נמס בפה: עוגת שמרים נוטלה-חלבה
הכנת עוגת שמרים לא חייבת להיות משימה בלתי אפשרית שגוזלת זמן רב. נטלי לוין מגישה מתכון פשוט ומהיר יחסית לעוגת שמרים במילוי קטלני של ממרח נוטלה וחלבה. תענוג
עוגות שמרים הן עוגות שנראות פשוטות לכאורה, אך דורשות לא מעט השקעה; הכנת הבצק, התפחה, מילוי, גלגול, התפחה נוספת ואפייה, כל אלה גורמים לאנשים לפחד מהכנתן, אבל רובם אוהבים אותן מאוד. אני לא מכירה מישהו שיעמוד בפני הריח המשכר של עוגת שמרים שהרגע יצאה מהתנור. היא יכולה להיות עם מלית שוקולד, גבינה, פרג, תפוחים וטעמים נוספים, אבל הריח שלה תמיד יהיה מושלם והכי "בית" שיש.

 

אני חובבת מאפי שמרים ידועה. אמנם העוגה האהובה עלי היא בכלל קראנץ שכולל קיפולי חמאה, והכנתו מורכבת בהרבה מ"סתם" עוגת שמרים, אבל לפעמים

גם לי יש רצון "לתקתק" ולהכין משהו זריז וטעים. עוגת השמרים הזו היא בדיוק המשהו הזה בגזרת עוגות השמרים: הכנת הבצק אורכת דקות ספורות, ההתפחה (במיוחד בימים חמים אלה) מהירה ונעשית בתוך שעה – שעה וחצי. הבצק כל כך נוח לעבודה, שגם מריחת המילוי והגלגול לרולדה לא לוקחים זמן רב, ובסך הכל זמן הנטו אותו מקדישים להכנת העוגה הוא יחסית מועט כשמדובר בעוגת שמרים. העוגה עצמה יוצאת עסיסית וטעימה מאוד, כיאה לעוגת שמרים טרייה, במיוחד לאור העובדה שזמן ההכנה שלה באמת לא ארוך כל כך.

 

העוגה הזו לעולם תזכיר לי ימי שישי אחרי הצהריים, כשהכל שקט ויש עוגה או שתיים כאלו בתנור שמפיצות ריחות נפלאים של וניל ושוקולד. לאחר שהעוגות יוצאות מהתנור, קשה להתאפק ולא לבצוע מהן חתיכה (או שתיים) ולהתענג על הטעם הנפלא. אני אוהבת למרוח את העוגות שיוצאות מהתנור בסירופ סוכר, שמקנה להן ברק ויופי, מעבר לעסיסיות נוספת שנשמרת לאורך זמן. את הסירופ אני מכינה בזריזות על הכיריים בזמן שהעוגה בתנור.

 

כמה הערות לפני שמתחילים

  • לא חייבים להכין את העוגה עם מלית של נוטלה וחלבה. אפשר לגמרי להתפרע: גבינה, פרג, תפוחים, קינמון ואגוזים והיד עוד נטויה. מה שאוהבים – הולך.
  • אפשר להכין את העוגות ולהקפיא אותן עד כחודש וחצי. בכל פעם שמתחשק פשוט מפשירים עוגה אחת מהפריזר ונותנים לה חימום קצר בתנור (ולא במיקרו!) - יוצא מצוין.
  • חבל לוותר על סירופ הסוכר, הוא מוסיף לחות ועסיסיות לעוגה, וגורם לה להיות יפה יותר.
  • העוגה טובה ביותר לאכילה ביום הכנתה. מומלץ להגיש אותה חמימה או בטמפרטורת החדר, אך לא קרה.
  • את העוגה המוכנה שומרים במקרר או בחוץ, אך היא חייבת להיות עטופה היטב בניילון נצמד או רדיד אלומיניום, על מנת שלא תתייבש. העוגה נשמרת כך 2-3 ימים. היא בדרך כלל נגמרת עוד לפני שהיא מספיקה להתקרר, ככה שזו לא באמת בעיה.


(צילום: נטלי לוין)

 

עוגת שמרים במילוי נוטלה וחלבה

המרכיבים (ל-2 תבניות אינגליש קייק):

500 גרם קמח

2 כפיות שמרים יבשים

150 גרם חמאה

1/3 כוס סוכר לבן

1 ביצה

2 חלמונים

1 מיכל שמנת חמוצה

3 כפות חלב

גרידת לימון מחצי לימון

1/4 כפית מלח

1/2 כפית תמצית וניל

למלית:

1 צנצנת (350 גרם) נוטלה

1/2 כוס ממרח חלבה

1 ביצה טרופה למריחת העוגות לפני האפייה

סירופ סוכר:

50 מ"ל מים

50 גרם סוכר לבן

2 כפות ברנדי/רום

 

אופן ההכנה:

  1. בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים, חמאה, סוכר, ביצה, חלמונים, שמנת חמוצה, חלב, גרידת לימון, מלח ותמצית וניל. לשים הכל יחד במשך כ-12 דקות, עד לקבלת בצק די דביק.
  2. מכסים את קערת הבצק עם ניילון נצמד או מגבת לחה ושמים במקום חמים.
  3. מניחים לבצק לתפוח עד שהוא מכפיל את נפחו, למשך כשעה עד שעה וחצי. בימים חמים מאוד מומלץ לבדוק אפילו קודם.
  4. מחלקים את הבצק התפוח לשני חלקים שווים, ומרדדים אותם למלבן בעובי של כ-3-4 מ"מ.
  5. מורחים שכבה דקה של נוטלה ומפזרים תלוליות של ממרח חלבה מעל הכל. מגלגלים לרולדה, חוצים לאורכה, ויוצרים צורת בורג. מניחים בתבניות משומנות קלות.
  6. מניחים לעוגות לתפוח עוד כ-30-40 דקות עד שהן מכפילות את נפחן.
  7. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  8. מורחים את העוגות בביצה טרופה, ואופים כ-25-30 דקות עד שהעוגות זהובות וריחניות.
  9. סירופ הסוכר: מביאים לרתיחה את המים והסוכר, מבשלים כ-3-4 דקות, ומכבים את האש. מוסיפים פנימה את הברנדי/הרום ומערבבים היטב.
  10. מורחים על העוגות המוכנות מעט סירופ סוכר ומניחים להן להצטנן לחלוטין בטמפרטורת החדר.

 

נטלי לוין היא קונדיטורית, מפתחת מתכונים ובעלת בלוג המתוקים עוגיו.נט

 

    קישורים ממומנים
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה נמס בפה: עוגת שמרים נוטלה-חלבה
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    ישר מהתנור
    אפשר להתפרע גם עם אגוזים
    צילום: חיים זיו
    ynet ספיישל