שתף קטע נבחר

חצי אפוי: סלט ירקות שורש

ירקות שורש אפויים וטריים מתערבבים כאן יחדיו ליצירת סלט מיוחד במינו שממחיש את הבדלי הטעמים בין הגרסה החיה והגרסה האפויה של אותו הירק

סלט ירקות שורש חצי אפויים בוויניגרט

סלט מעניין במיוחד שממחיש את הבדלי הטעמים בין הגרסה החיה והגרסה האפויה של אותו הירק. שימו לב במיוחד ללפת – הירק החי מריר-חריף עם טעם חרדלי ואילו לאפוי טעם אגוזי ומתקתק.

 

המרכיבים (4 מנות קטנות):

1 סלק גדול קלוף

1 לפת גדולה קלופה

4 תפוחי אדמה בינוניים

2 גזרים בינוניים קלופים

עלי בזיליקום טריים, לפי הטעם

לרוטב:

1/4 כוס חומץ בן יין לבן

1/4 כוס שמן זית כתית טהור

מלח ים אטלנטי

פלפל שחור גרוס טרי

 

אופן ההכנה:
  1. מנקים את תפוחי האדמה אך לא קולפים. עוטפים בנייר כסף את תפוחי האדמה, גזר אחד, חצי סלק וחצי לפת (כל אחד לחוד) ואופים עד שתפוחי האדמה מתרככים.
  2. בינתיים חותכים לקוביות את שאר הירקות הטריים. חותכים גם את הירקות האפויים לקוביות בגודל שווה.
  3. קוצצים את הבזיליקום לרצועות דקות.
  4. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב לוויניגרט אחיד.
  5. מערבבים את כל מרכיבי הסלט חוץ מהסלק ומעבירים לצלחות הגשה. מניחים מעל את קוביות הסלק, ומפזרים מעל ומסביב את הבזיליקום. יוצקים מעל את הרוטב ואוכלים מייד.


(צילום: קרן שגב)

 

שי ילין כותב את הבלוג Ambrosiac

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים