שתף קטע נבחר

רוב עובדי ההיי טק ירכשו דירה תוך 5 שנים

כ-90% מעובדי ההיי טק מתכוונים לרכוש דירה ב-5 השנים הקרובות. העובדים מעוניינים בדירה "מהניילונים", במרכז, כשהעדפה היא לדירה "רגילה" ובקומה נמוכה. כך, לפי סקר שביצע הייטק-זון, מועדון צרכנות של עובדי ההיי טק

רוב עובדי ההייטק מתכוונים לרכוש דירה ב-5 השנים הקרובות, ומעוניינים ברכישת דירה יד ראשונה בערים העתירות תעשיית ההייטק. זאת, כשעובדי ההיי טק שיש להם העדפה בנוגע לגובה הדירה הנרכשת - רוצים לגור בקומה נמוכה, בדירה "רגילה" וחדשה. כך, לפי סקר שביצע הייטק - זון שכלל 1,200 מגולשי מועדון הצרכנות של עובדי ההיי טק.

 

 

כ-90% מהנשאלים אמרו שהם מתעתדים לרכוש דירה במהלך 5 השנים הקרובות, כמחציתם - במהלך השנה הקרובה.55.7% מהנשאלים בסקר (כולל הנשאלים אשר לא מתכוונים לרכוש דירה ב-5 השנים הקרובות) העידו, כי הם מתכננים לרכוש "דירה רגילה", בעוד ש- 16% מהם ענו כי הם מתכננים לרכוש דירת גן ועוד פחות מכך קוטג' או פנטהאוז.

 

כמו כן נתוני הסקר מלמדים, כי רק רק 13.4% מהנשאלים השיבו שהם רואים במגורים במגדל משום בחירה מועדפת. 42.7% מהנשאלים, מעדיפים בנייה נמוכה ו-43.9% מהמשיבים ענו כי אין להם העדפה ברורה לגבי תפיסת המגורים שלהם.

 

לדברי דגן רונן, מנכ"ל משותף בהייטק זון, הסקר מייצג כהלכה את כלל עובדי ההיי טק בארץ, כ-230 אלף. "באתר רשומים 47 אלף חברים שנרשמו באמצעות חברות ההיי-טק המייצגים למעשה את כלל עובדי ההיי-טק על ענפיו השונים. החברים הרשומים במועדון מהווים חתך מייצג של כלל עובדי תעשיית ההיי-טק בארץ.  סקר מייצג את העובדים כי העובדים החברים מגיעים מכל האזורים, מכל הסוגים והגדלים", הוא אומר.

 

רוצים להישאר בסביבה: רוב עובדי חברות הייטק שענו לסקר מעדיפים להתגורר באזור גוש דן. כ-38% השיבו כי הם מעוניינים לגור בתל אביב, רמת השרון או הרצליה, וכ- 34% השיבו כי ברצונם לגור בכפר סבא או הוד השרון. כ-29% מעוניינים לגור באזור רעננה.

 

רוצים דירה מהניילונים

מנתוני הסקר עולה כי רק 6.9% מהנשאלים השיבו כי הם מעונייניים לרכוש דירת יד שנייה. לדברי רונן, "קיים פער משמעותי למדי בין ציפיות המחיר של ההייטקיסטים לבין העדפות המגורים שלהם. הרוב הגורף מעדיף לגור בערים המרכזיות בגוש דן, אולם רבים מהם ימתינו עם רכישת הדירה עד לירידת המחירים לטווח הנתפס עבורם כריאלי".

 

ומה מחשיבים העובדים כ"ריאלי"? המחיר הממוצע שמצפים העובדים לשלם על דירת 4 חדרים (כ- 38% מבין המשיבים)נע בסביבות 1.37 מיליון שקל. ואילו מי שמעוניינים בדירת 5 חדרים (36.7%) מצפים לשלם עליה 1.69 מיליון שקל.

 

הייטק-זון הוא מועדון הצרכני-קהילתי של עובדי חברות ההייטק בישראל. המועדון מונה כ-47 אלף עובדים מכ-160 חברות הייטק, ביניהן: מטריקס, מוטורולה, קומברס, נייס, מיקרוסופט, סאפ ועוד.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מעדיפים קומות נמוכות
הדמיה: משרד האדריכלים אראב, אמנון משה ואמנון שוורץ
מומלצים