שתף קטע נבחר

הח"כים ליעקב נאמן: "אתה מונע מאינטרס אישי"

עימות סביב הוועדה לבחינת שכר הבכירים במשק. יו"ר הוועדה, שר המשפטים יעקב נאמן, ביקש ארכה של שלושה חודשים ונתקל במתקפה מילולית מצד חברי הכנסת שלי יחימוביץ' וחיים כץ: "נאמן לא יכול להתנתק מקבוצת האינטרס המצומצמת של ראשי המשק שאותה ייצג באופן פרטי וכנראה ישוב לייצג בעתיד"

ישיבה מתוחה התנהלה היום בין יו"ר ועדת השרים לבדיקת שכר הבכירים במשק, שר המשפטים יעקב נאמן, והחכ"ים שלי יחימוביץ' (העבודה) וחיים כץ (ליכוד). בישיבה השתתף גם יועצו של נתניהו, יוג'ין קנדל, ראש המועצה הלאומית לכלכלה וחברה שהוא גם חבר ועדת השרים. מדובר בוועדה שהוקמה על ידי ועדת השרים לחקיקה, אשר ביקשה להקפיא את הצעת החוק שהגישו יחימוביץ' וכץ, להגבלת שכר הבכירים עד לפי 50 מהשכר הזוטר בארגון.

 

נאמן ביקש מהח"כים לתת לו ארכה של מספר חודשים לסיום עבודת הוועדה, שהייתה אמורה להסתיים השבוע. יחימוביץ' וכץ לא השיבו לבקשתו ובמקום זאת פתחו במתקפה אישית על השר, שכעורך דין ייצג בעבר כמה מהדמויות החזקות ביותר בכלכלה הישראלית.

 

"מלכתחילה רציתם לקבור את סוגית שכר הבכירים", הטיחו יחימוביץ' וכץ בנאמן והתייחסו גם לתפקודו האישי כיו"ר. "אינך יכול להתנתק מקבוצת האינטרס המצומצמת של ראשי המשק שאותה ייצגת באופן פרטי וכנראה תשוב לייצג בעתיד".

 

נאמן אמר לח"כים כי הוא רואה בדברים פגיעה אישית וכי הוא רואה בהצעת החוק שהגישו הצעה לא ראויה. לכך השיב ח"כ כץ: "השכר של מיליון וחצי שקל בחודש שקיבלת כעורך דין, כן ראוי?".

 

יחימוביץ' אמרה לנאמן שעם כל הכבוד לעובדה שקיים חמש ישיבות ושמע 26 מומחים, ועדת השרים "איננה סימפוזיון ואיננה האוניברסיטה הפתוחה ותפקידה היה להביא לפחות שלד של הצעת פיתרון כפי שסוכם מראש, דבר שהוועדה לא טרחה כלל לעשות".

 

נאמן נימק את בקשתו לקבלת ארכה בכך שברור לו כעת שמדובר בבעיה אמיתית הדורשת פיתרון, אבל אין לו כל פיתרון. לדבריו מדובר ביריעה רחבה ולכן הוועדה חייבת עוד שלושה חודשים לפחות כדי לפעול.

 

יחימוביץ' אמרה לאחר הישיבה כי "המשפט הציני ביותר ששמעתי היה דבריו של נאמן כי בשלושת החודשים הוועדה תעסוק בניסיון לכתוב את פרק המבוא". יחימוביץ' טוענת כי להערכתה הוועדה מונתה כדי לנסות ולחסל כל ניסיון לפקח על שכר הבכירים ואין ספק שבכיוון זה היא עושה את עבודתה ברצינות וביסודיות.

 

יחימוביץ' וכץ לא השיבו לנאמן בעניין בקשתו, הם יצטרכו להחליט כעת האם להיענות לבקשה או לחילופין, לנסות להעביר את החוק במליאת הכנסת, למרות התנגדותה של הממשלה והתנגדותו של שר המשפטים.

 

שני הח"כים סבורים כי אם יחזרו ויעלו את החוק לדיון בוועדת השרים לחקיקה, הוועדה לא תתן לחוק את תמיכת הממשלה, עקב הלחץ של ראש הממשלה.

 

קיימת אפשרות שהם ינסו לנקוט במהלך לא שגרתי ולהביא את החוק למליאת הכנסת באמצעות שותפה שלישית מהאופוזיציה שתומכת בהצעתם, ח"כ מרינה סולודקין (קדימה). במקרה כזה, הם מעריכים כי עלול להיות עימות קשה בין הממשלה והכנסת בסוגיית שכר הבכירים.

 

עם זאת, ספק אם הם ינקטו בצעד הזה, לאחר שגם אם החוק יעבור בקריאה טרומית, הוא יוקפא בפועל לתקופה של שלושה חודשים של פגרת הקיץ שבה מליאת הכנסת איננה עוסקת בחקיקה.

 

מלשכת שר המשפטים נמסר בתגובה כי "שר המשפטים נמנע מלהתייחס לאמירות האישיות של הח"כים. מה שעומד לנגד עיניו זו טובת כלכלת ישראל ומההיבטים המקצועיים בלבד. השר ביקש את הדחייה לאור מורכבות הנושא והשלכותיו הרבות על המשק. זאת כדי לגבש מההמלצות המקצועיות שהוצגו לוועדה, הצעה אחת שתתמודד עם נושא שכר הבכירים בצורה מקיפה מעמיקה ומקצועית. נאמן עומד לבקש מוועדת השרים לחקיקה שהיא תחליט אם לאשר את הדחייה בהגשת המסקנות, עד לגיבושה של הצעה כזאת".


פורסם לראשונה 27/06/2010 19:29

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים