שתף קטע נבחר

שילמתם דו"ח בניגוד לשובר הקנס? דווחו לעירייה

אדם שמעקלים נשלחו לביתו בגין אי תשלום דו"ח חנייה, למרות שהדו"ח שולם, דרש פיצוי. תביעתו נדחתה, כיוון שלא שילם את הדו"ח בבנק הדואר כנדרש בשובר התשלום

תושב עפולה שקיבל דו"ח חנייה באילת, לא שילם את הדו"ח בזמן, ולפיכך החלו כנגדו הליכי גבייה. לטענתו, כשנה ושלושה חודשים לאחר שהדו"ח שולם באמצעות בנק מזרחי, הגיעו לביתו שלושה מעקלים מטעם עיריית אילת.

 

התובע טען, כי באותה עת נכחה בביתו עוזרת אשר הציגה בפני המעקלים דף החשבון המעיד על תשלום החוב, אך ללא הועיל, ורק לאחר שעורך דינו שוחח טלפונית עם המעקלים, עזבו אלה את הבית. בתביעה שהגיש לבית המשפט לתביעות קטנות בעפולה, דרש התובע פיצוי של 20,000 שקלים בגין עגמת הנפש שנגרמה לו. לטענתו, בשל רשלנות העירייה לא עודכן תשלום הקנס, ודבר זה גרם לשליחת המעקלים לביתו.

 

העירייה טענה, כי שלחה לתובע שובר תשלום, בו נדרש לשלם את הקנס בבנק הדואר בלבד. לטענת העירייה, תשלום שמשולם שלא באמצעות בנק הדואר אלא באמצעות בנק מסחרי, אינו מועבר אליה ישירות, ולכן המערכת אינה מתעדכנת באופן אוטומטי בדבר התשלום, אלא אם הנקנס פונה אליה בעצמו ומציג את שובר התשלום. התובע, כך נטען, לא שילם את החוב באמצעות בנק הדואר, ולמרות שהתבקש מספר פעמים להציג אישור תשלום במידה והדו"ח שולם, האישור לא הוצג עד להגעת המעקלים. משכך, טענה העירייה, אין לו להלין אלא על עצמו.

 

התובע נקט בשיטת "שב ואל תעשה"

השופטת שאדן נאשף-אבו אחמד דחתה את התביעה וקבעה, כי התובע פעל בניגוד לאמור בשובר התשלום כאשר שילם את הדו"ח בבנק מסחרי, ולא בבנק הדואר, ואף לא טרח להודיע על כך לעירייה במשך למעלה משנה. בנסיבות אלה, כך נקבע, לא ניתן לומר כי העירייה פעלה בצורה בלתי סבירה כאשר המשיכה בהליכי גביית החוב.

 

"שתיקתו של התובע בנוגע לסילוק החוב, התעלמותו מההתראות ודרישות התשלום שנשלחו אליו ע"י הנתבעת ונקיטת השיטה של "שב ואל תעשה", היא אשר הביאה להמשך הפעולות שנעשו ע"י הנתבעת נגדו לגביית הקנס" כתבה השופטת.

 

לפיכך, התביעה נדחתה, והתובע חוייב לשלם לעירייה הוצאות משפט של 300 שקלים.

 

לפסק הדין המלא

 

לאתר המשפט הישראלי "פסקדין"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים