שתף קטע נבחר

"ביטוי לתעוזה הישראלית". צפו בשיגור "אופק 9"

שר הביטחון ברק התמוגג מהצלחת שיגור לוויין הביון החדש, שאמור גם לחדד את המבט על איראן: "הישג טכנולוגי ומבצעי. מעטות המדינות שמסוגלות להתמודד עם אתגר כזה". בתעשייה האווירית מבקשים קצת סבלנות. בכל אזור המרכז נדהמו משובל האש בשמיים, צילמו והשתאו

בימים שבהם מצבה המדיני של ישראל על פני הקרקע מעורר דאגה, בחלל מצבנו מעולם לא היה טוב יותר: במערכת הביטחון הביעו אמש (יום ג') שביעות רצון ניכרת לאחר שיגורו המוצלח של לוויין הביון "אופק 9". אחרי הצבתו במסלול סביב כדור הארץ הוא יעבור סדרת בדיקות לאימות תקינותו ורמת ביצועיו.  

 

שר הביטחון, אהוד ברק, בירך את התעשיות הביטחוניות ואנשי מערכת הביטחון. "השיגור היום מהווה הישג טכנולוגי ומבצעי שמעטות המדינות, ובמיוחד מדינות בסדר הגודל של מדינת ישראל, שמסוגלות להתמודד עם אתגר מורכב כזה", אמר. "הצלחת השיגור היא ביטוי לתעוזה, לחשיבה וליכולת הגבוהה של אנשי התעשיות הביטחוניות ואנשי מערכת הביטחון בישראל". 

 

"אופק 9" שוגר ב-22:00 מבסיס חיל האוויר בפלמחים, ובאזור נשמע רעש אדיר. ברחבי המדינה נראה שובל אש בשמיים, ותושבים רבים תהו לפשר המחזה המוזר שנראה כעב"מ.

 

 באירוע השיגור צפו בכירים ממערכת הביטחון, בהם מפקד חיל האוויר, האלוף עידו נחושתן, ובכירי התעשייה האווירית שעומדים מאחורי בניית הלוויין. מתח רב שרר לפני שעת הש', ולפחות לפי הבדיקות הראשוניות - הכל עבר באופן מושלם. במרחק כ-2,500 ק"מ מישראל, נותק המשגר מן הלוויין.

 

אופק חדש, אופקים חדשים

"אופק 9" השוקל כ-300 ק"ג, אמור להיכנס למסלול סביב כדור הארץ בגובה של כ-300 ק"מ. הוא דומה במאפייניו ללוויינים קודמים מאותה משפחה - "אופק 5" ו"אופק 7", שנמצאים בחלל, ומסוגלים לקלוט עצמים בגודל של 70 ס"מ. אולם הלוויין החדש מביא עמו שיפורים טכנולוגיים, שיאפשרו לקבל מודיעין רב ואיכותי יותר.


"חייבים לוויין משלנו שיעשה את העבודה" (צילום: התעשייה האווירית)

 

מנכ"ל משרד הביטחון, האלוף (מיל) אודי שני, אמר ש"תוכנית אופק פתחה אופקים חדשים עבור התעשיות הביטחוניות של מדינת ישראל". כעת, לא פחות משישה לוויינים כחול-לבן משייטים סביב הכדור.

 

גורם ביטחוני הסביר כי כעת התגברה העוצמה הישראלית, שכן מצב שבו פועלים מספר לוויינים בו זמנית - מביא לתוצאות טובות לאין שיעור. "כאשר אנחנו רוצים לבחון מטרות, אנו חייבים לוויין משלנו, כחול-לבן, שיעשה את העבודה. הלוויין החדש יאפשר פעילות תדירה יותר ורזולוציה גבוהה".

 

מנכ"ל התעשייה האווירית, יצחק ניסן, ביקש להתאזר בסבלנות עוד מספר ימים עד שהלוויין ישגר תמונות למרכז הבקרה. "אז נדע כי אכן המשימה כולה הוכתרה בהצלחה מלאה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"הישג טכנולוגי ומבצעי". רגע השיגור
באדיבות התעשייה האווירית לישראל
צילום מהגג בתל-אביב
צילום: אלון סגל
מומלצים