אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

תגובה אירופית

"תגובה לא פרופורציונלית" צילום: דובר צה"ל
"תגובה לא פרופורציונלית" צילום: דובר צה"ל
 
שליט. 1,460 יום בשבי צילום: נועם רותם
שליט. 1,460 יום בשבי צילום: נועם רותם
 
 


 

מועצת אירופה: ישראל פעלה בניגוד לחוק הבינ"ל

מליאת 47 מדינות אירופה, שהתכנסה לדיון באירועי המשט ותעביר המלצותיה למועצת שרי החוץ של האיחוד, קראה להקלות "צעד ראשון", אך אמרה כי ביטול הסגר הכרחי לפתיחת מו"מ. על תקיפת המשט לעזה, נאמר: "לא היה פרופורציונלי"

רוני סופר והסוכנויות
פורסם: 24.06.10, 16:22

להסיר את המצור על עזה, לאפשר לצלב האדום להיפגש עם גלעד שליט. בתום סדרת דיונים שהתקיימו במהלך השבוע האחרון, ובניגוד לכוונות המוצהרות של מזכיר המועצה הטורקי, נמנעה המועצה האירופית מגינוי ישראל ולא קיבלה החלטה הקוראת להקמת ועדת חקירה בינלאומית לאירועי המשט לעזה, בחסות המועצה. המועצה ביקרה בחריפות את ישראל על אופן טיפולה במשט וקראה להסיר לחלוטין את הסגר מעל הרצועה.

 

"ישראל פעלה בניגוד לחוק הבינלאומי, תגובתה לא היתה פרופורציונלית", נאמר בהחלטת המועצה על תקיפת המשט לעזה. עם זאת, המועצה קראה במקביל לחמאס לשחרר את גלעד שליט, ובינתיים לאפשר לנציגי הצלב האדום להיפגש עמו - באופן מיידי.

 

בהחלטתה, קראה המועצה "להסיר את המצור על עזה, מבלי להקריב את הביטחון הישראלי". היא בירכה על ההקלות וקראה להן "צעד ראשון", אבל אמרה כי "צריך לאפשר מעבר סחורות מהיבשה והים - למען תנאי מחיה נורמליים ופיתוח כלכלי". פיירו פאסינו האיטלקי, שהציג לתקשורת את ההחלטה, אמר שהסרת המצור היא הכרחית להפגת המתיחות ולסלילת הדרך לדיאלוג בין הפלסטינים לישראלים.  

 

המועצה האירופית היא אחד משני הגופים המחוקקים של 47 מדינות אירופה, לצד הפרלמנט בשטרסבורג. מליאת המועצה - הדרג הזוטר שלה - התכנסה השבוע בשטרסבורג לסדרת דיוני חירום בעקבות אירועי המשט, והחלטתה בתום הכינוס תימסר כהמלצה למועצת שרי החוץ של האיחוד. ישראל שיגרה לכינוס משלחת בראשות ח"כ יוחנן פלסנר (קדימה), ובהשתתפות חבר מפלגתו מאיר שטרית והח"כית פאינה קירשנבאום (ישראל ביתנו).

 

המשלחת הישראלית ייצגה את עמדות ישראל בוועדה המדינית של המועצה, במליאה עצמה ובסדרת פגישות אישיות עם חברי המועצה ידידי ישראל, וניסתה לפעול לריכוך ההחלטה. מזכיר המועצה הטורקי, טורבג'ון ג'גלנד, יצא בקריאה, לפני פתיחת הדיונים, לגנות את ישראל באופן חריף. ראש המשלחת הטורקית למועצה הצהיר בפתיחת הדיונים שהוא יפעל להקמת ועדת חקירה בינלאומית לאירועי המשט, בחסות המועצה. יש לציין כי בעבר נתנה המועצה חסות לוועדת חקירה בעקבות מבצע "עופרת יצוקה".

 

ההחלטה הסופית שהתקבלה אמנם קוראת לישראל להסיר את הסגר באופן מוחלט מעל עזה וקבעה שישראל

הפרה את עקרונות המשפט הבינלאומי באופן בלימת המשט, אך כאמור, נמנעה מגינוי לפעולת ישראל, ולא קראה להקמת ועדת חקירה בינלאומית.

 

יו"ר מטה המאבק לשחרורו של גלעד שליט, שמשון ליבמן, התייחס בחיוב להחלטת האיחוד האירופי ולמפגש מיידי של נציגי הצלב האדום עם החייל החטוף. הוא ציין, עם זאת, כי החלטות דומות של ארגונים בינלאומיים לא השפיעו בעבר על החמאס. "כל קריאה כזו רק מחזקת את המשפחה", אמר ליבמן. "עם זאת, קשה לנו לחוש היום הקלה, וזאת בשל ניסיון העבר, כשקריאות כאלה נענו בהתעלמות מוחלטת".

 

ח"כ פלסנר, שעמד בראש המשלחת הישראלית, אמר בנאום לחברי המועצה כי "פעולת צה"ל עולה בקנה אחד עם עקרונות המשפט הבינלאומי ומטרתה למנוע את התעצמות החמאס, שמעוניין לחסל את מדינת ישראל ולהקים מדינה איסלאמיסטית לא דמוקרטית, שכל הווייתה מנוגדת לעקרונות והערכים הנאורים, המקודמים על-ידי מועצת אירופה".

 

מחר ימלאו 4 שנים לחטיפתו של גלעד שליט , המוחזק בעזה כבר 1,460 ימים.

 


בהכנת הידיעה השתתף אחיה ראב"ד

 

תגיות: האיחוד האירופי | משט לעזה | יוחנן פלסנר | גלעד שליט

 

תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמירה   לפורוםלפורום


נקלעתם לאירוע חדשותי מעניין? שלחו ל - 5335 ישירות מהסלולרי שלכם.

 

 


 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
וידאו
הוט
רשת
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
לאישה
לימודים
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
Israel News
ירוק
לאשה
דילים
כולסטרול
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
זולי הקיפוד
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
מחירון דירות
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
עברית.evrit
מחירון שיפוצים
דירות חדשות

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as30-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©