שתף קטע נבחר

הקבינט: הכל ייכנס לעזה מלבד פריטים בעייתיים

הממשלה הודיעה על הרחבת פעילות המעברים לרצועה ולהתיר את הכנסתם של כל המוצרים, זולת אלה שיופיעו ברשימה שתתפרסם. בין היתר, תותר לראשונה זה שלוש שנים הכנסת חומרי בניין, ואף תישקל האפשרות לפתוח מעברים חדשים

פירות ההצלחה של מארגני המשט הפכו לעובדה מוגמרת. יותר משלוש שנים אחרי שהוטל, פרסם היום (א') הקבינט את שורת ההקלות בסגר על רצועת עזה. על-פי ההודעה, תפורסם ללא דיחוי רשימה ובה הפריטים שהעברתם לרצועה תימנע, שעל-פי ההודעה יכללו "רק נשק, אמצעים תומכי לחימה ופריטים בעייתיים דו-שימושיים. כל פריט שלא יופיע ברשימה - יותר לכניסה לעזה".

 

בהודעה נמסר עוד כי בשונה מהמדיניות של השנים האחרונות, תאפשר ישראל "להרחיב הכנסת חומרי בנייה דו-שימושיים לפרויקטים שאושרו על ידי הרשות הפלסטינית, ובהם בתי-ספר, מוסדות בריאות, מים, תברואה, ועוד - שיש עליהם פיקוח בינלאומי, וכן למיזמי בנייה למגורים, דוגמת זה שמבצע האו"ם בחאן יונס. ישראל מתכוונת לזרז את אישורם של פרויקטים מסוג זה תוך שימוש בהליכים ובנהלים המקובלים".



 
באשר להעברת הסחורות, נמסר כי "יורחב היקף הפעילות במעברים היבשתיים הפעילים כיום, על-מנת להגדיל משמעותית את נפח הסחורות שיעברו בהם, וכדי להרחיב את הפעילות הכלכלית". עוד הוחלט כי "במידה שיתעורר צורך בהגדלה נוספת של קיבולת המעברים, תפתח ישראל מעברים יבשתיים נוספים, ובלבד שקודם לכן יתמלאו כל דרישותיה הביטחוניות".

 

באשר למטענים המועברים לרצועה בדרך הים, נמסר כי "ישראל תמשיך לבדוק בנמל אשדוד ביעילות המירבית את הסחורות", וכן להקל את מעברם של אנשים מסיבות הומניטאריות ורפואיות, כמו גם של עובדי ארגוני סיוע בינלאומיים המוכרים על ידי ממשלת ישראל. ככל שישתפרו התנאים, תשקול ישראל דרכים נוספות להקל על תנועת אנשים אל ומתוך עזה".

 

במסיבת עיתונאים משותפת שערכו ראש הממשלה, בנימין נתניהו, ושליח הרביעייה הבינלאומית למזרח-התיכון, טוני בלייר, הדגיש נתניהו כי "ישראל נחושה למנוע את כניסתם לעזה של כלי נשק וחומרי גלם שחמאס עושה בהם שימוש להכנת מתקפות טרור ורקטות נגד אזרחי ישראל. כל יתר הטובין יוכלו להיכנס לעזה".

 

בלייר בירך על ההודעה ואמר כי "המדיניות החדשה מאפשרת לממשלת ישראל ולעומד בראשה לשמור באופן ראוי על ביטחונה של ישראל, במקביל לשיפור ניכר באיכות החיים של האנשים בעזה".

 

"על העולם לגנות את חמאס על שבי שליט"

בסיום שורת ההקלות, מתחו חברי הקבינט ביקורת על הקהילה הבינלאומית ועל יחסה להתרחשויות סביב הנעשה ברצועתע זה בשנים האחרונות. "משטר הביטחון הנוכחי כלפי עזה יישמר. ישראל מדגישה שוב, שיחד עם ארצות-הברית, האיחוד האירופי ומדינות אחרות - היא רואה בחמאס ארגון טרור. הקהילה הבינלאומית חייבת לעמוד בנחישות על כך שימולאו כל תנאי הרביעיה הבינלאומית כלפי חמאס. אנו קוראים לה לפעול להפסקת הברחות הנשק וחומרים תומכי לחימה לעזה".

 

בסיום, הוזכר כי "גלעד שליט נמצא כמעט ארבע שנים בשבי חמאס. על הקהילה הבינלאומית להצטרף לישראל בגינוי חריף של שוביו, ועליה להעצים מאוד את המאמצים לשחרורו המיידי".


ילדים פלסטינים בעזה. הקלות במעברים (צילום: AFP) 

 

בשבוע שעבר הודיעה לשכת ראש הממשלה כי שרי הקבינט החליטו להקל בתנאי הסגר על רצועת עזה. ואולם, בהודעה לא נמסר מהם הצעדים פרקטיים למימושה.

במסגרת ההקלות בסגר נמסר אז, כי תתקיים "הרחבה מבוקרת של כניסת החומרים לפרויקטים אזרחיים".

 

האו"ם וארצות-הברית בירכו על ההחלטה. בהודעת מחלקת המדינה מסרה כי "וושינגטון מביעה תקווה כי יישום הצעדים שעליהם הכריזה ישראל יוכלו לשפר את המצב באזור". בהודעת האו"ם נמסר, כי ,המזכ"ל מעודד מהחלטת ממשלת ישראל לבחון את מדיניותה כלפי עזה".

 

מנגד, בחמאס הטילו ספק באמינות הדברים. דובר הארגון, סמי אבו-זוהרי, אמר כי הודעת הקבינט אינה אלא "הונאה שנועדה ליפות את הסגר, להבטיח את המשכו ולהפוך אותו לחוקי בעיני דעת הקהל העולמית. מבחינתנו מדובר בהחלטה נטולת כל ערך", הבהיר אבו-זוהרי. "זו הסיבה שאנו קוראים להמשיך בפעולות הסולידריות הבינלאומיות לשבירת המצור".

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
סחורה במסוף קרני. בקרוב בגרסה מחוזקת? (ארכיון)
צילום: רויטרס
נתניהו ובלייר במסיבת העיתונאים
צילום: משה מילנר לע"מ
מומלצים