שתף קטע נבחר

מסיבת קוקטייל: אלכוהול קיצי

קאווה אפרסק, שמפניה פטל או דאקירי תותים? לא יכול להיות ששילוב של כוס קפואה, פירות חמוצים-מתוקים ואלכוהול עוקצני לא מעורר בכם את המיצים. השפית שני פרוסמן עם קוקטיילים שעושים קר בפה וטוב על הנשמה

בליני קאווה, אפרסק וג'ינג'ר

המרכיבים (ל-4 מנות קוקטייל):

3 כוסות מחית אפרסקים קפואה (ניתן לקנות או לטחון אפרסקים טריים ולהקפיא)

1 בקבוק קאווה

2 כפיות שורש ג'ינג'ר, פרוס לטבעות דקות

1/4 כוס סוכר

1/4 כוס מים

1 כף מיץ לימון

מעט פורט (לא חובה)

 

אופן ההכנה:
  1. מכניסים את הסוכר, הג'ינג'ר והמים לסיר קטן, ומביאים לרתיחה. מצננים ומסננים.
  2. שוברים את המחית הקפואה לחתיכות קטנות ומכניסים לבלנדר.
  3. מוסיפים את מיץ הלימון, הקאווה ו-1/4 כוס ממי הסוכר-ג'ינג'ר, וטוחנים עד שמתקבל מרקם ברד אחיד וקטיפתי.
  4. מכניסים מעט פורט לארבע כוסות ההגשה, יוצקים את מחית הקאווה-אפרסק מעל, ומגישים.


בליני קאווה, אפרסק וג'ינג'ר (צילום: חיים שוורצנברג)

 

שמפניית פטל

המרכיבים (ל-4 מנות):

1 בקבוק שמפניה

2 כוסות מחית פטל קפואה

1/4 כוס מי סוכר

 

אופן ההכנה:

  1. מכניסים את מחית הפטל, מי הסוכר ו-3 כוסות שמפניה לבלנדר, וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק.
  2. יוצקים לכוסות שמפניה. מוזגים את שארית השמפניה מעל למחית הפטל הקפואה, ומגישים מייד.


שמפניית פטל (צילום: חיים שוורצנברג)

 

מאליבו אננס וחלב קוקוס עם קיווי וקצף גזר

המרכיבים (ל-4 מנות):

200 מ"ל בקארדי (או רום לבן אחר)

אננס טרי, חתוך לחתיכות קטנות ומוקפא

1/2 קופסה (200 מ"ל) חלב קוקוס

1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

1/4 כוס מי סוכר

1 קיווי, קלוף וחתוך לקוביות קטנות

1/2 כוס מיץ גזר (לא חובה)

 

אופן ההכנה:

  1. שמים 1/4 מקוביות הקיווי בתחתית כל אחת מכוסות ההגשה.
  2. מכניסים את כל שאר המרכיבים, מלבד מיץ הגזר, לבלנדר, ומערבלים היטב, עד לקבלת מרקם חלק.
  3. יוצקים לכוסות, מעל לקוביות הקיווי.
  4. מקציפים את מיץ הגזר בעזרת בלנדר ידני ויוצקים מעט קצף מעל כל קוקטייל. מגישים מייד.


מאליבו אננס וחלב קוקוס (צילום: חיים שוורצנברג)

 

ג'ין אנד טוניק תפוחים וקינמון

המרכיבים (ל-4 מנות):

1 כוס ג'ין

2 כוסות טוניק

1 כוס מחית תפוח קפואה

1 כף מיץ לימון

מי סוכר - לפי הטעם

1 תפוח, חתוך לקוביות (רצוי לסחוט מעט מיץ לימון מעל, כדי שהתפוח לא ישחיר)

1 כף סוכר

1 כפית קינמון

 

אופן ההכנה:

  1. מכניסים את הג'ין, הטוניק, מחית התפוח ומיץ הלימון לבלנדר, ומערבלים היטב. טועמים ומוסיפים מי סוכר, אם יש צורך ולפי הטעם. יוצקים לכוסות הגשה.
  2. מערבבים את הסוכר והקינמון, ומפזרים מעל קוביות התפוח. יוצקים מעט קוביות תפוח מעל כל קוקטייל, ומגישים מייד.


ג'ין אנד טוניק תפוחים וקינמון (צילום: חיים שוורצנברג)

 

מרטיני אגסים ודבש

המרכיבים (ל-4 מנות):

2 כוסות וודקה

2 כוסות מחית אגסים

1 כפית ורמוט יבש או מרטיני אקסטרה-דריי

1/4 כוס דבש

1/4 כוס מים

 

אופן ההכנה:

  1. מכניסים לסיר קטן את הדבש והמים, ומחממים עד לקבלת תערובת אחידה, אך לא מרתיחים! מסירים מהאש ומצננים.
  2. מכניסים את שאר המרכיבים לבלנדר ומערבלים היטב.
  3. מוסיפים מי דבש לפי הטעם, מערבבים היטב, יוצקים ל-4 כוסות מרטיני, ומגישים.


מרטיני אגסים ודבש (צילום: חיים שוורצנברג)

 

קוסמופוליטן משמש וגרנד מרנייה

המרכיבים (ל-4 מנות):

200 מ"ל וודקה

40 מ"ל ליקר גרנד מרנייה

1 כוס מחית משמש קפואה

40 מ"ל מיץ חמוציות

40 מ"ל מיץ ליים או לימון

קליפת תפוז או ליים, לעיטור

 

אופן ההכנה:

  1. מכניסים את כל המרכיבים, מלבד מיץ החמוציות, לבלנדר, וטוחנים היטב.
  2. יוצקים מעט מיץ חמוציות בתחתית כל כוס מרטיני.
  3. יוצקים מעל את תערובת המשמש-גרנד מרנייה, ומגישים. מעטרים בקליפות ליים ותפוז.


קוסמופוליטן משמש וגרנד מרנייה (צילום: חיים שוורצנברג)

 

קמפארי לימונצ'לו-תפוז

המרכיבים (ל-4 מנות):

100 מ"ל וודקה

100 מ"ל קמפארי

50 מ"ל לימונצ'לו

2 כוסות מיץ תפוזים

ביטר למון (לא חובה, לפי הטעם)

עלי נענע, לעיטור

קליפת תפוז או לימון, לעיטור

 

אופן ההכנה:

  1. מכניסים את כל המרכיבים, מלבד הביטר למון, לבלנדר, ומערבבים היטב.
  2. יוצקים ל-4 כוסות היי-בול, שופכים מעל מעט ביטר למון, אם משתמשים. מעטרים בזסט תפוז ולימון, ובעלי נענע.


קמפארי לימונצ'לו-תפוז (צילום: חיים שוורצנברג)

 

קייפיריניה קלמנטינות וליים

המרכיבים (ל-4 מנות):

200 מ"ל קאשאסה

1/4 כוס מיץ ליים

1/4 כוס סוכר

3 כוס מיץ קלמנטינות קפוא

עלי נענע, לעיטור

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את הסוכר עם מיץ הליים, עד שהסוכר נמס לגמרי.
  2. מכניסים את כל המרכיבים לבלנדר ומערבבים היטב, עד שמתקבל מרקם ברד חלק. יוצקים לכוסות ומגישים.

 

דאקירי קפוא של תותים בשמנת

המרכיבים (ל-4 מנות):

200 מ"ל רום

1 כוס תותים טריים

1 כוס שמנת מתוקה

1/4 כוס סוכר

4 תותים גדולים, לקישוט

 

אופן ההכנה:
  1. מכניסים את כל מרכיבי הקוקטייל, מלבד התותים לקישוט, לבלנדר, ומערבלים היטב.
  2. מכניסים לפריזר לארבע שעות לפחות, עד להקפאה מלאה.
  3. טוחנים בבלנדר פעם נוספת, עד לקבלת מרקם חלק, יוצקים לכוסות, ומגישים. מעטרים עם תותים טריים.


דאקירי תותים בשמנת (צילום: חיים שוורצנברג)

 

  • שני פרוסמן היא השפית של "סקארלט - שירותי שף פרטי"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קוקטיילים פירות קיץ
צילום: חיים שוורצנברג
מומלצים