שתף קטע נבחר
צילום: הילה דוד

האם להתפתות להצעת עבודה חדשה? תלוי

יציבות תעסוקתית היא כמעט הפרמטר הראשון שמועמדים נמדדים לפיו כשהם פונים למשרה. לכן, לפני שאתה עוזב עבודה קיימת לטובת עבודה חדשה כדאי שתשקול כמה דברים. מה בדיוק? בפנים

כשאנחנו לרגע מנסים להיות שדכנים, אנחנו כמעט תמיד נשאל על ההיסטוריה של המועמד מבחינה זוגית. ואם נגלה שכל חודשיים או כל שנה הוא החליף בת זוג, כנראה שלא נמליץ עליו לחברינו הטובים והאהובים, גם אם הוא "בדיוק" בשבילם. כך גם יציבות תעסוקתית, כמו יציבות בזוגיות, היא כמעט הפרמטר הראשון שמועמדים נמדדים לפיו כשהם פונים למשרה.

 

 

יש מעסיקים קשוחים שיפסלו את קורות החיים של מי שנראה להם לא יציב, ויש כאלה שיזמנו לראיון אבל יתחקרו את המועמד כאילו הוא נכנס לגוב האריות, איך זה שכל שנה וחצי "נמאס לו".

 

יציבות תעסוקתית

אנשים מוכשרים רבים, "טאלנטים" ממש, עומדים בפיתויים קשים לנוכח ההזדמנויות שהאינטרנט מאפשר למנהלי גיוס – לאתר אותם ו"לצוד אותם" בקלות ולפתות אותם להזדמנות חדשה, מלהיבה ומקדמת. מצד שני, אותם מנהלי גיוס פוסלים מועמדים שלא מפגינים "יציבות תעסוקתית".

 

דור ה-y מפגין אי-יציבות תעסוקתית מובהקת, שנובעת מהסביבה הדינמית שהם חיים בה, ומשוק העבודה הדינמי שבו חברות משתנות כל הזמן. תוסיפו את האופי האינדיבידואליסטי של בני דור y, וברור למה היציבות התעסוקתית כבר לא-יציבה במיוחד.

 

אז מתי להתפתות ולעבור תפקיד?

קידום, העלאה במשכורת או אתגר חדש הם גורמים מאוד מושכים, וה"אוטומט" שלנו נוטה להגיד "כן" כשמציגים לו את האפשרויות האלה. אבל לא בכל מקרה מעבר כזה הוא נכון. לפני שעוברים מחברה אחת לשנייה, שאלו את עצמכם כמה שאלות:

 

  • האם טוב לך בחברה שאתה עובד בה? אתה מרגיש שייך, ומחויב למטרות ולערכים של החברה? אם כן, אולי מוטב לך לשקול לנסות להתקדם בתוכה, לפני שאתה עושה פנייה הצידה.
  • כבר עברת שלוש חברות בשנים האחרונות, ובכל פעם השקעת הרבה אנרגיה ומשאבים בשביל להתאקלם, ללמוד את הקודים של הארגון, למצוא את מקומך ולמצוא אנשים שאתה נהנה מחברתם? אם כן - האם יש לך כוח לעשות את כל זה שוב? האם חשבת במה "עולים" לך המאמצים ללמוד, להשתלב ולהרגיש בנוח בכל פעם מחדש?
  • האם ההבדל בין התפקיד החדש שהציעו לך לבין התפקיד הנוכחי הוא עד כדי כך גדול, ששווה לעשות את מהלך העזיבה וההתאקלמות בשביל משהו שהדמיון בינו לדבר הנוכחי יותר גדול מההבדל? נכון, התפקיד החדש נשמע יותר נוצץ. נכון, המעסיק החדש הוסיף הטבה נוספת לתנאים. אבל האם לטווח הרחוק התועלת עולה על העלות?
  • האם שאלת את עצמך איפה באמת תרצה להיות בעוד 6 או 10 שנים? אם לא, כדאי שתשאל את עצמך את השאלה הזו רק אחרי שתתווה בראשך מסלול קריירה, ומטרה שאתה רוצה להגשים, תוכל לדעת אם הקפיצות ממקום עבודה אחד למשנהו, מתפקיד לתפקיד, וממסלול למסלול הן טובות בשבילך גם לטווח הארוך ולא רק לטווח הקצר.

 

סוף מעשה במחשבה תחילה

אם אתה מרגיש שהמעברים התכופים מעשירים אותך, מתאימים לך ומקדמים אותך – כנראה שאתה בנוי לזה, ושמסלול הקריירה שלך אכן ייראה מגוון ופעיל מאוד. אם אתה לא בטוח, וחושב שאולי אתה מופעל על ידי הכוחות בשוק ולא מנהל את המסלול של עצמך – אולי כדאי שתעצור רגע לחשוב. העיקר שלא תלך לאיבוד בדרך.

 

הכותבת, רויטל הנדלר, היא מנכ"ל AllJobs דרושים

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בשביל איזו העלאה שווה לעזוב עבודה?
צילום: Index Open
מומלצים