמשכו לאורך היום (ד') ההכנות הקדחתניות לכניסה ההמונית לבית הכלא של הורי הבנות הלומדות בהפרדה על בסיס עדתי, כפי שפסקו שופטי בג"ץ. במקביל, ממשיכים להיערך בעיר לעמוד בראש "אם כל ההפגנות", במחאה על הפסיקה. משטרת ישראל נערכת אף היא להפגנה הגדולה בירושלים, תוך חשש ממשי שההפגנות יתפשטו לערים נוספות ברחבי הארץ. 

 

בג"ץ עמנואל - לקראת עימות? הכתבות האחרונות ב-ynet

 

רבים מהורי בנות בית הספר שעומדות בעין הסערה התכנסו בבית המדרש לשעות אחרונות של התייעצויות והתארגנות ליום הסוער הצפוי מחר. רבים מהם ניסו לשחזר - לפי רשימת התלמידות - מי מחבריהם עתידים להיכנס למאסר. במקביל, ניסו לדאוג למשפחות ש"יאמצו" את הילדים שיישארו מאחור וגם לשבץ מורים להמשך הפעילות התורנית במוסדות החינוך ביישוב.

 

צילום: רותם מלנקי

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:



 

"אין לי ניסיון. לאף אחד מאיתנו לא היה פה ניסיון בכלא", אמר ל-ynet אחד האבות, חיים קרימלובסקי. "אני לא מכיר אפילו אנשים שהיו שם. לא קיבלנו הודעה לאן צריך להגיע. לא יודעים מהם תנאי המאסר".

 

לדברי קרימלובסקי, הוא יצר קשר עם בכיר בשירות בתי הסוהר, כדי להגיע לסיכומים ולאפשר את המהלך בצורה שקטה - אך לא נענה. רבים מהאבות שהתכנסו מגדירים את ההליכה לכלא כ"שליחות של ממש ומסירות נפש". היה גם מי שהתקשר לתהות מדוע הוא אינו נכלל ברשימת העצורים-לעתיד.

  

"אף אחד לא הצליח לשנות אותנו"

"בית המשפט הגיע עם אג'נדה מראש", האשים אחד האבות ואחר הוסיף: "שלושת אלפים שנה אנחנו ככה. אף אחד לא הצליח לשנות אותנו ולחנך אותנו". ומה באשר לפסיקה שקבעה כי מדובר בהפרדה על רקע עדתי? אחד ההורים, צבי קסטלניץ, הסביר: "אין לנו בעיה עם שכבות חלשות. שכבות עם רמה רוחנית ירודה - יש בעיה".

 

"אם אני צריך לעבור מוסד - אני אעבור מוסד, אם אני צריך לעבור עיר - אני אעבור עיר. ואם אני צריך ללכת לכלא - אני אלך לכלא", סיכם זאת אחד האבות.

 

שר הדתות, יעקב מרגי, התייחס בראיון ל-ynet להפגנות הצפויות. הוא ביקש להעביר מסר לציבור החרדי-הספרדי ובו קריאה לאנשיו שלא לקחת חלק בהפגנת המחאה הגדולה - בפרשה שאותה כינה "טרגדיה עצובה". "אני קורא לא לצאת להפגין מחר אלא להמשיך לחיות בהרמוניה עם האשכנזים", אמר השר מרגי - שמתח ביקורת מרומזת על תוצאות מעורבות בג"ץ בפרשה. "כל מי שהיה מעורב כאן התנהל בטיפשות - גם העותרים וגם החסידים. בית-המשפט היה

 צריך להבין שמדובר בסוגיה בעייתית, ואין פה עניין כי הדין ייקוב את ההר. גם החסידים היו צריכים להבין את הניואנסים של בית המשפט, ישנן עשרים אלף דרכים לשמור על האידיאולוגיה - תוך ריצוי בית המשפט". 

 

בינתיים, נחשף ב-ynet כי תוגברה האבטחה סביב שופט בית המשפט העליון, אדמונד לוי, בשל מעורבותו בפסיקה בפרשת ההפרדה העדתית בבית הספר. השופט לוי, חובש כיפה, ישב לצד השופטים חנן מלצר ועדנה ארבל בהרכב שפסק כי אם לא ייענו ההורים לפסיקת בג"ץ שאסר את ההפרדה - הם יישלחו למאסר. לאורך כל היום נערכו דיונים בין בכירים במשטרה ובכירים בהנהלת בתי המשפט בעניין השופט לוי, ובסופם הוחלט להעלות את כוננות האבטחה ביחס אליו. 

 


תגיות: עמנואל | בג"ץ

 

תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמירה   לפורוםלפורום


נקלעתם לאירוע חדשותי מעניין? שלחו ל - 5335 ישירות מהסלולרי שלכם.

 

 


 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
וידאו
הוט
רשת
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
לאישה
לימודים
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
פיני
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
Israel News
ירוק
לאשה
דילים
כולסטרול
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
זולי הקיפוד
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
מחירון דירות
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
עברית.evrit
מחירון שיפוצים
דירות חדשות

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as24-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©