שתף קטע נבחר

בג"ץ: למה לא הורסים את מתקן הטיהור בעפרה?

שופטי בג"ץ קצבו למדינה 90 יום לנמק מדוע לא תהרוס מתקן לטיהור שפכים של ההתנחלות עפרה, שנבנה על קרקע פלסטינית. הנשיאה ביניש תקפה את הכשרת הבנייה בדיעבד: "הטכניקה הזאת הפכה להיות טקטיקה מקובלת". פרקליט העותרים: "זה שיתוף פעולה עברייני בין המתנחלים והמדינה"

"הטכניקה הזאת שלכם היא לא רק במקרה הזה, זו הפכה להיות טקטיקה מקובלת". שופטי בג"ץ מתחו היום (א') ביקורת נוקבת על המדינה, בעתירה שהוגשה נגד הקמתו של מתקן לטיהור על קרקע פלסטינית פרטית, לא הרחק מההתנחלות עפרה.

 

מדובר בעתירה שאותה הגישו פלסטינים מהכפר עין יברוד באמצעות ארגון "יש דין", נגד בניית מתקן טיהור שפכים באופן בלתי חוקי על אדמותיהם. במהלך הדיון היום טענה הפרקליטות כי המדינה מקדמת הליכי תכנון, על מנת לנסות ולהכשיר את המתקן ורמזה על כך כי הם שוקלים להפקיע את הקרקע - למרות שמדובר בקרקע פרטית.


יש צו הריסה, כלום לא קרה. מתקן הטיהור של עפרה (צילום: יש דין)

 

על כך תהתה השופטת איילה פרוקצ'יה: "האם הקריטריונים להכשרה בדיעבד של המתקן יכולים לעמוד בכללי מנהל תקין? אני מתקשה לראות כיצד הדבר הזה יעבור, אנחנו חיפשנו פתרון חוקי שיכול לעמוד בדרישת הדין ולא מה שמוצע כעת".

 

הנשיאה ביניש נשמעה אף נוקבת יותר: "הטכניקה הזאת שלכם היא לא רק במקרה הזה. הוצא צו הריסה, אבל כלום לא קורה ובסוף מחפשים דרכים אחרות להתמודד. זו הפכה להיות טקטיקה מקובלת".

 

ייתכן כי סיבה אחת לפחות לקצפן של השופטות היא הדרך שבה המדינה נהגה

עד עתה, במהלך הדיונים. כבר לפני כשנה, הוציא בית המשפט צו ביניים האוסר לחבר את המתקן לחשמל.

 

בתום הדיון הוציא בג"ץ צו על תנאי המורה למדינה לנמק בתוך 90 יום מדוע אינה אוכפת את צווי ההריסה שהוצאו למתקן.

 

בתום הדיון אמר עורך הדין מיכאל ספרד, המייצג את העותרים יחד עם עו"ד שלומי זכריה: "בתיק זה התגלה שיתוף פעולה עברייני בין המתנחלים והמדינה. המדינה הוסיפה חטא על פשע כשהיא נמנעת מלתקן את המעוות, גם לאחר שנתפסה בקלקלתה. ההתנחלות עפרה אינה עומדת מעל החוק ולא נשקוט עד שהאדמה הגזולה תוחזר לבעליה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ביניש. טכניקה קבועה
צילום: עופר עמרם
מתקן הטיהור בעפרה
צילום: יש דין
מומלצים